Terug naar overzicht

Oer-Hollandse spelletjes en ouderwetse gezelligheid

Dit jaar zal Koningsdag er anders uitzien, dan alle andere jaren. Omdat we met elkaar thuis moeten blijven, is de naam dan ook in een nieuw jasje gestoken en noemen we het dit jaar ‘Woningsdag.’

Wanneer de kerkklokken geluid zijn, zingen we met z’n allen luidkeels het Wilhelmus. Misschien alvast een leuk idee om samen met je kinderen te oefenen. Maar mocht dit geen goed idee zijn, is er een oproep gedaan aan alle kinderen van Nederland om aan de Koning een brief te schrijven of een tekening te maken.

De sfeer en gezelligheid van Koningsdag buitenshuis, valt natuurlijk lastig te evenaren. Gelukkig kun je ook binnenshuis genoeg dingen bedenken om er toch een geslaagde dag met elkaar van te maken. Denk aan het spelen van Oud-Hollandse spelletjes als koekhappen, ezeltje prik, spijkerpoepen of een potje sjoelen.

Wij wensen jullie alvast een heel gezellige Woningsdag! Een dag waarop de saamhorigheid gevierd zal worden en er geproost wordt (met volle glazen) op de verjaardag van onze Koning. Dat we ons volgend jaar maar weer met z’n allen mogen bevinden in het feestgedruis. Heel veel plezier!