Terug naar overzicht

Cliëntenvertrouwenspersoon

Vast
Noord-Holland
30 mrt. 2020

Advizo is op zoek naar kandidaten voor de functie van:


Cliëntenvertrouwenspersoon


Wij zijn per direct op zoek naar Cliëntenvertrouwenspersonen, die cliënten met een verstandelijke- of psychogeriatrische beperking willen ondersteunen in de regio’s Noord- en Zuid-Holland.


Wil jij cliënten ondersteunen die onvrijwillige zorg (gaan) ontvangen, een luisterend oor bieden bij vragen of problemen, op maat gesneden oplossingen aanreiken en verschillende partijen (weer) met elkaar verbinden? Dan zoeken wij jou!


Dit ga je doen:

Met ingang van 1 januari 2020 is de nieuwe Wet zorg en dwang (Wzd) van kracht. Deze wet betekent dat mensen met een verstandelijke of psychogeriatrische beperking die gedwongen zorg (gaan) ontvangen, een beroep kunnen doen op een onafhankelijk cliëntenvertrouwenspersoon.


Je gaat cliënten ondersteunen die onvrijwillige zorg (gaan) ontvangen en zet hun belangen en dat van hun vertegenwoordigers voorop. De cliëntenvertrouwenspersoon adviseert en informeert cliënten niet alleen telefonisch, maar bezoekt cliënten ook in de zorginstellingen waar zij verblijven. Je hebt oog voor de rechten van de cliënt en bespreekt knelpunten daar waar nodig met de zorgaanbieder. Dit doe je altijd vanuit een onafhankelijke en onbevooroordeelde positie.


Je werkt veelal zelfstandig, draagt verantwoordelijkheid voor jouw eigen caseload en plant je eigen afspraken in. Collegiale ondersteuning, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak, is aanwezig.

Dit ben jij:

  • je beschikt over HBO-werk- en denkniveau (bij voorkeur een opleiding MWD, Rechten, SJD, Psychologie, Verpleegkunde of vergelijkbaar);
  • je hebt ervaring met werken met cliënten met een (licht) verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en/of psychogeriatrie;
  • je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent een goede gespreksleider;
  • je kunt op verschillende lagen afstemmen en communiceren (zoals directies, leidinggevenden, hulpverleners, cliënten, ketenpartners, klachtencommissie);
  • je doet niet aan waarheidsvinding, maar bent sterk in observeren, signaleren, rapporteren en vervolgens adviseren en bemiddelen;
  • je houdt er van om te pionieren;
  • je bent zelfstandig, transparant en staat stevig in je schoenen;
  • je beschikt over juridische kennis, bij voorkeur van de Wet zorg en dwang (Wzd);
  • je bent bereid om (deels) in de avonduren te werken;
  • je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Dit bieden wij:

Je wordt onderdeel van een professioneel team in een groeiende, onafhankelijke organisatie waarin ruimte is om te pionieren. De functie cliëntenvertrouwenspersoon is ingeschaald conform CAO Sociaal Werk Schaal 8 (inschaling tot maximaal € 3.742 bij fulltime dienstverband op basis van 36 uur). Thuis werken behoort tot de mogelijkheden. Laptop en mobiele telefoon worden vanuit de opdrachtgever beschikbaar gesteld. Parttime werken is bespreekbaar.


Geïnteresseerd?

Word jij onze nieuwe collega? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in het Sociaal Domein of Jeugdzorg? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer snel. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via 0184 - 633842 of stuur een mail naar info@advizo.nl.

Werken bij Advizo

Advizo is een jong en fris advies- en detacheringsbureau. We zorgen voor een goede match tussen professional en opdrachtgever, met als doel een langdurige samenwerking en overname. 90% van onze medewerkers wordt na een aantal maanden overgenomen!


Vanaf het eerste contact zijn we intensief betrokken, op die manier weten we feilloos wat we voor je kunnen betekenen. Middels persoonlijke begeleiding, coaching, scholing, intervisie en andere ontwikkelmogelijkheden binnen onze Advizo Academy blijf je up-to-date en blij met je werk.


Iedereen uit ons team komt uit de hulpverlening of heeft er affiniteit mee. Deze combinatie van ervaring en talenten zorgt ervoor dat we als geen ander weten wat er leeft binnen de jeugdhulpverlening en hoe hierop in te spelen. Zo zorgen we altijd voor de juiste match, begeleiding en ondersteuning!