Terug naar overzicht

Consulent Schuldhulpverlening

Vast
Nederland
12 jan. 2021

Advizo is doorlopend op zoek naar kandidaten voor de functie van:


Consulent Schuldhulpverlening (28-36 uur)


Ben jij de betrouwbare en oplossingsgerichte Consulent Schuldhulpverlening die wij zoeken? Ben je goed met cijfers en bekend met het gehele schuldhulpverleningsproces? Dan zoeken wij jou! Lees onderstaande vacature en solliciteer direct.


Dit ga je doen:

Als Consulent Schuldhulpverlening ondersteun je inwoners met schulden. Je brengt hun financiële situatie in kaart en analyseert welke stappen gezet moeten worden om de schulden terug te dringen. Budgetbeheer, contact met schuldeisers en doorverwijzen naar andere instanties behoren onder andere tot jouw taken. Je bent zorgvuldig en betrouwbaar en bent in staat om secuur om te gaan met financiën van anderen.


Elke werkdag is afwisselend. De problematiek van de doelgroep is vaak complex en behelst meer dan alleen schulden. Hierdoor is samenwerking met hulpverlenende instanties en diverse ketenpartners een belangrijk onderdeel van je werk. Je bent bekend met de wettelijke kaders en werkt doeltreffend. Je bent in staat een goede samenwerkingsrelatie met de inwoners op te bouwen en stimuleert de inwoners weer zelf verantwoordelijkheid voor hun schulden te dragen.


Je werkt veelal zelfstandig; je beheert je eigen caseload en plant je eigen afspraken in. Positiviteit, accuratesse en enthousiasme zijn kenmerkend voor jouw werkstijl. 


Jouw toegevoegde waarde:

 • je analyseert de stand van zaken met betrekking tot de financiën van inwoners en maakt op basis daarvan met hen een plan van aanpak;
 • je adviseert en ondersteunt inwoners van de gemeente op het gebied van financiën en schulden;
 • je onderhoudt op zorgvuldige wijze contact met ketenpartners;
 • je bent maatschappelijk betrokken en hebt een proactieve houding;
 • je werkt vraag- en oplossingsgericht;
 • je bent flexibel en in staat om zowel binnen als buiten de kaders te denken.

Dit ben jij:

 • je hebt een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau (bijv. MWD of SJD);
 • je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring bij een gemeente, ervaring met schuldhulpverlening is een pré;
 • je bent bekend met WGS (Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening) en hebt kennis van en ervaring met de systemen GWS4ALL en/of Keys2SHV;
 • je hebt inzicht in de problematiek van de doelgroep.

Dit bieden wij:

De functie van Consulent Schuldhulpverlening is ingeschaald in schaal 9 van de Cao Gemeenten. Het brutosalaris bij 36 uur bedraagt minimaal € 2.702,00 en maximaal € 3.968,00 afhankelijk van ervaring. Advizo biedt een gunstige reiskostenvergoeding m.b.t. woon-/werkverkeer.


Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie. Laptop en mobiele telefoon worden vanuit de opdrachtgever beschikbaar gesteld.


Bovendien profiteer jij als PROFF van Advizo van de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • deelname aan de Advizo Academy waarbij jouw ontwikkeling centraal staat;
 • persoonlijk opleidingsbudget;
 • deelname aan de kwartaalbijeenkomsten met relevante trainingen;
 • persoonlijke aandacht en begeleiding vanuit Advizo door middel van een coach;
 • leuke personeelsuitjes!


Geïnteresseerd?

Word jij onze nieuwe collega? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in het Sociaal Domein? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer snel. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via 0184 - 633842 of stuur een mail naar info@advizo.nl.

Werken bij Advizo:

Advizo is een jong en fris advies- en detacheringsbureau. We zorgen voor een goede match tussen professional en opdrachtgever. Met als doel een duurzame samenwerking en overname. 90% van onze medewerkers wordt uiteindelijk overgenomen.


Vanaf het eerste contact zijn we nauw betrokken. Op die manier weten we feilloos wat we voor je kunnen doen. Middels coaching, scholing en andere ontwikkelmogelijkheden binnen onze Advizo Academy blijf je up-to-date en blij met je werk.


Iedereen van ons team komt uit de hulpverlening of heeft er affiniteit mee. De combinatie van de ervaring en talenten zorgt ervoor dat we als geen ander weten wat er leeft binnen het Sociaal Domein en hoe hierop in te spelen.