Advizo volgen? Meld je aan voor de nieuwsbrief:


Werken met jeugd

Waardoor ontstaan gedragsproblemen bij jeugd?

De adolescentiefase is een belangrijke periode van ontwikkeling. Hierin wordt namelijk de basis gelegd voor de verdere toekomst van jongeren. Jammer genoeg lopen sommige jongeren soms vast tijdens deze levensfase. Dit kan allerlei oorzaken hebben, zoals een echtscheiding, mishandeling, verslaving, gepest worden op school, of een ernstig ziek familielid. Het gevolg daarvan kan zijn dat jongeren gedragsproblemen gaan vertonen. Zo kan er sprake zijn van agressief gedrag, stelen, spijbelen van school en/of depressieve gevoelens.

Het belang van jeugdhulp

Het is belangrijk dat jongeren met probleemgedrag zo snel mogelijk hulp krijgen. Als er niet op tijd wordt ingegrepen dan kunnen jongeren namelijk flink ontsporen, met ernstige persoonlijke en maatschappelijke gevolgen. Door te werken met jeugd kun jij dit helpen voorkomen. Als jeugdzorgwerker bied je advies en ondersteuning bij de problemen die jongeren ervaren in het dagelijks leven. Uiteindelijk is het doel van jouw werk om probleemjongeren te helpen, te steunen en te stimuleren naar een positieve toekomst.

Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Wat heb je nodig om met jeugd te werken?

Als je wilt werken met jongeren met gedragsproblemen dan moet je in ieder geval sterk in je schoenen staan. Jongeren begeleiden is namelijk intensief en verantwoordelijk werk. Verder is het belangrijk dat je je kunt aansluiten op de belevingswereld en taal van de jongeren. Je hebt een voorbeeldfunctie en weet hen op een open, geduldige en positieve manier te motiveren. Daarnaast is het van belang dat je tijd investeert in het aanleren van de vaardigheden en kennis die je helpen om jongeren de handvatten te geven om hun problemen te tackelen.

Via Advizo werken met jeugd

Advizo brengt vraag en aanbod bij elkaar op het gebied van professionele jeugdhulp. Daarvoor werken we samen met diverse opdrachtgevers op het gebied van jeugdhulp, jeugdbescherming en/of jeugdreclassering. Wil jij kwetsbare jeugd op deskundige wijze begeleiden en coachen? Dan nodigen wij je uit om te reageren op een van de openstaande vacatures. In eerste instantie ga je via Advizo op detacheringsbasis aan de slag. Als de samenwerking bevalt, dan kom je onder contract bij de opdrachtgever. Gedurende het hele traject zorgt Advizo voor een goede begeleiding.

Bekijk openstaande vacatures

Meest gelezen
Delen via:
×

Meer weten?
Neem contact met ons op!

0184-633 842

info@advizo.nl

Stel je vraag

Wij nemen je vragen altijd serieus en reageren zo snel mogelijk.