Terug naar overzicht

Pien zit helemaal op haar plek als Jeugdconsulent

Even voorstellen

Pien is 26 jaar en woont in de regio Utrecht. Aan de Hogeschool van Amsterdam heeft ze de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd en zich gespecialiseerd als Jeugdzorgwerker. Tijdens en na haar studie heeft ze ervaring opgedaan binnen verschillende functies, zoals Pedagogisch Medewerker en Woonbegeleider. 

 

Kriebels voor een nieuwe uitdaging 

Pien: "Ik miste de uitdaging in mijn huidige baan en was toe aan iets nieuws. Professionele ontwikkeling vind ik belangrijk en ik vind het nuttig om binnen mijn werkveld verschillende werkervaringen op te doen. Na tweeënhalf jaar gewerkt te hebben als Pedagogisch Medewerker was ik echt klaar voor een volgende stap. Het opzeggen van mijn toenmalige baan, een vast contract en mijn collega's en cliënten achter te moeten laten, was best even spannend!"

Goed geluisterd naar mijn wensen

"Online zocht ik naar een nieuwe baan en zag de vacature van Jeugdconsulent voorbij komen. Dat sprak mij meteen aan en heb gesolliciteerd bij Advizo. Een paar dagen later mocht ik al op gesprek komen. Het kennismakingsgesprek was fijn en laagdrempelig! Het was écht een kennismaking, in plaats van een sollicitatie. Er werd goed geluisterd naar mijn wensen en samen stippelden we uit wat mij bij zou passen. Aan het einde van het gesprek wist ik waar ik aan toe was: ik zou voorgesteld worden bij een wijkteam in mijn regio. Samen met Advizo heb ik toen mijn sollicitatie voorbereid en anderhalve week later ging met een goede dosis zelfvertrouwen op gesprek!"

Dit biedt mij de uitdaging die ik miste!

"Nu werk ik alweer 5 maanden met veel plezier bij een wijkteam in de regio Utrecht. Geen werkdag is ooit hetzelfde! We bieden basishulp in de wijk voor gezinnen met hulpvragen over opvoeding, financiën en veiligheid. Ook bieden wij steun bij echtscheidingen en vragen rondom het Persoonsgebonden Budget. Als Jeugdconsulent ben ik de contactpersoon voor drie verschillende scholen, hierdoor ben ik goed zichtbaar in de wijk. De hulpvragen die binnenkomen zijn heel divers! Mijn fijne team en ik zijn namelijk de schakel tussen basis- en gespecialiseerde jeugdhulp. Wij kunnen, samen met de ouders, kinderen aanmelden voor een behandeling of onderzoek. Onder andere hierdoor, bied mijn werk nu de uitdaging die ik destijds miste. Ook heb ik het idee dat ik weer volop in ontwikkeling ben en mijn expertise aan het verbreden ben!"

Ik word er vrolijk van als ik een gezin zie groeien!

"Ik werk met verschillende gezinnen en elke keer is er een andere aanpak nodig. Hierdoor ben continu bewust van mijn eigen positie: hoe stel ik mezelf op tegenover het kind en wat is mijn rol binnen het (gezins)systeem? Door het vertrouwen van zowel het kind als de ouders te winnen, kunnen zij mijn betrokkenheid beter plaatsen. Ik word er vrolijk van als ik een gezin zie groeien en de nieuwe ontwikkelingen binnen het gezin zichtbaar zie worden!"

Advizo is een absolute aanrader!

"Ze denken met je mee als je er zelf niet helemaal uitkomt. Ook kijken ze goed naar wie je bent en wat het beste bij je past. Advizo is betrokken, professioneel en toegankelijk! Ook organiseren ze eens in de zoveel tijd trainingen, waarmee je SKJ-punten behaald. Deze trainingen zijn naast dat ze nuttig zijn, ook altijd heel gezellig!"


Wil je ook de stap naar Jeugdconsulent maken? Advizo is er voor je!

Wil jij, net als Pien, ook aan de slag als Jeugd- en gezinswerker? Advizo helpt je bij je oriëntatie, de sollicitatie en biedt je verschillende trainingen aan. Bel ons, stuur een mailtje of kom langs. Ook als je nog een beetje zoekende bent in je carrière, kunnen wij samen zeker iets vinden waar je veel voldoening uit gaat halen. Reken er maar op dat wij goed naar je wensen luisteren, want we willen echt dat je goed terecht komt!