Terug naar overzicht

Wmo Consulent

Vast
Nederland
12 jan. 2021

Advizo is doorlopend op zoek naar kandidaten voor de functie van:


Wmo Consulent (28-36 uur)


Ben jij de betrokken en oplossingsgerichte Wmo consulent die wij zoeken? Kun je goed aansluiten bij de inwoners en heb je minimaal 1 jaar werkervaring binnen de gemeente en met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Dan zoeken wij jou! Lees onderstaande vacature en solliciteer direct.


Dit ga je doen:

Als Wmo consulent ben je verantwoordelijk voor het beoordelen en afhandelen van aanvragen voor Wmo-voorzieningen. Om een goede inschatting te maken van de benodigde voorzieningen ga je in gesprek met de inwoners en analyseer je de problemen op verschillende levensdomeinen. Je kijkt naar de eigen mogelijkheden van de inwoner en welke ondersteuning hun netwerk kan bieden. Vervolgens weeg je af of er vanuit de Wmo een bijdrage geleverd kan worden aan de hulpvraag. Je werkt vraaggericht en beschikt over goede rapportagevaardigheden. Het opstellen van indicaties en selectievoorstellen doe je zorgvuldig en bondig.


Elke werkdag is afwisselend. Aanvragen kunnen betrekking hebben op onder andere woningaanpassingen, vervoersvoorzieningen, huishoudelijke hulp, individuele begeleiding en dagbesteding. De doelgroep is divers; van senioren tot mensen met een psychiatrische achtergrond of complexe psychosociale problematiek. Jij bent in staat een goede samenwerkingsrelatie met de inwoners op te bouwen. Waar nodig durf je ook kritisch te zijn.


Je werkt veelal zelfstandig; je draagt verantwoordelijkheid voor je eigen caseload en plant je eigen afspraken in. Je werkt volgens het 1 gezin, 1 plan, 1 regisseur principe en bent bekend met de zelfredzaamheidsmatrix. Belangrijke beslissingen bespreek je in multidisciplinair overleg.


Jouw toegevoegde waarde:

 • je adviseert en ondersteunt inwoners van de gemeente op het gebied van wonen, welzijn en zorg;
 • je analyseert en beoordeelt hun hulpvraag en de compensatiemogelijkheden;
 • je handelt zelfstandig meldingen, aanvragen en (her)indicaties af;
 • je bent in staat constructief samen te werken met zorgaanbieders, leveranciers en andere (externe) partners;
 • je bent maatschappelijk betrokken en hebt een proactieve houding;
 • je werkt vraag- en oplossingsgericht;
 • je bent flexibel en in staat om zowel binnen als buiten de kaders te denken.

Dit ben jij:

 • je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding op paramedisch of sociaal maatschappelijk gebied;
 • je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring bij een gemeente, ervaring met de Wmo is een pre;
 • je bent bekend met GWS (Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening) en hebt kennis van en ervaring met GWS4ALL en/of Suite;
 • je hebt inzicht in de problematiek van de doelgroep.

Dit bieden wij:

De functie van Wmo consulent is ingeschaald in schaal 9 van de Cao Gemeenten. Het brutosalaris bij 36 uur bedraagt minimaal € 2.702,00 en maximaal € 3.968,00 afhankelijk van ervaring. Advizo biedt een gunstige reiskostenvergoeding m.b.t. woon-/werkverkeer.


Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie. Laptop en mobiele telefoon worden vanuit de opdrachtgever beschikbaar gesteld.


Bovendien profiteer jij als PROFF van Advizo van de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • deelname aan de Advizo Academy waarbij jouw ontwikkeling centraal staat;
 • persoonlijk opleidingsbudget;
 • deelname aan de kwartaalbijeenkomsten met relevante trainingen;
 • persoonlijke aandacht en begeleiding vanuit Advizo door middel van een coach;
 • leuke personeelsuitjes!


Geïnteresseerd?

Word jij onze nieuwe collega? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in het Sociaal Domein? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer snel. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.


Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via 0184 - 633842 of stuur een mail naar info@advizo.nl.

Werken bij Advizo:

Advizo is een jong en fris advies- en detacheringsbureau. We zorgen voor een goede match tussen professional en opdrachtgever. Met als doel een duurzame samenwerking en overname. 90% van onze medewerkers wordt uiteindelijk overgenomen.


Vanaf het eerste contact zijn we nauw betrokken. Op die manier weten we feilloos wat we voor je kunnen doen. Middels coaching, scholing en andere ontwikkelmogelijkheden binnen onze Advizo Academy blijf je up-to-date en blij met je werk.


Iedereen van ons team komt uit de hulpverlening of heeft er affiniteit mee. De combinatie van de ervaring en talenten zorgt ervoor dat we als geen ander weten wat er leeft binnen het Sociaal Domein en hoe hierop in te spelen.