Terug naar overzicht

Farida's nieuwe uitdaging: Jeugdbescherming

Even voorstellen

Farida is 33 jaar en komt uit Rotterdam. Na haar bachelor Pedagogiek heeft zij ook haar master Orthopedagogiek behaald. Na haar afstuderen liep zij tegen een krappe arbeidsmarkt aan. Gelukkig kon ze niet lang erna aan de slag gaan, als Coach bij een zorginstelling voor de begeleiding en behandeling van mensen met autisme.

Na drie jaar hier gewerkt te hebben, is zij tijdens haar zwangerschapsverlof gaan nadenken over haar werkambities. Ze merkte dat ze toe was aan een nieuwe stap.

In sneltreinvaart op gesprek bij Advizo

Farida: "Tijdens mijn verlof had ik meer ruimte in mijn hoofd om te bedenken wat ik met mijn werk zou willen doen. Hoewel ik het in mijn baan prima naar mijn zin had, sloegen de twijfels steeds meer toe. Wilde ik nog wel terug na mijn verlof of was het tijd om verder te kijken? Een vriendin wees me toen op Advizo. Zij is zelf Psycholoog, heeft haar huidige functie ook via Advizo gevonden en was daar erg enthousiast over. Ik dacht: "waarom niet?" en ben direct naar de website gegaan. Ik stuurde een open sollicitatie en voor ik het wist werd ik gebeld of ik langs wilde komen voor een kennismakingsgesprek. Het ging echt razendsnel!"

Mijn wensen op tafel 

"Ik had voor mezelf al wel op een rijtje gezet wat ik in een volgende functie zocht. Zo wist ik dat ik cliëntgericht en ambulant wilde werken. Een baan met de mogelijkheid om door te kunnen ontwikkelen, maar die toch ook al raakvlakken had met mijn eigen kennis en kunde. Wel zag ik een beetje op tegen het gedwongen kader binnen de Jeugdbescherming. Het gevoel dat mensen niet op jouw hulp zaten te wachten." 

Volledig op mijn gemak tijdens het gesprek met Advizo

"Ik werd heel vriendelijk ontvangen! Vooraf had ik me al goed ingelezen over de verschillende functies waar ik via Advizo op zou kunnen solliciteren. Ik wist daarom dat mijn voorkeur uitging naar de Jeugdbescherming. Het gesprek met Advizo was heel verhelderend en informeel, waarbij me vooral is bijgebleven dat ik me niet beter voor hoefde te doen dan dat ik was. Bij een sollicitatie wil je toch je beste beentje voorzetten, of jezelf zo goed mogelijk presenteren. Bij Advizo voelde ik die druk helemaal niet, ik kon helemaal mezelf zijn en dat vond ik heel fijn!"

Gezonde spanning!

"Natuurlijk was ik best gespannen voor mijn sollicitatie bij de Jeugdbescherming. Gezonde spanning, dat wel! Ik had al lang niet gesolliciteerd, maar gelukkig kwam Advizo met handige tips en specifieke punten waar ik op moest letten. Ook kreeg ik een hand-out over het werken bij Jeugdbescherming van Advizo, een beknopt en overzichtelijk document met handige informatie over mijn potentiële nieuwe werk. En het was in één keer raak: na 1 gesprek bij de Jeugdbescherming was ik aangenomen! In juni ben ik daar aan de slag gegaan en werk ik er nu 32 uur per week met veel plezier! "

Nu alweer een halfjaar als jeugdbeschermer aan het werk

"Ik ben Casusregisseur en voldoe aan de beschikking van het kind. Het is een pittige en leuke functie, want ik ga in gesprek met ouders en zet de juiste hulpverlening in. Ik heb meer verantwoordelijkheid dan bij mijn vorige baan en dat is dan ook juist het spannende eraan. Zo neem ik beslissingen voor de kinderen en gezinnen als het gaat om bijvoorbeeld uithuisplaatsingen. Ook zorg ik ervoor dat de afspraken nagekomen worden. Dat doe ik natuurlijk niet alleen, ik heb een Gedragswetenschapper, een Werkbegeleider en collega's in het team die mij hierbij ondersteunen. Het geeft me veel voldoening als ik voor elkaar krijg wat een kind nodig heeft. Het gedwongen kader blijft een uitdaging, vanwege de weerstand. Mensen zien soms niet in dat ze geholpen moeten worden. Dat is lastig, want er is altijd één partij die dan niet happy is."

En ook al toekomstplannen...

"Ik zit nu nog helemaal op mijn plek, maar ik ben vastberaden om in de toekomst de functie te vervullen waarvoor ik gestudeerd heb, namelijk die van Gedragswetenschapper. Waar ik nu zit is een waardevolle tussenstap en zeker uitdagend genoeg! Tegen de tijd dat ik een nieuwe stap wil zetten, denkt Advizo weer met mij mee."

Advizo in drie woorden

"Als ik Advizo in drie woorden zou moeten beschrijven, zou ik kiezen voor: professioneel, vriendelijk en actief. Advizo onderneemt namelijk snel actie, zodat je gauw weet wat waar je aan toe bent. In plaats van het halve internet af te speuren en te zoeken naar een goede vacature, moet je gewoon aankloppen bij Advizo! Het is echt een fijn detacheringsbureau en ik raad Advizo daarom aan iedereen aan. Ook een oud-collega van mij gaat op mijn aanraden nu met ze in gesprek. Spread the word!"


Advizo helpt je aan een baan bij Jeugdbescherming

Wil jij, net als Farida, ook werken bij Jeugdbescherming? Laat het ons weten, want we denken graag met je mee over jouw volgende uitdaging. Wij hebben talloze leuke vacatures en gaan graag met je in gesprek om je beter te leren kennen! Bel ons, stuur een mailtje of kom langs. Samen kijken we naar de beste optie voor jou en helpen je aan die toffe nieuwe baan!