Terug naar overzicht

5e editie van 'Het Vergeten Kind Talks!' 2020

Afgelopen dinsdag was de 5e editie van 'Het Vergeten Kind Talks'. Een talkshow voor, door en mét kwetsbare kinderen in Nederland. Advizo was erbij!

Zes leden van de jongerenraad van Het Vergeten Kind, The Unforgettables, gingen openhartig in gesprek met Beau van Erven Dorens over hun ervaringen met de vele wisselingen van hulpverleners in hun leven. Voor je beeld: deze 6 jongeren hebben bij elkaar 547 hulpverleners gezien! En dit is niet bovengemiddeld... Ook hulpverleners en beleidsmakers kwamen aan het woord en er werd gebrainstormd over mogelijke oplossingen. Want dat er verandering moet komen in het systeem, is duidelijk.

Het publiek bestond uit beleidsmedewerkers, verschillende  jeugdzorgprofessionals en studenten en wij mochten er ook bij aanwezig zijn. We waren erg onder de indruk van de openheid van de jongeren en hulpverleners. En ja: wisselingen moeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Daarom zoeken wij samen met onze PROFF’s naar functies waar ze met plezier, betrokkenheid én voor de lange termijn zullen werken.