Terug naar overzicht

Zo thuis mogelijk!

Het is de Week van de Pleegzorg! Om aandacht te vragen voor het belang van pleegzorg en -vooral- het tekort aan pleegouders en -gezinnen aan te kaarten. In de hoop dat er meer ouders en gezinnen kinderen die niet meer thuis kunnen wonen, willen opnemen in hun gezin en hen een zo thuis mogelijk willen bieden.

Voor ontzettend veel kinderen in Nederland, is een stabiel en veilig thuis niet vanzelfsprekend. Ieder kind heeft het recht om zo thuis mogelijk op te groeien. Radio-dj én pleegouder Gijs Staverman deed gisterochtend de aftrap op station Utrecht Centraal. Hiermee ging meteen de nieuwe wervingscampagne van start! Vanuit het perspectief van het kind, de ouder, de pleegouder én de pleegzorgbegeleider.

Daarnaast worden een week lang overal in Nederland allerlei activiteiten georganiseerd, zoals verwen(mid)dagen voor pleegouders en -gezinnen, voorlichtingsbijeenkomsten voor potentiële pleegouders, exposities, pleegoudercafés, boekpresentaties, themavonden, brunches en gratis
zwemmen. Met als afsluiter de landelijke pleeggrootouder-kleinkind-dag in Alkmaar op woensdag 6 november, waarop ook Prinses Beatrix aanwezig zal zijn!

Het complete programma vind je op www.weekvandepleegzorg.nl