Terug naar overzicht

Jesse vindt haar droombaan als medewerker Veilig Thuis

Even voorstellen

Jesse is 37 jaar en woont in Noord-Brabant, samen met haar man en zoontje. Toen zij ging studeren, begon ze allereerst aan de studie Pedagogiek. Hierin miste zij echter de vertaalslag naar de praktijk, waardoor ze besloot van opleiding te wisselen. Uiteindelijk is Jesse afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener.

Tijdens haar derde studiejaar heeft zij stage-ervaring opgedaan binnen de Verslavings- Begeleiding Afdeling van een penitentiaire inrichting. Deze doelgroep en het gevangeniswezen trok haar enorm aan. Na haar studie is zij gaan werken in een justitiële jeugdinrichting. Eerst met jongeren met een ondertoezichtstelling en later met jongeren die met justitie in aanraking zijn gekomen. Hier heeft ze veel gezien en meegemaakt. Na 11 jaar dit werk gedaan te hebben, voelde zij dat het tijd was voor een verandering. 

Niet de juiste werkervaring

Jesse: "Ik wist niet goed wat mijn volgende stap moest zijn. Uiteindelijk ben ik gaan solliciteren op functies die meer onderzoekend en adviserend van aard waren, zoals de functie bij Veilig Thuis. Hoewel ik meerdere keren ver kwam bij sollicitaties werd ik toch niet aangenomen, omdat ik de werkervaring voor déze functies miste. Doordat het niet lukte zelf die nieuwe baan te vinden, wist ik niet goed hoe ik verder moest gaan. Ik twijfelde erover om weer als Groepswerker aan de slag te gaan, ondanks dat ik dit niet voor ogen had."

Junior medewerker Veilig Thuis 

"Na een zoektocht van een paar maanden, kwam ik terecht op de website van Advizo. Daar zag ik meerdere vacatures bij Veilig Thuis, waaronder de functie Junior medewerker Veilig Thuis. Dat kon voor mij wel eens een manier zijn om de nog ontbrekende ervaring op te gaan doen. Tegelijkertijd was ik ook ietwat huiverig en dacht: 'Een detacheringsbureau, past dat wel bij mij?'. Toch besloot ik Advizo te benaderen en al snel werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek."

Het vinden van de juiste match 

"Het gesprek met Advizo was erg fijn! De HR-Adviseur stelde me meteen op mijn gemak. Het was overduidelijk geen gesprek met als doel mij 'doormidden te zagen', zoals ik in sommige sollicitatiegesprekken wel had ervaren. De HR-Adviseur wilde mij echt leren kennen. Samen bespraken we waar ik juist wel of niet naar op zoek was en wat mijn kwaliteiten en ontwikkelpunten waren. Op die manier konden zij goed kijken naar een match met een Veilig Thuis vacature."

In no time ontwikkeld tot Onderzoeker Veilig Thuis!

"Kort na dit eerste gesprek werd ik gebeld: ze zochten mensen die bij Veilig Thuis Zuid-Limburg aan de slag wilden gaan. Jeetje! Een super toffe werkgever en functie, maar wel in Zuid-Limburg. Dat betekende dus flink wat reistijd. Ik maakte de balans op en concludeerde dat het tijd was voor een investering vanuit mijn kant, wat mij wel de gewenste werkervaring zou opleveren. Ik besloot ervoor te gaan, want ik had niets te verliezen! Ik hoefde niet meer op gesprek bij Veilig Thuis zelf, zij vertrouwden op Advizo om een geschikte kandidaat te kiezen. Na mijn instemming had ik weer een baan, precies wat ik zocht! Wekelijks maakte Advizo ruimschoots tijd voor mij om samen mijn caseload door te nemen, maar ook om aandacht te geven aan mijn persoonlijke ontwikkeling. In no time ontwikkelde ik me tot Onderzoeker Veilig Thuis. Inmiddels ben ik overgenomen door Veilig Thuis en werk hier al een paar maanden met veel plezier."

Mijn huidige werk geeft mij veel voldoening

"Mijn huidige werk geeft mij veel voldoening, omdat ik graag aan de slag ga met uiteenlopende situaties en complexe dilemma's. Ik wil het probleem helder krijgen: informatie verzamelen, de hulpvraag vaststellen en zaken tegen elkaar afwegen. Om vervolgens tot een goed advies te komen die bijdraagt aan een blijvende, positieve verandering met betrekking tot de veiligheid van alle gezinsleden. Want ik ben van mening dat je thuis veilig moet zijn en hier ondersteun en adviseer ik dan ook graag bij."

Betrokken, warm en ruimdenkend

"Ik kan iedereen Advizo aanraden, omdat zij deuren voor je kunnen openen die anders gesloten blijven. De HR-Adviseurs bij Advizo zijn betrokken, warm en ruimdenkend! Bij het eerste gesprek voelde ik me meteen gehoord en begrepen. Door de hulp van Advizo heb ik nu een fantastische baan en mijn doelen gehaald. Bedankt Advizo!"


Wil je bij Veilig Thuis aan de slag? Advizo helpt je!

Wil jij, net als Jesse, ook werken bij Veilig Thuis? Maar twijfel je over de taken en de verantwoordelijkheid, of beschik je nog niet over de juiste werkervaring? Bel ons, stuur een mailtje of kom langs. Via ons netwerk kom je veel makkelijker binnen én samen zetten we alles op alles om jou aan je droombaan te helpen!