Terug naar overzicht

Groepswerker Forensische Jeugdzorg

Vast
Zuid-Holland
29 nov. 2021

Advizo is per direct op zoek naar kandidaten voor de functie van:


Groepswerkers Forensische Jeugdzorg (28-36 uur)


Zie je het als een uitdaging om het dagelijks leven op een leefgroep in goede banen te leiden en sta jij stevig in je schoenen? Ben je in staat om razendsnel te schakelen tussen strikte opvoeder, luisterend oor, duizendpoot en spin-in-het-web, troubleshooter en sfeermaker? Dan zoeken wij jou! Lees onderstaande vacature en solliciteer snel.


Dit ga je doen:

Als groepswerker begeleidt jij jongeren op hun leefgroep. In dit geval werk je met jongeren en jongvolwassenen die een straf opgelegd hebben gekregen van de rechter. Met sommige jongeren werk je maar een paar weken, terwijl anderen voor een aantal jaar binnen de groep verblijven.


De dagelijkse gang van zaken op de groep is jouw verantwoordelijkheid. . Je bent een belangrijke schakel in het dagelijks leven van de kinderen op jouw groep. Je zorgt dat ze in de ochtend op tijd opstaan, eten en naar school of afspraken gaan. Jij biedt de jongeren of jongvolwassenen structuur en veiligheid, samen met je team. Iedere jongere die onder jouw verantwoordelijkheid valt voelt zich gezien en gehoord Terwijl je het goede voorbeeld geeft in de manier waarop je dingen doet, praat, en omgaat met anderen, help je de jongeren en jongvolwassenen zich te ontwikkelen en meer grip te krijgen op hun eigen leven en gedrag. Samen met het systeem en netwerk van de jongeren zet jij je in om het verblijf zo zinvol mogelijk te laten verlopen.


Als groepswerker werk je wisselende diensten, waardoor je soms ook ’s avonds, ’s nachts of in het weekend aan het werk bent. Wanneer de jongeren werken aan een zinvolle dagbesteding, heb jij de tijd om onder andere rapportages bij te werken, ouders te bellen en praktische zaken te regelen. Wanneer de jongeren op de groep zijn, houd jij goed in de gaten hoe ze zich voelen. Het is belangrijk om gedrag bespreekbaar te maken, zodat ze uiteindelijk een stap vooruit kunnen zetten. Het doel is altijd om de jongeren na hun verblijf weer op een goede manier mee te laten doen in de maatschappij en de terugval op crimineel gedrag te verkleinen. Vanuit de organisatie worden er handvatten geboden om dit tijdens hun verblijf in goede banen te lijden. Zo worden er werk- en leertrajecten geboden, krijgen de jongeren onderwijs en training en krijgen ze waar nodig ook de juiste zorgbehandeling.  


Jouw toegevoegde waarde:

 • je zorgt voor een goede sfeer op de groep;
 • je begeleidt en stimuleert jongeren om te werken aan hun doelen en hun vaardigheden te vergroten;
 • je onderhoudt contacten met het netwerk van de jongeren (bijv. ouders, externe instanties);
 • je participeert in caseload-overleg en teamvergaderingen. 

Dit ben jij:

 • je hebt minimaal een afgeronde mbo 4 diploma (of bent in de afrondende fase);
 • je hebt minimaal een jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening of psychiatrie;
 • je communiceert en rapporteert duidelijk over je acties;
 • je bent een teamplayer en reflecteert op je eigen rol en de dynamiek in je team;
 • je bent flexibel inzetbaar en bereid tot het werken in onregelmatige diensten;
 • je weet de juiste prioriteiten te stellen en komt afspraken na;
 • je staat open voor het volgen van een gerichte hbo-opleiding;
 • je bent minimaal 23 jaar.

Dit bieden wij:

De functie van groepswerker is op mbo 4 niveau ingeschaald in schaal 7 van de CAO Jeugdzorg. Het brutosalaris bij 36 uur bedraagt minimaal € 2.298 en maximaal €3.285 afhankelijk van ervaring. Advizo biedt een gunstige reiskostenvergoeding m.b.t. woon-/werkverkeer.


Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie, met uitzicht op overname door de opdrachtgever bij goed functioneren.


Bovendien profiteer jij als PROFF van Advizo van de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • deelname aan de Advizo Academy waarbij jouw ontwikkeling centraal staat;
 • persoonlijk opleidingsbudget;
 • deelname aan de kwartaalbijeenkomsten met SKJ geregistreerde trainingen;
 • persoonlijke aandacht en begeleiding vanuit Advizo door middel van een coach;
 • leuke personeelsuitjes!


Geïnteresseerd?

Word jij onze nieuwe collega? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Jeugdzorg? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer snel. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.


Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via ☎️ 0184 - 633842 of stuur een mailtje naarinfo@advizo.nl.

Werken bij Advizo:

Advizo is een jong en fris advies- en detacheringsbureau. We zorgen voor een goede match tussen professional en opdrachtgever, met als doel een langdurige samenwerking en overname. 90% van onze medewerkers wordt na een aantal maanden overgenomen!


Vanaf het eerste contact zijn we intensief betrokken, op die manier weten we feilloos wat we voor je kunnen betekenen. Middels persoonlijke begeleiding, coaching, scholing, intervisie en andere ontwikkelmogelijkheden binnen onze Advizo Academy blijf je up-to-date en blij met je werk.


Iedereen uit ons team komt uit de hulpverlening of heeft er affiniteit mee. Deze combinatie van ervaring en talenten zorgt ervoor dat we als geen ander weten wat er leeft binnen de jeugdhulpverlening en hoe hierop in te spelen. Zo zorgen we altijd voor de juiste match, begeleiding en ondersteuning!