Terug naar overzicht

Ontmoet onze collega Ester, Jeugdzorgexpert- en coach

“Wat mij bij Advizo heel erg aanspreekt, is de manier van werken. Het snelle handelen- en opereren en het grote enthousiasme waarmee we allemaal onze rol pakken en het werk uitvoeren.”

Werken vanuit eigen expertise
Ester is werkzaam als Jeugdzorgexpert/Coach binnen Advizo, vanuit de expertise van haar eigen jeugdzorgachtergrond waar ze jaren werkzaam is geweest. Een zeer diverse functie waarbij ze ofwel projecten begeleidt op locatie en de medewerkers die via Advizo tewerkgesteld zijn of waar ze zich bezig houdt met diverse zaken op kantoor. Het oplossen van eventuele problemen en coaching is daar een onderdeel van. Daarnaast houdt Ester zich ook bezig met het voeren van gesprekken, het spreken van opdrachtgevers en het begeleiden van de collega’s intern. Zo organiseert ze coaching-overleggen- en inventarisaties. Voor Ester is vrijwel geen dag hetzelfde!

Flexibiliteit is vereist
Kort geleden heeft Ester een project in Rotterdam begeleid. Dit betekende vroeg uit de veren voor de gezellige Brabantse en een lange rit richting locatie. Om vervolgens haar collega’s te groeten en dan meteen te knallen! “Ik ben flexibel in alles dat er voorbij komt. In dit project ontstonden er constant ad-hoc werkzaamheden en werd ik geleefd door wat er op mijn pad kwam.” Op de rustigere momenten, werkt Ester verder aan alle doorlopende taken. Stilzitten is voor haar niet weggelegd.

Hart voor het vak!
Op haar 19e begon Ester binnen het groepswerk waar zij vanuit haar stage mocht blijven. Toen zij 23 jaar was startte ze als Jeugdbeschermer. Dit mooie vak heeft zij 18 jaar lang uitgevoerd, waar zij op den duur ook medewerkers mocht begeleiden en de instroom van zaken coördineerde. Na 22 jaar jeugdzorg was ze toe aan een nieuwe stap en kreeg ze de kans om haar ervaring en kwaliteit op een andere manier in te zetten. Van de overstap naar Advizo heeft ze geen seconde spijt gehad! “Mijn hart ligt in de jeugdzorg en ik vind het nog heel leuk om soms ook in die uitvoering te zitten, maar ik zit bij Advizo helemaal op mijn plek. Ik zie het als een mooie kans om juist de medewerkers in hun kracht te zetten om de juiste zorg te bieden. En dan af en toe zelf weer de uitvoering in te gaan. Zowel medewerkers begeleiden, als af en toe zelf met de cliënt aan tafel te zitten, voor mij een fijne combinatie!

Diversiteit
De diversiteit in haar functie is wat het leuk maakt, omschrijft Ester: “Ik vind de verschillen in taken erg fijn. Tegelijkertijd kan dit soms ook wel pittig zijn, omdat ik vaak met veel dingen tegelijk bezig ben en veel ballen hoog moet houden. Maar het harde schakelen, is juist wat mij energie brengt. Als alles loopt, vind het alleen maar fantastisch dat het zo divers is en dat ik me op zoveel verschillende gebieden kan inzetten!”

Wat brengt de toekomst?
Ester heeft altijd geweten dat ze de jeugdzorg in wilde gaan en heeft hier nooit aan getwijfeld. Haar eerste opleiding en stages waren meteen toegespitst op het werken in de jeugdzorg. Haar toekomst ziet ze nu zelf helder binnen Advizo. “Nu heb ik het erg naar mijn zin en dat zal zeker nog een tijd zo blijven!” Natuurlijk weet je nooit wat de toekomst brengt, maar wij denken dat deze er voor Ester glansrijk zal uitzien en zijn ontzettend blij met haar ervaring, collegialiteit en inzet die zij dag in- dag uit met zich meebrengt!