Terug naar overzicht

Groepswerker Jeugdzorg

Vast
Nederland
18 okt. 2021

Advizo is per direct op zoek naar kandidaten voor de functie van:

Groepswerkers Jeugdzorg (32-36 uur)

Sta jij stevig in je schoenen en zie je het als een uitdaging om het dagelijks leven op een leefgroep in goede banen te leiden? Kun je snel schakelen tussen de rol van strikte opvoeder, luisterend oor, duizendpoot, spin-in-het-web, troubleshooter en sfeermaker? Dan zoeken wij jou! Lees onderstaande vacature en solliciteer snel.


Dit ga je doen:

Als Groepswerker sta je op een leef-, behandel- of zelfstandigheidsgroepen. Het reilen en zeilen op de groep is jouw verantwoordelijkheid. Terwijl je het goede voorbeeld geeft in de manier waarop je dingen doet, praat, en omgaat met anderen, help je de kinderen zich te ontwikkelen en meer grip te krijgen op hun eigen leven en gedrag. Met ondersteuning van een ervaren gedragswetenschapper onderhoud je de contacten met hun ouders en belangrijke instanties, zoals school. Ieder kind dat onder jouw verantwoordelijkheid valt voelt zich gezien en gehoord.


Als Groepswerker werk je afwisselende diensten, soms ook ’s avonds, ’s nachts of in het weekend. Je bent een belangrijke schakel in het dagelijks leven van de kinderen op jouw groep. Je zorgt dat ze in de ochtend op tijd opstaan, eten en naar school gaan. Totdat ze terug komen van school heb jij de tijd om bijvoorbeeld rapportages bij te werken, ouders te bellen, praktische zaken te regelen en intake- of evaluatiegesprekken te voeren. Na schooltijd zijn jij en je collega’s weer het eerste aanspreekpunt voor de kinderen. Je vangt ze op, informeert naar hun dag, eet gezamenlijk en bedenkt leuke activiteiten voor de avonden en weekenden.


De werksfeer binnen het groepswerk is informeel. Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op de groep. Een goede onderlinge communicatie en samenwerking is dus onmisbaar!


Jouw toegevoegde waarde:

 • je draagt bij aan een goede sfeer op de groep;
 • je begeleidt en stimuleert kinderen om te werken aan hun doelen en hun vaardigheden te vergroten;
 • je stelt begeleidingsplannen op, stemt deze af met de gedragswetenschapper en evalueert regelmatig met de kinderen en hun ouders hoe ze de begeleiding ervaren en welke doelen zijn behaald;
 • je onderhoudt contacten met het netwerk van de kinderen (bijv. ouders, externe instanties en scholen);
 • je neemt deel aan caseload-overleg en teamvergaderingen.


Nieuwsgierig hoe een dag als Groepswerker eruit ziet? Lees hier het blog van Gijs (Groepswerker Crisisopvang).

Dit ben jij:

 • je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding waarmee SKJ registratie mogelijk is;
 • je hebt een SKJ registratie (of de mogelijkheid om je te registreren);
 • je hebt minimaal een jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening;
 • je communiceert en rapporteert duidelijk over je acties;
 • je bent een teamplayer en reflecteert op je eigen rol en de dynamiek in je team;
 • je bent flexibel inzetbaar en bereid tot het werken in onregelmatige diensten;
 • je weet de juiste prioriteiten te stellen en komt afspraken na.

Dit bieden wij:

De functie van Groepswerker is ingeschaald in schaal 8 van de CAO Jeugdzorg. Het brutosalaris bij 36 uur bedraagt minimaal € 2.403,37 en maximaal € 3.568,98 afhankelijk van ervaring. Advizo biedt een gunstige reiskostenvergoeding m.b.t. woon-/werkverkeer.

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie, met uitzicht op overname door de opdrachtgever bij goed functioneren.


Ook profiteer jij als PROFF van Advizo van de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • persoonlijk opleidingsbudget;
 • deelname aan de Advizo Academy waarbij jouw ontwikkeling centraal staat;
 • deelname aan de kwartaalbijeenkomsten met SKJ geregistreerde trainingen;
 • begeleiding vanuit Advizo door middel van een coach;
 • toffe personeelsuitjes!


Geïnteresseerd?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Jeugdzorg? Dan hopen we dat jij onze nieuwe collega wordt! Solliciteer snel. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via 0184 - 633842 of stuur een mailtje naar info@advizo.nl.

Werken bij Advizo:

Advizo is een fris en jong advies- en detacheringsbureau. We gaan voor de beste match tussen professional en opdrachtgever, met als doel een langdurige samenwerking en overname. 90% van onze medewerkers wordt na een aantal maanden overgenomen!


Vanaf het eerste contact zijn we intensief betrokken bij jou, op die manier weten we het beste wat we voor je kunnen betekenen. Door middel van persoonlijke begeleiding, coaching, scholing, intervisie en andere ontwikkelmogelijkheden binnen onze Advizo Academy blijf je up-to-date en blij met je werk.


Alle medewerkers van Advizo komen zelf uit de hulpverlening of hebben er affiniteit mee. De combinatie van ervaring en talenten zorgt ervoor dat we als geen ander weten wat er leeft binnen de jeugdhulpzorg en hoe hierop in te spelen. Zo zorgen we altijd voor de beste match, begeleiding en ondersteuning!