Terug naar overzicht

Terugblik Voor de Jeugd Dag 2020

Het is een feit! De achtste editie van de Voor de Jeugd Dag heeft vorige week online plaatsgevonden, live vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam. Vele gedreven mensen die zich hard hebben ingezet om dit evenement zo goed mogelijk te laten verlopen. Na een feestelijke digitale opening met bijhorende confetti, kon het programma beginnen. En wat was het een inspirerende dag!

De blikken werden gericht op een sterke basis van ouders en omgeving. Allerlei interessante onderwerpen kwamen aan bod om hierin je blik te verbreden. Via een online plattegrond, kreeg je de mogelijkheid om te navigeren naar verschillende live-sessies. Zo werd er door Mohammed en Noura stilgestaan bij het omgaan met andere ideologieën. Wat voor invloed heeft je eigen referentiekader nu eigenlijk? En hoe ga je hier als professional mee om? 

Ook kwamen de jongeren volop aan het woord en werd er met elkaar gekeken naar het verbeteren van het contact tussen jongeren en hulpverleners. Prachtige ontroerende en inspirerende verhalen werden gedeeld. Het zal ons niet verbazen als er vanuit de woonkamer wat traantjes weggepinkt zijn.

Wat helemaal mooi is, is dat je alle presentaties nog eens rustig kunt terugkijken via: voordejeugddag.nl

En hopelijk vieren we het dan volgend jaar gewoon weer live met elkaar!