Terug naar overzicht

Van halfstok naar volledig in de top!

De vrijheid waarin we in Nederland leven, mag gevierd worden! Gisteren hebben we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog herdacht, 75 jaar geleden. Vandaag hijsen we de vlag van halfstok naar volledig in de top!

Vrijheid is geen vanzelfsprekendheid. Wij hebben het geluk dat wij vrij zijn om eigen keuzes te maken. Koning Willem-Alexander zei het ook in zijn toespraak: "Nu maken we zelf een keuze. Toen wérd de keuze voor ons gemaakt." Voor jongeren en jongvolwassenen is de vrijheid, het maken van keuzes en de verantwoordelijkheid die hier bij komt kijken soms heel wat. Zeker als ze er alleen voor staan.

Wij zijn blij dat we in een vrij land leven waar de mogelijkheid bestaat deze jongeren te ondersteunen. We zijn trots op alle (jeugd)zorgwerkers die samen met hen werken aan een toekomstperspectief! Dit biedt mogelijkheden en kansen. Het kunnen aangrijpen van deze kansen, is een belangrijk onderdeel van vrijheid!

Bevrijdingsdag vieren we dit jaar vanuit huis, dit voelt misschien een beetje vreemd. Samen kunnen we er een mooie dag van maken en stilstaan bij de basisdingen, die lang niet altijd zo vanzelfsprekend zijn!