Terug naar overzicht

Klantverhaal Trajectum

Ruim een jaar geleden heeft Advizo de flexpool opgestart, met als doel om klanten uit de brand te helpen bij personeelsproblemen. Dit gebeurd middels het opvullen van losse diensten, maar ook als het gaat om korte en middellange projecten.

Aan het roer van deze flexpool staat Lennard Vaandrager, manager van zowel de flexpool als van regio Noord- en Oost-Nederland. Met zijn achtergrond in de zorg weet hij precies wat er nodig is op een bepaalde afdeling en helpt hij opdrachtgevers graag uit de brand. Recent zijn we ingevlogen bij Trajectum, waar externe hulp nodig was bij een complexe casus.

Trajectum biedt specialistische behandelingen en begeleiding aan mensen met een licht verstandelijke beperking en onbegrepen risicovol gedrag. Een gedeelte van de cliënten heeft een forensische achtergrond. Trajectum biedt ambulante zorg, klinische behandelingen en specialistisch verblijf.

Roel Harmsen vertelt

Zo’n 12 jaar geleden maakte Roel Harmsen kennis met Trajectum, waar hij is begonnen als stagiaire op de dagbesteding. Na zijn studie kwam hij op verschillende afdelingen te werken als begeleider, waardoor hij Trajectum door en door kent.

Momenteel werkt hij als planner en functioneel beheerder. Door de combinatie van deze functies heeft hij veelvuldig contact met verschillende mensen binnen zijn organisatie en weet hij goed wat er speelt. Voor een recente casus omtrent een-op-eenbegeleiding was er externe hulp nodig en hier kwam de flexpool van Advizo om de hoek kijken.

Lennard en Roel kennen elkaar vanuit de tijd dat ze beiden bij Trajectum werkzaam waren. Een tijd terug kwam ze via LinkedIn weer met elkaar in contact. Toen er een complexe casus om de hoek kwam kijken vanuit een van zijn afdelingen, wist Roel direct bij wie hij terecht kon: “Ik wist nog dat Lennard mij een berichtje had gestuurd en heb hem direct benaderd. Ik ken Lennard, dus dat is makkelijk zaken doen.”

Snelheid en vertrouwen

“Voor mij was de situatie ook erg ad hoc. Ik heb het direct bij Lennard neergelegd. Voor de casus zocht ik 4,5 of 6 goede begeleiders. Lennard weet gelukkig wat de doelgroep is. Ik had er gewoon vertrouwen in en het is goed gekomen.” Uiteindelijk zijn er 6 begeleiders ingezet vanuit Advizo die 24 uur per dag begeleiding hebben geboden aan de cliënt gedurende 2 maanden lang. “Op dat moment waren het de juiste mensen en daar gaat het om”. 

Wat de samenwerking vooral heel prettig maakt volgens Roel, is dat hij Lennard vertrouwd. “Het is voor een korte periode geweest, maar het ging allemaal zo flexibel en zo makkelijk. Ik hoefde maar wat te vragen, ook al was het een dag van te voren, en het werd geregeld”. Mocht het nodig zijn, zou hij opnieuw gebruik maken van onze diensten. “Het is me goed bevallen. Ik ben tevreden over wat er geleverd is.” Hoe hij de flexpool aan anderen zou omschrijven? “Betrouwbaar, efficiënt en bovenal gezellig!”