Terug naar overzicht

Stop het wisselen van Hulpverleners, de petitie!

Wij als Advizo waren aanwezig tijdens Het Vergeten Kind Talks en hebben hierbij aangegeven graag op de hoogte gehouden te willen worden van de petitie-overhandiging. Wij hebben vanuit Advizo allen de petitie getekend, om het wisselen van Hulpverleners te stoppen! Tijdens de Week van Het Vergeten Kind is hier extra aandacht voor gevraagd. 

Heel Nederland werd opgeroepen om deze petitie te tekenen. Uiteindelijk hebben Linda en Annemara, leden van de jongerenraad van het Vergeten Kind samen met Mascha Hornung, Ambulant Hulpverlener en Natasja Froger en Jamai Loman, ambassadeurs van het Vergeten Kind de handtekeningen overhandigd. Welgeteld 82.561 verzamelde handtekeningen zijn aangeboden aan Minister Hugo de Jonge van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd. 

Met alleen handtekeningen kom je er natuurlijk niet en dus heeft er voorafgaand een gesprek plaatsgevonden, waarbij de benodigde acties hiervoor uitgebreid besproken zijn. De voorzitter van de BGZJ en Jeugdzorg Nederland (Hans Spigt), geeft aan dat er inderdaad iets moet worden ondernomen en er veranderingen bewerkstelligd dienen te worden. Tevens zijn er aanbevelingen gedeeld en alle drie de partijen hebben ingestemd om hiermee aan de slag te gaan en echt actie te gaan ondernemen! Dit is bezegeld met een handtekening. 

Welke vervolgstappen er besproken zijn en verdere informatie hierover, kun je lezen via de volgende link: https://www.hetvergetenkind.nl/actueel/133/nederland-wil-dat-het-wisselen-van-hulpverleners-stopt

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de kwetsbare kinderen in ons land een betere toekomst krijgen, laten we ons allen hiervoor inzetten en hen een warm hart toedragen!