Terug naar overzicht

De introductie-app van Jeugdbescherming West

Beginnen met een nieuwe baan kan best spannend zijn. Na een leuk sollicitatiegesprek en het tekenen van je contract, ga je bijna aan de slag. En dan is het moment daar, je eerste werkdag gaat beginnen. Een nieuwe werkvloer, vreemde gezichten en veel indrukken. Hoe kun je je toch rustig voorbereiden op deze dag?

Jeugdbescherming west heeft daarvoor speciaal de 'introductie-app' ontwikkeld. Dit is ook wel bekend als een ‘onboarding app’. Nieuwe medewerkers worden hiermee al vóór hun eerste dag op kantoor warm welkom geheten. Op een toegankelijke en vrolijke wijze laat de app stapsgewijs kennis maken met de organisatie.

Daarnaast biedt het structuur tijdens de inwerkperiode. Wat kun je verwachten in je eerste weken? Ook worden er handige tips gegeven als: ‘maak een gezellig voorstelrondje’ en ‘plan afspraken in met collega’s om ze beter te leren kennen’.

Het is een nieuw en waardevol instrument, dat nieuwe collega’s een goede start geeft. En dat is het halve werk!
Wij vinden het echt een heel leuk initiatief. Tevens zijn we trots op onze samenwerking met Jeugdbescherming west en dat onze kandidaten op zo een warme manier ontvangen mogen worden.