Terug naar overzicht

Leerplichtambtenaar / RMC Consulent

Vast
Nederland
30 mrt. 2020

Advizo is doorlopend op zoek naar kandidaten voor de functie van:


Leerplichtambtenaar / RMC Consulent (28-36 uur)


Ben jij de daadkrachtige en betrokken Leerplichtambtenaar / RMC Consulent die wij zoeken? Weet jij als geen ander de balans te vinden tussen handhaving en zorg? Dan zoeken wij jou! Lees onderstaande vacature en solliciteer direct.


Dit ga je doen:

Als Leerplichtambtenaar / RMC Consulent ben je verantwoordelijk voor het terugdringen van het schoolverzuim bij leerplichtige kinderen en jongeren. Tevens kan het begeleiden van vroegtijdige schoolverlaters tot 23 jaar tot jouw taken behoren. Je verwerkt verzuimmeldingen en voert gesprekken met ouders, leerlingen en ketenpartners om het verzuim in een vroeg stadium te stoppen. Waar nodig verwijs je door naar hulpverlening of stel je een proces-verbaal op.


Het werk als Leerplichtambtenaar / RMC Consulent is divers. De leeftijd van de leerlingen ligt tussen de 5 en 23 jaar en de redenen voor het verzuim kunnen uiteenlopend zijn. Jouw uitdaging is te analyseren waardoor het verzuim ontstaan is en hoe je de leerlingen weer in de schoolbanken krijgt. Je weet goed aan te sluiten bij de doelgroep en bent in staat mensen te motiveren binnen de kaders van de leerplichtwet en RMC wetgeving.


Je werkt veelal zelfstandig; je beheert je eigen caseload en plant je eigen afspraken in. Doorzettingsvermogen, accuratesse en enthousiasme zijn kenmerkend voor jouw werkstijl. 


Jouw toegevoegde waarde:

 • je neemt verzuimmeldingen in ontvangst en weet de juiste vervolgstappen te zetten;
 • je gaat in gesprek met leerlingen, ouders en ketenpartners over de oorzaak van het verzuim en de aanpak om het verzuim terug te dringen;
 • je bent in staat complicerende factoren te analyseren en daar waar nodig door te verwijzen naar hulpverlening;
 • je neemt deel aan interne en externe overleggen;
 • je bent empathisch, stressbestendig, professioneel, planmatig en analytisch. 

Dit ben jij:

 • je hebt een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau, bij voorkeur aangevuld met een post HBO-opleiding tot leerplichtambtenaar en/of BOA-certificering;
 • je hebt minimaal één jaar werkervaring als leerplichtambtenaar;
 • kennis van de leerplichtwet en RMC wetgeving en/of registratie in het Landelijk Kwaliteitsregister Leerplicht en RMC is een pré;
 • je hebt inzicht in de problematiek van de doelgroep.

Dit bieden wij:

De functie van Leerplichtambtenaar is ingeschaald in schaal 9 van de Cao Gemeenten. Het brutosalaris bij 36 uur bedraagt minimaal € 2.702,00 en maximaal € 3.968,00 afhankelijk van ervaring. Advizo biedt een gunstige reiskostenvergoeding m.b.t. woon-/werkverkeer.


Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie. Laptop en mobiele telefoon worden vanuit de opdrachtgever beschikbaar gesteld.


Bovendien profiteer jij als PROFF van Advizo van de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • deelname aan de Advizo Academy waarbij jouw ontwikkeling centraal staat;
 • persoonlijk opleidingsbudget;
 • deelname aan de kwartaalbijeenkomsten met relevante trainingen;
 • persoonlijke aandacht en begeleiding vanuit Advizo door middel van een coach;
 • leuke personeelsuitjes!


Geïnteresseerd?

Word jij onze nieuwe collega? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in het Sociaal Domein? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer snel. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via 0184 - 633842 of stuur een mail naar info@advizo.nl.

Werken bij Advizo:

Advizo is een jong en fris advies- en detacheringsbureau. We zorgen voor een goede match tussen professional en opdrachtgever. Met als doel een duurzame samenwerking en overname. 90% van onze medewerkers wordt uiteindelijk overgenomen.


Vanaf het eerste contact zijn we nauw betrokken. Op die manier weten we feilloos wat we voor je kunnen doen. Middels coaching, scholing, intervisie en andere ontwikkelmogelijkheden binnen onze Advizo Academy blijf je up-to-date en blij met je werk.


Iedereen van ons team komt uit de hulpverlening of heeft er affiniteit mee. De combinatie van de ervaring en talenten zorgt ervoor dat we als geen ander weten wat er leeft binnen het sociaal domein en hoe hierop in te spelen.