Terug naar overzicht

Lisa ging na haar studie gelijk als Jeugdbeschermer aan de slag

Het vertrekpunt van Lisa

Na het afstuderen als Orthopedagoog besloot Lisa om nog enige tijd in het buitenland te vertoeven. Haar start op de arbeidsmarkt wilde ze nog even uitstellen, ondanks ze al wel voor ogen had dat ze na haar reis graag binnen de jeugdzorg aan de slag wilde gaan. Haar zoektocht ging uiteindelijk veel sneller dan verwacht, toen Advizo op haar pad kwam! 

 

Twijfels over een eerste baan

Lisa: "Natuurlijk was ik een beetje zenuwachtig of ik na mijn afstuderen wel een passende baan zou vinden. Hoe weet je nou wat je goed ligt? Ik heb een brede opleiding gevolgd en jeugdzorg had altijd al mijn interesse. Maar vanwege de zwaarte wist ik niet of ik na een intensieve werkdag de inhoud makkelijk naast me neer zou kunnen leggen."

Een fijn gesprek met Advizo!

"Ik wist dat ik een maand op reis zou gaan, maar zat wel al een beetje het internet af te speuren naar vacatures. De website van Advizo sprak me meteen aan en ik heb diezelfde dag nog contact gezocht. Daarna ging alles in een sneltreinvaart. Een paar dagen later had ik mijn gesprek met Advizo. Dat was super prettig, maar ook zeker pittig! De HR-Adviseur vroeg veel door en stelde vragen als; 'Wat triggert jou?', 'Wat vind je belangrijk?' en 'Welke kant wil je op met je carrière?'. Het gesprek duurde ongeveer een uur en het voelde echt alsof we tot de kern van mijn beweegredenen en twijfels waren gekomen. Echt een mega fijn gesprek!"

Er wordt op Advizo vertrouwd

"Twee dagen later werd ik gebeld door Advizo met verschillende opties die bij mij zouden kunnen passen. Na mijn voorkeur te hebben uitgesproken voor Jeugdbescherming, mocht ik al binnen een week bij hen op gesprek. Op gesprek gaan is altijd spannend, zeker omdat ik de baan graag wilde. Gelukkig heeft Advizo me goed voorbereid! We hebben van tevoren gebeld en allerlei vragen doorgenomen. Tijdens mijn sollicitatie merkte ik eigenlijk dat de organisatie van de Jeugdbescherming zodanig op Advizo vertrouwt, dat ik niet nerveus had hoeven te zijn. Het was gewoon een goed (klik)gesprek! Dit betekende ook dat als ik zou terugkomen van mijn reis, ik gelijk vastigheid had. Een enorme opluchting!"

Geland als: Jeugdbeschermer!

"Ik ben inmiddels alweer 4 maanden aan het werk. Een baan als Jeugdbeschermer is echt pittig! Je hebt te maken met gezinnen die al veel hulp hebben gehad in het vrijwillig kader en waarbij dat spaak is gelopen. Het betreft altijd een combinatie van problematieken. Je ontmoet gezinnen die in veel gevallen niet mee willen werken. Wij zetten ons in voor de veiligheid van de kinderen, omdat zij ons hard nodig hebben. Dat maakt het heel waardevol werk. Daarnaast haal ik ook veel voldoening uit het feit dat er ook gezinnen zijn die onze hulp wel waarderen!"

Uitstekende begeleiding 

"Het verloop van medewerkers in dit vak is groot, maar ik vind dat ik goede begeleiding op zowel persoonlijk- als werkgebied krijg. Van zowel mijn werkgever als Advizo, maar ook met intervisiegroepen en vanuit mijn eigen team. Ik heb tevens veel lol met mijn team en zo houden we elkaar ook op de been!"

Advizo beschermt jou als starter

"Het team van Advizo is echt hulpvaardig, staat achter je en ik voelde me als starter door hen beschermd. Zij kennen de sector, de verschillende banen en hebben goede connecties. Zij hebben een gevestigde naam bij meerdere organisaties en kunnen daarom snel vacatures opvullen. Ze bellen mij eens per twee maanden op om te vragen hoe het met mij gaat, echt een betrokken organisatie! Daarbij zijn er gezellige personeelsfeestjes bij Advizo en krijgen we soms leuke extra's. Zo heb ik eigenlijk de positiviteit van twee werkgevers!"


Ben je bijna afgestudeerd en wil je aan de slag als Jeugdbeschermer?

Wil jij net als Lisa ook werken bij Jeugdbescherming? Laat het ons weten, want we denken graag met je mee over jouw volgende uitdaging. Wij hebben talloze leuke vacatures en gaan graag met je in gesprek om je beter te leren kennen! Bel ons, stuur een mailtje of kom langsSamen kijken we naar de beste optie voor jou en helpen we je aan die toffe nieuwe baan!