Terug naar overzicht

De carrièremove van Daniek

Even voorstellen...

Daniek is 27 jaar en woont in de regio Zuid-Holland. Ze speelt volleybal, houdt van reizen en winkelen. Aansluitend op haar opleiding voor Onderwijsassistent is ze verder gaan studeren. De opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening sloot goed aan, omdat ze haar kennis wilde verbreden over het werken met gezinnen. De opleiding bleek een goede keuze. Tijdens deze studie heeft ze twee stages gelopen. Op haar eerste stageplek werkte ze met cliënten met een (licht) verstandelijke beperking en haar tweede stage was bij een GGZ-instelling, in het kind- en jeugdteam. Hier mocht Daniek, na het behalen van haar diploma, fulltime werken als Ambulant Begeleider. Na een mooie start qua opleiding en werkervaring kwamen we met Daniek in contact. Op dit moment werkt ze met veel plezier via Advizo.

Daniek aan het woord

"Als Ambulant Begeleider begeleidde ik 12 tot 15 gezinnen. Ik was betrokken bij de begeleiding van kinderen met ADHD, autisme of een andere gedrags- en ontwikkelingsstoornis in combinatie met ouderproblematiek, bijvoorbeeld een alcoholverslaving. Zowel in de school- als thuissituatie bood ik ondersteuning. Soms was ik slechts een paar maanden betrokken bij een gezin, maar de complexere situaties vroegen om intensievere begeleiding."

Next step: Advizo!

"Ondanks dat ik nog plezier uit mijn werk haalde, had ik de wens na drie jaar een vervolgstap te maken. Na wat zoekwerk kwam ik op de website van Advizo terecht en het maakte me nieuwsgierig!”

Aansluiting en verdieping bij Advizo

"Dezelfde dag reageerde Advizo al op mijn sollicitatie en een paar dagen later mocht ik al op gesprek komen. Het eerste contact was meteen super fijn! De HR Adviseur is samen met mij op zoek gegaan naar waar mijn krachten liggen en wat daarbij zou passen. Het was een oriënterend, maar meteen verdiepend gesprek, waarin ik mij helemaal op mijn gemak voelde.”

Een verrassende wending

"Een paar dagen later belde HR Adviseur Rowenda mij op, om een andere vacature te bespreken, namelijk een functie in de pleegzorg. Verrassend! Daar zou ik zelf niet zo snel op gekomen zijn. Ze heeft mij uitgelegd wat de functie inhoudt, waarom ze mij passend voor de functie vindt en welke uitdaging het mij zou gaan bieden. Kort daarna ben ik op gesprek gegaan bij de organisatie, en met succes! Hier werk ik nu met veel plezier."

Pleegzorg als uitdagende stap

“Als pleegzorgbegeleider ben ik er in de eerste plaats voor het pleegkind. Ik ben de verbindende factor tussen het kind en de biologische- of pleegouders. We bieden pleegzorg voor kinderen die in het netwerk geplaatst worden en voor kinderen die in een bestandspleeggezin geplaatst worden. Elk gezin is weer anders en dit zorgt voor een dynamisch werkveld.  Dit is juist wat ik er leuk aan vind en waar ik veel voldoening uit haal! Omdat de pleegzorg een nieuwe tak binnen de hulpverlening is, waar ik nog geen ervaring mee had, ben ik mijn kennis nu aan het vergroten. Het is een complex werkveld, niet alleen vanwege de regels en wetgeving, maar ook vanwege het gedwongen kader en de voogdij."

Ja, dit past echt bij me!

“De inhoud en de focus binnen het werk past goed bij me, dus dat heeft Rowenda goed gezien. Bij de start van mijn nieuwe baan ben ik warm ontvangen en ik kon al mijn vragen stellen. Het is fijn dat zowel Advizo als de organisatie als back-up bij mij betrokken blijven. Vanaf het eerste contactmoment met Advizo, wist ik dat zij een mooie nieuwe uitdaging voor me zouden vinden, aansluitend op mijn wensen. Dat is 100% gelukt!"

Benieuwd hoe Advizo jou ook met een nieuwe carrièremove kan helpen?

Laten we samen zitten en bespreken wat jij wilt (en niet wilt!). Geef ons gewoon een belletje, stuur een mail, of kom gerust langs. Net als Daniek, gaan wij jou helpen om het maximale uit jezelf te halen en je horizon verbreden. Een oriënterend gesprek kan nooit kwaad, toch?