Terug naar overzicht

Lange wachtlijsten in de Jeugdzorg

‘Kinderrechters luiden noodklok: kinderen in gevaar door gebrek jeugdzorgwerkers’, kopte RTL Nieuws begin augustus. De redactie had de uitspraken gelezen die kinderrechters online hebben gezet om het probleem van de lange wachtlijsten in de jeugdzorg inzichtelijk te maken. En was flink geschrokken. Jeugdbescherming west zorgt er, dankzij een vooruitziende blik, voor dat zaken goed opgepakt worden en de wachtlijsten zo kort mogelijk blijven. Advizo helpt daarbij.

Op het online platform Zorg + Welzijn staat een vervolg op de berichtgeving van RTL Nieuws. Hierin pleit Astrid Rotering, voorzitter van de Raad van Bestuur van Jeugdbescherming west, voor meer begeleiding, coaching en training van nieuwe jeugdzorgwerkers om zo het grote verloop te beperken: “Zo’n intensief traject werpt vruchten af, zo blijkt bij Jeugdbescherming west, waar het lukt om jeugdbeschermers te werven met hulp van een gespecialiseerd bureau.” Dat gespecialiseerd bureau, dat zijn wij. Samen zorgen we voor een zorgvuldige werving, selectie én behoud van goede professionals.

Ook aan de slag bij Jeugdbescherming west? Dan kun je vertrouwen op hun grote expertise en goede begeleiding. Bel ons voor meer informatie of een afspraak!