Advizo volgen? Meld je aan voor de nieuwsbrief:


Opleiding jeugdbeschermer

Wat doet een jeugdbeschermer?

Een jeugdbeschermer zorgt voor hulp- en dienstverlening aan jongeren of gezinnen die in de problemen zijn geraakt en hier zelf geen oplossing meer voor weten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jongeren die in aanraking zijn gekomen met criminaliteit, structurele spijbelaars, kinderen met een stoornis of psychische problemen, of ouders die niet in staat zijn om hun kinderen goed op te voeden. Hulpverlening kan plaatsvinden in het kader van drang of dwang. Bij dwang wordt de hulp opgelegd door een kinderrechter en is meewerken voor zowel kinderen als verzorgers verplicht.

Wil jij werken als jeugdbeschermer?

Het werk van een jeugdbeschermer is intensief en afwisselend. Je legt huisbezoeken af, gaat naar rechtszittingen, en bezoekt o.a. scholen, hulpverleningsinstanties en pleeggezinnen. Daarnaast leg je de voortgang vast in rapportages en breng je regelmatig verslag uit aan de rechtbank. Het is daarom van belang dat je zelfstandig kunt werken.

Hoewel er sprake kan zijn van opgelegde hulp dien je als jeugdbeschermer een samenwerking met de gezinsleden aan te gaan. Om dat te bereiken is het belangrijk dat je een persoonlijke, onbevooroordeelde en eerlijke houding aanneemt.

Herken jij jezelf hierin? Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Waar vind je een opleiding jeugdbeschermer?

Overweeg je om aan de slag te gaan als jeugdbeschermer en ben je daarom op zoek naar een opleiding jeugdbeschermer? Dan is een traineeship jeugdbeschermer via Advizo misschien iets voor jou! Tijdens het traineeship word je binnen drie maanden klaargestoomd om zelfstandig je eigen caseload te beheren. Op deze manier geven wij je de unieke kans om aan de slag te gaan als jeugdbeschermer. Wil je meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Bekijk openstaande vacatures

Meest gelezen
Delen via:
×

Meer weten?
Neem contact met ons op!

0184-633 842

info@advizo.nl

Stel je vraag

Wij nemen je vragen altijd serieus en reageren zo snel mogelijk.