Advizo volgen? Meld je aan voor de nieuwsbrief:


Vacatures jeugdhulp

Wat houdt jeugdhulp in?

Kinderen en jongeren moeten de mogelijkheid krijgen om veilig en gezond op te groeien. Als het opgroeien of opvoeden (even) niet goed gaat, dan kunnen zij en hun opvoeders jeugdhulp krijgen. Dit gebeurt voornamelijk in de vorm van het bieden van bescherming en opvang, of van extra begeleiding en opvoeding. Het einddoel van jeugdhulp is om jeugdigen met opvoed- en opgroeiproblemen zoveel mogelijk volwaardig te laten deelnemen aan de maatschappij.

Door wie wordt jeugdhulp geboden?

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de toegang tot alle vormen van jeugdhulp. Hiervoor werken gemeenten samen met gecertificeerde instellingen die jeugdbescherming en jeugdreclassering bieden. De gemeenten moeten onder andere jeugdhulpaanbieders van goede kwaliteit aanbieden. Om dit mogelijk te maken is het van belang dat gemeenten de samenwerking waarborgen tussen de diverse relevante sectoren waaronder zorg, onderwijs, politie en justitie.

Bekijk hier alle openstaande jeugdhulp vacatures.

Wat is het verschil tussen jeugdzorg en jeugdhulp?

Misschien ben je op zoek naar vacatures in de jeugdhulp. Maar bestaat er eigenlijk een verschil tussen jeugdzorg en jeugdhulp? Op 1 januari 2015 is de Jeugdwet in werking getreden. Vanaf dat moment spreken we over jeugdhulp. Hierbinnen vallen jeugdzorg, jeugdgezondheidszorg (maatwerkdeel), gehandicaptenzorg, ggz- en verslavingszorg, thuisbegeleiding en thuiszorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Sinds de invoering van de Jeugdwet worden professionals die werken in de jeugdhulp en jeugdbescherming naast hun bestaande functie ook ‘jeugdhulpverlener’ genoemd.

Vacatures jeugdhulp via Advizo

Wil jij kinderen en jongeren helpen om in een veilige en stabiele omgeving op te groeien? Dan is een baan in de jeugdhulp jou op het lijf geschreven! Als je voor Advizo kiest, dan kom je te werken voor een detacheringsbureau waar de kandidaat centraal staat. Door middel van coaching en persoonlijke begeleiding kun je bovendien leren om nog beter te worden in je vak.

Bekijk openstaande vacatures

Meest gelezen
Delen via:
×

Meer weten?
Neem contact met ons op!

0184-633 842

info@advizo.nl

Stel je vraag

Wij nemen je vragen altijd serieus en reageren zo snel mogelijk.