Terug naar overzicht

Interim jeugdzorgprofessionals via Careflex/Advizo: Sharida vertelt

Sinds Advizo en Careflex hun krachten bundelen, zijn er nieuwe samenwerkingsvormen ontstaan. Eén ervan is het team Careflex/Advizo. Een groeiend team van vaste (jeugd)zorgmedewerkers die op uiteenlopende opdrachten kunnen worden weggezet: onder andere bij Veilig Thuis, in jeugdteams en als jeugdbeschermer. De werving gebeurt zowel door Advizo als door Careflex, waardoor beide kanalen ingezet kunnen worden.

Teammanager Sharida vertelt over het team, hoe dit ontstaan is en wat het team onderscheidt van de andere diensten van Advizo.

 

Wat houdt de Advizo/Careflex lijn in?

Sharida was voorheen zorgmanager bij Careflex en heeft nu de opdracht gekregen om team Careflex/Advizo op te zetten en de systemen goed op elkaar te laten aansluiten. De dienstverlening vult elkaar goed aan. Sharida: “Het grootste gedeelte van de dienstverlening van Advizo bestond voorheen uit detavast; Careflex detacheerde altijd al op projectbasis. We hadden dus al een eigen team omdat medewerkers bij ons in vaste dienst bleven. Kenmerkend aan de Careflex/Advizo lijn? Het zijn mensen met veel ervaring die je overal weg kunt zetten en niet meer hoeft in te werken. Ze kennen het reilen en zeilen van de (jeugd)zorg, denk bijvoorbeeld aan Veilig Thuis, jeugdteams en het werken als jeugdbeschermer. Met Careflex/Advizo willen we het organisaties makkelijk maken om snel mensen in te zetten.”

 

Ervaren krachten die fulltime casussen oppakken

“Jeugdzorgorganisaties kunnen bij ons profiteren van ervaren krachten: veel gedetacheerden zijn over het algemeen toch starters die nog ingewerkt moeten worden, wat de opdrachtgever algauw 2 tot 4 maanden kost aan het begin van een dienstverband. Bij onze jeugdzorgprofessionals hoeft dat niet. Nog een voordeel is dat onze medewerkers zich volledig kunnen focussen op cliënten helpen en casussen oppakken.”

 

Hoe gaat de werving in zijn werk?

Voor het Careflex/Advizo team verloopt de werving inmiddels meestal volgens een vast patroon. Sharida vertelt: “Krijgen we een vraag of vacature binnen, dan kijken we allereerst: bij wie loopt er binnenkort de opdracht af. Daarna kijken we wie van deze mensen de opdracht leuk zo vinden en wie we daarvoor geschikt vinden. Vindt diegene dit zelf ook leuk, dan stellen we hem of haar aan de opdrachtgever voor – we sturen de opdrachtgever een samenvatting van de kandidaat met werkervaring, opleiding kwaliteiten en het SKJ-nummer. Uiteraard is de organisatie leidend in het proces tot aanname.”

 

“We kunnen organisaties bij elke zorgvraag helpen”

Careflex/Advizo biedt professionals met een breed opleidingsniveau en uiteenlopende functies. Van een achtergrond in Social Work, orthopedagogiek tot psychologie en van teammanager tot jeugdprofessional en gedragswetenschapper. Sharida: “Voor iedere zorgvraag die een organisatie aan ons stelt hebben we iemand in huis. Omdat iemand al langer voor Advizo aan het werk is geweest, weten we dat diegene snel leert en dingen oppakt. Het is echt de toplijn met veel ervaring. Ook krijgen onze Careflex/Advizo medewerkers veel vakinhoudelijke (SKJ)-trainingen vanuit de opleidingstak van Careflex.”

 

“Tegenwoordig is het vinden van vast personeel erg lastig. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een team niet op orde is omdat iemand met zwangerschapsverlof is, of voor langere tijd ziek. Organisaties zijn altijd erg opgelucht met een tijdelijk team van Careflex/Advizo. Vragen die we bijvoorbeeld krijgen zijn het wegwerken van een wachtlijst, of een werknemer om starters in te werken en te begeleiden om het team te ontlasten.

Hoelang onze professional blijft, hangt van de opdrachtgever af. In eerste instantie kan dit bijvoorbeeld 3 maanden zijn, maar het kan natuurlijk altijd langer duren dan verwacht voor het team weer op formatie is.”

 

Tijdelijk jeugdzorgpersoneel nodig?

Hebben jullie als jeugdzorgorganisatie behoefte aan tijdelijk personeel? Wellicht is ons Careflex/Advizo team een uitkomst. Neem contact met ons op!