Terug naar overzicht

De Kwartaalbijeenkomsten van Advizo

Bij Advizo staat professionaliteit hoog in het vaandel. Sinds de oprichting in 2015 is dit één van onze belangrijkste kernwaarden. Professionaliteit zien wij als een tweeledig begrip: in de basis is het een kwaliteit die je bezit, tegelijkertijd is het een kwaliteit die voortdurend wordt ontwikkeld. Hoe kan professionaliteit verder ontwikkeld worden? Door deel te nemen aan de Advizo Kwartaalbijeenkomsten!

 

Één van de eerste Kwartaalbijeenkomsten

met gebak en bubbels – 2016

 

Wat houdt een Kwartaalbijeenkomst in?

Toen Advizo in 2015 net was gestart met het detacheren van een klein groepje bevlogen jeugdzorgprofessionals bleek dat zij allemaal een andere achtergrond, kennis en vaardigheden hadden. Het organiseren van de eerste Kwartaalbijeenkomst is toen ontstaan vanuit het idee om onze medewerkers de gelegenheid te bieden om hun kennis met elkaar uit te wisselen en om gezamenlijk nieuwe kennis op te doen. Waar we zijn begonnen met een groepje van 20 medewerkers, nodigen we inmiddels gemiddeld 200 medewerkers voor onze Kwartaalbijeenkomsten uit! In de loop der jaren zijn de Kwartaalbijeenkomsten een echt begrip geworden binnen Advizo. De Kwartaalbijeenkomst is een dag waar zowel interne- als gedetacheerde medewerkers naar uitkijken, waarbij het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden centraal staat maar waar ook zéker ruimte is voor veel gezelligheid. En als afsluiting altijd een borrel! 

De Kwartaalbijeenkomsten vinden gemiddeld vier keer per jaar plaats. We werken samen met verschillende trainingsbureaus, om een zo divers mogelijk aanbod aan (SKJ geaccrediteerde) trainingen aan te bieden. Het aanbod van trainingen varieert. Op basis van de feedback van medewerkers stemmen we de trainingen van de volgende Kwartaalbijeenkomst af op hun wensen en behoeften. Onze medewerkers kunnen kiezen uit gemiddeld drie trainingen per bijeenkomst, denk bijvoorbeeld aan de trainingen Complexe Echtscheidingen, Praten met Kinderen over Kindermishandeling of Motiverende Gespreksvoering. 

Advizo werkt landelijk en met vestigingen in Sliedrecht, Zwolle en Eindhoven wonen onze medewerkers dus verspreid over heel Nederland. We kiezen daarom altijd een centrale locatie uit, zodat deze voor iedereen goed bereikbaar is. Het doel van het opdoen van nieuwe kennis gaat samen met het doel van het uitwisselen van kennis die medewerkers al hebben. Onze medewerkers werken in veel verschillende functies, van jeugdbeschermer tot gedragswetenschapper en groepswerker. We vinden het heel waardevol dat medewerkers vanuit verschillende functies samen trainingen volgen, zodat zij niet alleen van de trainer, maar juist ook van elkaar kunnen leren.

 

Een grotere groep op een grotere locatie – 2017

 

En die gezelligheid?

Onze medewerkers omschrijven onze Kwartaalbijeenkomsten als leerzaam, verbindend maar bovenal gezellig! Het is een compleet verzorgde dag, van heerlijke koffie tot lunch en borrel met bitterballen: niets is te gek. Ook organiseren we iedere Kwartaalbijeenkomst een leuk extraatje voor onze medewerkers, er sluit bijvoorbeeld een fotograaf aan die portretfoto’s voor op LinkedIn komt maken of we organiseren een leuke winactie. Tijdens de laatste Kwartaalbijeenkomst van het jaar pakken we extra uit: zo zijn we naar verschillende Dinnershows geweest, hebben we een feest georganiseerd op de SS Rotterdam en zal dit jaar de Advizo Fonkeldag plaatsvinden. Na een paar jaren waarin we de Kwartaalbijeenkomsten online moesten organiseren door Corona, kunnen we nu eindelijk weer uitpakken. Daarom krijgt de laatste Kwartaalbijeenkomst van 2022 een extra feestelijk tintje. Wij kijken er enorm uit om het jaar sprankelend met elkaar af te sluiten en stralend te kijken naar het nieuwe jaar waarin we weer volop kunnen shinen!

 

Een quiz om de Advizo-kennis van onze medewerkers te meten – 2018

Een quiz om de Advizo-kennis van onze medewerkers te meten – 2018

De laatste Kwartaalbijeenkomst van het jaar: feest op de SS Rotterdam - 2019

De laatste Kwartaalbijeenkomst van het jaar: feest op de SS Rotterdam - 2019