Terug naar overzicht

Medewerker Bureaudienst Veilig Thuis

Vast
Noord-Holland
30 mrt. 2020

Géén SKJ registratie, parttime beschikbaar en toch graag bij Veilig Thuis aan de slag? Dan is dit je kans! Door een inventieve oplossing heeft Veilig Thuis Kennemerland in samenwerking met Advizo die mogelijkheid voor jou gecreëerd.


Medewerker Bureaudienst Veilig Thuis (8 - 16 uur)


Ben jij analytisch sterk, communicatief vaardig en durf jij door te vragen bij mensen die je voor de eerste keer spreekt? Dan zoeken wij jou! Lees onderstaande vacature en solliciteer snel!


Dit ga je doen:

Veilig Thuis is een organisatie waar alle meldingen over huiselijk geweld en kindermishandeling binnenkomen. Het doel van Veilig Thuis is de veiligheid voor cliënten duurzaam te herstellen voor alle cliënten tussen 0 en 100 jaar. De bureaudienst is de plek waar alle meldingen telefonisch binnenkomen.


Medewerkers van de bureaudienst krijgen allerlei vragen van bijvoorbeeld bezorgde buurtbewoners, ongeruste leerkrachten en gealarmeerde (huis)artsen. Waar nodig neem je contact op met directbetrokkenen om een goede veiligheidsbeoordeling te kunnen maken. Jouw taak is goed door te vragen naar aanleiding van de aangegeven signalen en vervolgens advies te geven of door te zetten binnen Veilig Thuis volgens de stappen van de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. De veiligheid van cliënten staat hierin voorop.


Het werk als medewerker Bureaudienst Veilig Thuis is afwisselend en vraagt snel schakelen. Je krijgt te maken met vragen over een grote diversiteit aan problemen, zoals ouderenmishandeling, huiselijk geweld, psychiatrie, complexe scheidingen en opvoedproblemen. Het is van belang dat je goed doorvraagt en in staat bent om snel tot de kern van de problematiek en de juiste aanpak te komen. Jij bent het visitekaartje van Veilig Thuis, dus professioneel advies en/of handelen is een must!


Advies en meldingen leg je vast in het registratiesysteem van Veilig Thuis en bespreek je of draag je waar nodig over naar collega’s van de triagedienst. Van jou wordt een zelfstandige en zorgvuldige werkhouding verwacht. Je kunt helder rapporteren en terugkoppelen aan collega’s en bent goed in staat verschillende aspecten van veiligheid tegen elkaar af te wegen. Ook het geven van interne en externe voorlichting kan tot de functie van medewerker bureaudienst Veilig Thuis behoren.


De werksfeer binnen Veilig Thuis is informeel. Er wordt hard gewerkt en collegiale ondersteuning, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak, is aanwezig.


Jouw toegevoegde waarde:

 • op professionele wijze aannemen van telefonische vragen en meldingen over (vermoedens van) huiselijk geweld en kindermishandeling;
 • goed doorvragen en analyseren van binnengekomen telefoontjes inclusief het maken van een eerste veiligheidsbeoordeling;
 • waar nodig contact opnemen met directbetrokkenen om een volledige melding voor veiligheidsbeoordeling voor te bereiden;
 • helder en accuraat kunnen rapporteren, zowel mondeling als schriftelijk;
 • pro-actief in het meedenken over knelpunten en verbetermogelijkheden en het opbouwen van een voor de functie relevant netwerk.

Dit ben jij:

 • een afgeronde HBO- of WO-opleiding (SKJ-registratie niet noodzakelijk);
 • affiniteit met de doelgroep en problematiek van Veilig Thuis;
 • minimaal 2 jaar relevante werkervaring met het maken van veiligheidsbeoordelingen in (gezins)situaties;
 • kennis van complexe problematiek en de signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling;
 • kennis van en inzicht in de problematiek van de doelgroep;
 • kennis en inzicht in interventies ten behoeve van het verhogen van veiligheid.

Dit bieden wij:

De functie van medewerker Bureaudienst Veilig Thuis is ingeschaald conform schaal 10 van de CAO jeugdzorg. Het brutosalaris bij 36 uur bedraagt minimaal €2.724,- en maximaal € 4.092,26 afhankelijk van ervaring. Advizo biedt een gunstige reiskostenvergoeding m.b.t. woon-/werkverkeer.

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie, met uitzicht op overname door de opdrachtgever bij goed functioneren. Thuis werken behoort niet tot de mogelijkheden. 


Bovendien profiteer jij als PROFF van Advizo van de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • deelname aan de Advizo Academy waarbij jouw ontwikkeling centraal staat;
 • persoonlijk opleidingsbudget;
 • deelname aan de kwartaalbijeenkomsten met SKJ geregistreerde trainingen;
 • persoonlijke aandacht en begeleiding vanuit Advizo door middel van een coach;
 • leuke personeelsuitjes!


Geïnteresseerd?

Word jij onze nieuwe collega? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer snel. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via ️ 0184 – 633842 of stuur een mailtje naar info@advizo.nl.

Werken bij Advizo:

Advizo is een jong en fris advies- en detacheringsbureau. We zorgen voor een goede match tussen professional en opdrachtgever, met als doel een langdurige samenwerking en overname. 90% van onze medewerkers wordt na een aantal maanden overgenomen!


Vanaf het eerste contact zijn we intensief betrokken, op die manier weten we feilloos wat we voor je kunnen betekenen. Middels persoonlijke begeleiding, coaching, scholing, intervisie en andere ontwikkelmogelijkheden binnen onze Advizo Academy blijf je up-to-date en blij met je werk.


Iedereen uit ons team komt uit de hulpverlening of heeft er affiniteit mee. Deze combinatie van ervaring en talenten zorgt ervoor dat we als geen ander weten wat er leeft binnen de jeugdhulpverlening en hoe hierop in te spelen. Zo zorgen we altijd voor de juiste match, begeleiding en ondersteuning!