Terug naar overzicht

5 meest gestelde vragen van Advizo kandidaten

Elke week krijgen we veel telefoontjes met vragen over Advizo. Een aantal vragen komt geregeld terug en die beantwoorden we daarom graag via deze blog. Schroom natuurlijk niet om te bellen als je nog andere vragen hebt of iets onduidelijk is. We staan je graag te woord!

1. Heeft het nut om op de vacatures van Advizo te reageren als je niet over het gevraagde diploma beschikt?

Reageren mag uiteraard altijd, logisch. Het is echter zo dat voor vrijwel alle vacatures die wij via Advizo beschikbaar stellen een SKJ-registratie verplicht is. Je moet kunnen voldoen aan de eisen die de SKJ stelt aan de registratie.

Indien dit niet het geval is, kunnen we jouw sollicitatie niet in behandeling nemen. De SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) is in het leven geroepen om te zorgen dat de kwaliteit van hulp aan kinderen in complexe of risicovolle situaties gewaarborgd is. Je moet voor registratie voldoen aan bepaalde eisen qua vooropleiding en soms ook qua werk- of stage-ervaring. Ins en outs hierover zijn te lezen op de website van de SKJ. Als je niet zeker weet of je je kunt registreren, bel dan rechtstreeks met de SKJ (030-3036477).

2. Jullie vacatures zijn allemaal fulltime, zijn er ook parttime vacatures beschikbaar?

Over het algemeen zijn de vacatures inderdaad voor 32-36 uur. Af en toe krijgen wij een aanvraag voor een parttime vacature.

Het is voor deze vacatures belangrijk dat je al over relevante werkervaring beschikt. Onze opdrachtgevers zijn echter meestal op zoek naar kandidaten die op korte termijn het nodige werk op kunnen pakken. Zij zijn minder geholpen met kleine contracten. Daarnaast is onze visie dat het goed inwerken van kandidaten tijd kost, en dan is het ook belangrijk om een flink aantal uur per week te werk. Op die manier kun je het werk sneller eigen maken. De traineeships Jeugdbescherming en Veilig Thuis zijn daarom niet parttime te doen. In de jeugdhulpverlening is het bovendien ongebruikelijk dat contracten voor minder dan 28 uur gegeven worden. De reden hiervoor is dat de combinatie van vaste vergadermomenten en een eigen caseload anders tot een (te) hoge werkdruk leidt en tevens zorgt voor een beperkte beschikbaarheid voor jouw cliënten. Dit gaat uiteindelijk ten koste van de kwaliteit van de hulpverlening en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

3. In welke regio’s zijn jullie actief?

Advizo heeft opdrachtgevers door heel Nederland.De meeste vacatures zijn beschikbaar in de regio’s Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Noord-Brabant.

Als je wil weten op welke locaties we actuele vacatures hebben, kun je het beste bellen met ons kantoor (0184-633842).

4. Wat is de duur van jullie contract?

De duur van het contract verschilt per opdracht. Meestal worden contracten afgegeven voor de duur van zes tot negen maanden.

Aan het einde van het contract wordt gekeken of er mogelijkheden zijn tot verlenging of overname. Uiteraard is het hiervoor belangrijk dat jij én jouw opdrachtgever tevreden zijn over de voorafgaande periode. Na 1.040 uur, op fulltime basis is dat acht à negen maanden, kun je overgenomen worden door de opdrachtgever waarvoor je werkt. In de praktijk stroomt 90% van onze medewerkers uit met een contract bij hun opdrachtgever. Als Advizo streven we ernaar om dit percentage zo hoog mogelijk te krijgen en houden. Dit draagt bij aan onze visie om stabiliteit in de jeugdhulpverlening te creëren, zodat de kinderen waar het uiteindelijk écht om gaat zo goed mogelijk geholpen worden.

5. Wat houden onze Traineeships precies in?

Binnen de traineeships krijgen onze medewerkers in de eerste periode extra ondersteuning om hun baan als jeugdbeschermer of onderzoeker Veilig Thuis eigen te maken.

In de meeste gevallen geldt dat:

  • het traineeship drie maanden duurt;
  • je vanaf het begin volledig betaald krijgt;
  • het traineeship onderdeel is van een langer lopend contract (meestal 6-9 maanden);
  • de extra begeleiding in de praktijk neerkomt op zo’n vier uur per week. In de eerste weken is dit vaak iets meer;
  • het de bedoeling is dat je na drie maanden in staat moet zijn om een volledige caseload te draaien. Enige werk- of stage-ervaring in het werken met kinderen en gezinnen is daarom wel wenselijk.

De begeleiding wordt in sommige gevallen door ervaren coaches vanuit Advizo gegeven. Zij hebben zelf jarenlang binnen de Jeugdbescherming/ Veilig Thuis gewerkt en kunnen jou daardoor goed ondersteunen. Enkele opdrachtgevers hebben de begeleiding zelf ingericht en zullen intern het traineeship aanbieden.