Terug naar overzicht

Eerste open middag Jeugdbescherming west groot succes!

 

Eerst meer te weten komen over de functie en de organisatie, dan pas zweten bij een sollicitatiegesprek. Het is een win-winsituatie, want de werkgever krijgt sollicitanten die echt bij het bedrijf willen werken en de sollicitant is extra goed voorbereid.

 

 

Een open middag organiseren

Dagelijks krijgen wij veel vragen over het werken in de jeugdzorg en merken we dat er verschillende invloeden effect hebben op de beeldvorming over het werk, positief maar ook negatief. In onze vacatureteksten proberen we zo goed mogelijk de realiteit te schetsen, maar toch blijft het lastig om vanaf een stuk papier een eerlijk beeld te krijgen. We wilden meer gehoor geven aan deze vragen en twijfels. En geïnteresseerden de gelegenheid geven om eens een kijkje te nemen op de werkvloer.

We willen meer professionals enthousiast maken voor dit mooie werkveld! En wie kunnen
dat beter dan de jeugdzorgprofessionals zelf die zich elke week weer inzetten voor de veiligheid
van kinderen en hun gezinnen.

Laagdrempelig en persoonlijk contact maken verschil

Het laagdrempelig kennis maken met een potentiële werkgever of werknemer is echt van meerwaarde. En (positief) persoonlijk contact in het eerdere proces maakt het verschil. Op deze manier ontstaat er een warm contact en kan er een beter beeld gevormd worden vanuit beide partijen. Als detacheringsbureau investeren wij aan de voorkant al veel in persoonlijk en laagdrempelig contact. En met het organiseren van een open middag bij onze opdrachtgevers gaan we hierin nog een stapje verder. 

Een groot succes

Donderdagmiddag 16 september hebben we in samenwerking met Jeugdbescherming west de eerste fysieke open middag georganiseerd voor geïnteresseerden zorgprofessionals. Het was een groot succes, waar wij acht enthousiaste zorgprofessionals op interactieve wijze een eerlijk en authentiek beeld van het werkveld en de organisatie hebben kunnen geven. We hebben gekozen voor klein gezelschap, zodat er genoeg ruimte was voor persoonlijk contact en zo hebben wij tevens de professionals een beetje beter leren kennen.

Hoe mooi is het om kennis en expertises te kunnen bundelen, door samen
een open middag te organiseren.

Na de open middag

De professionals waren ieder met hun eigen achtergrond en vraag aanwezig bij de open middag. Na de open middag houden wij het contact om hier verder over in gesprek te gaan en de vervolgstappen in goede banen te leiden. Inmiddels mogen twee van deze professionals zich binnenkort jeugdbeschermer noemen en heeft de open middag zeker geholpen in het maken van deze keuze. 

Meer open middagen op de planning

We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen na de open middag en mogen dan ook met veel enthousiasme aankondigen dat de volgende open middag alweer op de planning staat. Volg alle nieuwe ontwikkelingen op onze LinkedIn pagina.

Ook geïnteresseerd in het organiseren van een open middag in samenwerking met Advizo? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.