Terug naar overzicht

Jeugdzorg medewerkers via Advizo: 4 redenen om met ons samen te werken

Een goede jeugdzorgmedewerker vind je niet zomaar. Daarvoor heb je veel kennis nodig van het werkveld en de juiste persoonlijkheid die past bij elke functie. Zoek je een ambulant hulpverlener, een groepswerker, jeugdconsulent, medewerker Veilig Thuis of een jeugdbeschermer? Voor elk van deze functies is een specifieke set hard en soft skills nodig. Dat vraagt om inzicht in wat het werk van iemand vraagt en het goed kunnen inschatten van een persoon. Waarom zou je dan samenwerken met Advizo? We geven je 4 redenen.

1.    Dé recruitmentspecialist in de jeugdzorg

Advizo heeft jarenlange ervaring met het bemiddelen van personeel in de jeugdzorg en is dé recruitmentspecialist in dit werkveld. Wat voor jeugdzorgwerker je ook zoekt, wij vinden de juiste match voor jullie organisatie. Zo vinden we die match:

 • Vaste vragenlijst. We controleren bij alle jeugdzorgkandidaten of zij goed zijn toegerust op de functie waar het om gaat en vooral ook of ze de juiste motivatie hebben.
 • Praktijkcasus. Aanvullend komt hier een praktijkcasus bij kijken: als test en om de kandidaat een realistisch beeld te geven van de functie.
 • Referentiecheck. Uiteraard vragen we ook referenties op om te checken of de ervaringen van de vorige werkgever kloppen met wat de kandidaat aangeeft.

Ook een assessment behoort tot de mogelijkheden. Al deze onderdelen in combinatie met onze jarenlange ervaring in de jeugdzorg verzekeren jou als opdrachtgever van de beste kandidaat. We merken dat opdrachtgevers door ons aangedragen kandidaten na een klikgesprek vrijwel altijd aannemen.

Lees hier meer over in het blog van ..

2. Elke jeugdzorgwerker goed voorbereid van start

Nemen wij een jeugdzorgwerker aan voor uw organisatie, dan zorgen wij altijd voor een uitgebreide voorbereiding op die nieuwe functie. Daarbij staat aansluiting op uw werkpraktijk altijd centraal. Voor functies als medewerker Veilig Thuis en jeugdbeschermre hebben we een handboek, met daarin de inhoudelijke functie-uitleg voor de toekomstige jeugdzorgmedewerker.

We bereiden de kandidaat voor op:

 • Het wettelijke kader dat van toepassing is op de functie (voor een functie in de jeugdbescherming)
 • Hoe de besluitvorming in zijn werk gaat
 • Hoe zaken bij u geregistreerd moeten worden
 • Eventuele regiospecifieke punten die voor uw organisatie gelden
 • Uitleg over hoe de besluitvorming binnen de jeugdzorgfunctie in zijn werk gaat

Op persoonlijk vlak bieden we begeleiding op basis van train de coach. Aanvullend is ook een meeloopdag in uw organisatie mogelijk, als u dit wilt.

3. Diverse mogelijkheden: detachering, detavast of flexpool

Wij leveren jeugdzorgpersoneel op basis van een detavast-constructie, detachering of flexpools, dus kiezen we samen wat het beste aansluit op uw organisatie. Daarnaast regelen we altijd vervanging bij uitval. Kortom: we nemen het volledige personeelsvraagstuk op ons.

4. We denken buiten de gebaande paden

De jeugdzorgsector heeft het zwaar. Daarom kijken wij verder dan de gebaande paden en zoeken samen met u naar een duurzame personeelsoplossing, op maat voor uw organisatie. Denk aan:

 • Vooruitwerven van jeugdzorgpersoneel, op basis van een standaard verloop
 • Begeleiding bij personeelsbehoud
 • Begeleiding bij het aannemen van zij-instromers

Interesse? Lees de ervaringen!

We zijn er trots op dat we inmiddels echt dé recruitmentstandaard zijn voor de jeugdzorgsector. Denk aan samenwerkingen met jeugdzorginstanties als Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond, Jeugdbescherming west en Lokalis. Lees hun ervaringen met jeugdzorgmedewerkers via Advizo!