Advizo is per direct op zoek naar kandidaten voor de functie van:

Van Groepswerker tot Jeugdbeschermer!

3 aug. 2022 geplaatst

Is deze vacature voor jou?

Heb jij hart voor de jeugdzorg én de juiste opleiding en motivatie? Dan zoeken wij jou! Lees onderstaande vacature en solliciteer snel.

Solliciteer nu!

Zuid-Holland
Zuid-Holland
Vast
€2415.26 - €3749.57
36 uur
Van Groepswerker tot Jeugdbeschermer!
Zuid-Holland
€2415.26 - €3749.57
36 uur
Solliciteer direct

Dit ben jij

Je hebt een hbo-hsao-bachelor opleiding of een hbo-bachelor opleiding Social Work/Pedagogiek (langer dan 5 jaar geleden) afgerond. Vervolgens heb je werkervaring in een ander werkveld opgedaan, waardoor je niet direct in aanmerking komt voor een SKJ-registratie.


óf


Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring opgedaan binnen de (Jeugd)zorg maar je beschikt niet over het juiste hbo diploma om SKJ-geregistreerd te raken.


Is één van bovenstaande situaties op jou van toepassing, dan bekijken we graag samen welke mogelijkheden er voor je zijn om in te stromen in de jeugdzorg en tegelijkertijd je SKJ-registratie te behalen. We begeleiden je tijdens alle stappen in dit traject en je krijgt de mogelijkheid om je binnen het werkveld te ontwikkelen. Zo zorgen we voor een duurzaam loopbaanpad voor jou als Jeugdzorgwerker!


Het traject

Vanuit dit traject zal je allereerst als Groepswerker bij Prokino Zorg aan de slag gaan. Als Groepswerker sta je op een leef-, behandel- of zelfstandigheidsgroep. Het reilen en zeilen op de groep is jouw verantwoordelijkheid. Terwijl je het goede voorbeeld geeft in de manier waarop je dingen doet, praat, en omgaat met anderen, help je de kinderen zich te ontwikkelen en meer grip te krijgen op hun eigen leven en gedrag. Met ondersteuning van je collega’s en een ervaren gedragswetenschapper onderhoud je de contacten met hun ouders en belangrijke instanties, zoals school. Ieder kind dat onder jouw verantwoordelijkheid valt voelt zich gezien en gehoord.


Als Groepswerker werk je afwisselende diensten, soms ook ’s avonds, ’s nachts of in het weekend. Je bent een belangrijke schakel in het dagelijks leven van de kinderen op jouw groep.


Op deze manier bouw je relevante werkervaring binnen het werkveld op, maar ook jouw eigen ontwikkeling staat niet stil. Zo zul je begeleiding van een coach krijgen en krijg je de gelegenheid om het benodigde traject voor je SKJ-registratie te volgen.


Na een bepaalde tijd ga je je kennis verdiepen en verbreden, door trainingen bij Jeugdbescherming west te gaan volgen – met als doel om uiteindelijk daar als Jeugdbeschermer aan de slag te gaan.


Als Jeugdbeschermer ben je verantwoordelijk voor doortastende hulpverlening aan gezinnen met complexe en/of ernstige problemen bij de opvoeding van hun kinderen. Jouw kwaliteiten worden met name ingeschakeld nadat een kinderrechter een maatregel voor kinderbescherming heeft uitgesproken. Ieder kind heeft recht op een veilige omgeving om op te groeien. Waarbij de opvoeding en verzorging is afgestemd op de ontwikkeling van het kind, en diens mogelijkheden en beperkingen. Als Jeugdbeschermer draag je dagelijks bij aan het mogelijk maken van deze veilige omgeving.


Elke werkdag als Jeugdbeschermer is afwisselend en uitdagend. Ondersteuning bieden in complexe gezinssituaties en het activeren van gezinnen is jouw dagelijkse uitdaging. Je gaat op huisbezoeken, rechtszittingen en bezoekt bijvoorbeeld pleeggezinnen, scholen en andere hulpverleningsinstanties. Je legt informatie vast in rapportages en brengt verslag uit aan de rechtbank over de voortgang. Je draagt verantwoordelijkheid voor je eigen caseload, werkt veel zelfstandig en beheert je eigen agenda. In multidisciplinair overleg bespreek je belangrijke beslissingen over gezinnen.

Dit krijg je

De functie van Groepswerker is ingeschaald in schaal 7 of 8 van de CAO Jeugdzorg. Na twee jaar zal je doorgroeien naar de functie van Jeugdbeschermer waarbij het salaris is ingeschaald in schaal 10 van de CAO Jeugdzorg.


Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie, met uitzicht op overname en uiteindelijk een vaste aanstelling bij goed functioneren.

Advizo hielp al vele anderen:

Door Advizo kreeg ik de kans om mijn SKJ te behalen zodat ik eindelijk kon werken in het jeugddomein, iets dat ik heel graag wilde. Het contact met Advizo was altijd goed. Ze zijn betrokken, altijd vriendelijk en behulpzaam en altijd goed b...
Fijne begeleiding bij het sollicitatieproces. Daarnaast zijn ze goed bereikbaar bij vragen.
Advizo is een erg prettige werkgever! Het was van begin af aan duidelijk wat zij van mij verwachtten en mijn contactpersoon was altijd goed te bereiken. Ik ben ontzettend blij met de geboden begeleiding wat heeft geleid tot een overname bij...
Lees meer ervaringen

Dit heb jij

 • je bent in het bezit van een HBO diploma;
 • je hebt een grote passie om binnen de jeugdzorg te werken;
 • je bent bereid om reflectief naar je eigen handelen te kijken;
 • je gaat op een proactieve manier aan de slag met je eigen ontwikkeldoelen;
 • je durft spannende situaties aan te gaan en je hierin leerbaar op te stellen.

Vanuit het StapIn-traject

 • word je opgeleid door ervaren jeugdprofessionals die je alle facetten van het werkveld en de daarbij behorende procedures laten zien;
 • heb je vaste contactmomenten die in het teken staan van jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • neem je deel aan extra intervisie-momenten met andere jeugdzorgwerkers;
 • word je persoonlijk begeleid door een coach;
 • neem je deel aan trainingen die je helpen om je kennis te vergroten en uiteindelijk zelfstandig je eigen caseload te beheren.
Solliciteer nu!

Ben jij geschikt als Van Groepswerker tot Jeugdbeschermer!?

Twijfel je nog of je geschikt bent voor een functie als Van Groepswerker tot Jeugdbeschermer!? De belangrijkste persoonlijke eigenschappen waar we op letten zijn:

 • Je bent enthousiast, flexibel en je houdt van onverwachte situaties;
 • Je sluit goed aan bij jongeren, je spreekt de taal van de groep;
 • Je bent betrokken en betrouwbaar.

Tijdens het eerste gesprek kijken we altijd verder dan de functie waar je op solliciteert. Is Van Groepswerker tot Jeugdbeschermer! toch niet het juiste pad voor jou? Geen probleem. Zien we op basis van je cv of het gesprek een andere richting of functie die naar verwachting beter bij jou past, dan adviseren we je hier uiteraard over.

Je staat er niet alleen voor

Bij Advizo krijg je altijd de juiste begeleiding en ondersteuning om je plek te vinden. We bieden je vaste contactmomenten die in het teken staan van persoonlijke ontwikkeling. Ook word je als professional automatisch onderdeel van de Advizo Academy, waardoor je altijd up-to-date blijft in je vakgebied en prettig kunt blijven werken.

De organisatie en Advizo zorgen voor:

 • Persoonlijke begeleiding door een coach
 • Kwartaalbijeenkomsten met SKJ geregistreerde trainingen
 • Toffe personeelsuitjes!

Solliciteer direct!

Vul het sollicitatieformulier in, of neem contact op met Pieter van Reeuwijk en stel direct al je vragen. Ook als je nog twijfels hebt: gewoon doen. We spreken je graag!

Meer weten over deze vacature?

Pieter van Reeuwijk is onze Directeur en vertelt je graag meer.

06-22346216 p.vanreeuwijk@advizo.nl

Werken bij Advizo

Bij Advizo werken HR-consultants met een achtergrond in de jeugdzorg. Wij weten dus precies hoe het werkveld in elkaar zit, wat er leeft en wat professionals zoals jij nodig hebben. Zo zorgen we altijd voor de juiste match, begeleiding en ondersteuning!

Meer over onze werkwijze

Zo verloopt het sollicitatieproces

 1. Kennismaken
 2. Casus
 3. Optioneel: assessment
 4. Profiel voorleggen aan opdrachtgever
 5. Op gesprek bij de opdrachtgever
 6. Aan de slag!
 7. Doorleren bij de Advizo Academy