Terug naar overzicht

Week van de Opvoeding 2020

We doen allemaal ons best om onze kinderen zo goed en veilig mogelijk op te laten groeien. Toch is de weg van het opvoeden niet altijd makkelijk en lopen we hierbij tegen de nodige obstakels aan. Vandaag is de Week van de Opvoeding van start gegaan (5-11 oktober).

Deze week staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Er wordt voornamelijk aandacht besteed aan het delen van kennis tussen verschillende opvoeders en professionals.

De zoektocht naar de juiste opvoedstijl, is vaak iets wat constant in beweging blijft. Ieder kind is anders en heeft andere behoeften, maar als ouder wil je je ook bewust blijven van wat voor jou belangrijk is en hoe jij als ouder in je kracht blijft staan. Hier heb je soms handvaten voor nodig, praktische tips en adviezen.

Deze week vinden er meer dan 100 activiteiten plaats, vrijwel allen online te volgen. Van interessante webinars tot leuke activiteiten om samen te ondernemen. Meld je aan voor de Ouder en Tiener Bingo, of wat dacht je van Ouder en Kind Yoga?

Ook komen er interessante onderwerpen aan bod, als: effectieve communicatie, diversiteit, gedrags- en/of ontwikkelingsstoornissen of kun je een kijkje nemen in het digitale leven van jongeren. Tijdens al deze verschillende workshops, leer je vanaf de keukentafel een aantal tools waar je direct mee aan de slag kunt.  

Aandacht voor je kind, jezelf en de ander. Opvoeden doen we samen!