Terug naar overzicht

Solliciteren bij Advizo: zo gaat dat - Deel 1: van sollicitatie tot baan

Hou jij van werken met kinderen of jongeren en denk je erover om bij ons te gaan solliciteren? En wil je weten hoe ons sollicitatieproces in zijn werk gaat? In deze blog vertellen we je de 5 stappen van solliciteren in de jeugdzorg bij Advizo. We leggen je uit wat de stappen inhouden en wat je hierin van ons kunt verwachten. Lees snel verder, wie weet verwelkomen we je binnenkort als sollicitant!

Weet je nog niet welke functie je zoekt?

Ben je nog niet zeker van je keuze voor een baan in de jeugdzorg? Hartstikke logisch, want je kan nu eenmaal niet zomaar in een jeugdzorgorganisatie binnenkijken. We zien in de praktijk regelmatig dat mensen niet precies weten in welke organisatie ze zouden passen, of welke (vervolg)stap ze willen maken in de jeugdzorg. Eén ding dat we je graag willen meegeven: solliciteren kan altijd! Ook als je twijfelt of je geschikt bent. We kijken sowieso breder dan één functie. Solliciteer je bij ons op een specifieke functie en blijkt dat we jou eerder voor ons zien in een andere functie of organisatie? Dan zoomen we daarop in als dit nodig blijkt. We denken dus volop met je mee.

In 5 stappen naar een nieuwe baan

Dit zijn de 5 sollicitatiestappen die je doorloopt bij Advizo!

 

Stap 1. Je solliciteert bij ons

Je hebt je droombaan gevonden bij Advizo, en solliciteert via de website. Zie je meerdere leuke vacatures? Solliciteren op één functie is genoeg, we pinnen je er niet op vast. Een paar dagen later bellen we je om een afspraak maken ter kennismaking.

Stap 2. Eerste gesprek op kantoor of via Teams

Het eerste gesprek vindt op kantoor plaats, in Sliedrecht of Zwolle. Is de afstand naar één van deze locaties te ver, dan plannen we gewoon via Teams. 
Dit eerste gesprek (met een HR-adviseur) is een vrijblijvend loopbaangesprek. We passen de inhoud van het gesprek aan op jouw wensen en verwachtingen – geen diehard sollicitatiegesprek dus. Wat kun je van ons verwachten:

  • Persoonlijk advies op basis van jouw cv en verhaal;
  • Feedback op het gesprek;
  • We geven je meer informatie over het werkveld;
  • We brengen jouw wensen in kaart;
  • We kijken welke opdrachtgever/functie hierbij kan aansluiten.

Vervolgstappen bepalen

Hebben we je wensen en je verhaal gehoord, dan zijn er meerdere mogelijke vervolgstappen. In het eind van het gesprek gaan we hier verder op in. Dit kan zijn dat we je direct voorstellen bij een opdrachtgever, maar het kan ook zijn dat we je eerst verder laten kijken of het werk echt iets voor je is. We sturen je bijvoorbeeld meer informatie over de functie, zodat je je er verder op kunt inlezen.  Gaandeweg houden we je op de hoogte van alle stappen die worden genomen, en je blijft hierbij aan het roer staan.

Stap 3. Voorstellen bij de opdrachtgever(s)

Denken we naar aanleiding van het gesprek dat je een geschikte kandidaat bent voor een bepaalde functie? Dan sturen we je cv door naar de opdrachtgever. Dit kunnen ook meerdere opdrachtgevers zijn.
Nodigt de opdrachtgever je uit voor een sollicitatiegesprek, ook dan blijven we hier als Advizo nauw bij betrokken. We bereiden samen met jou het gesprek voor, zodat je goed beslagen ten ijs komt. Wij kennen de opdrachtgever en vaak ook de manager waarmee jij in gesprek gaat (altijd handig!).

Stap 4. Sollicitatiegesprek bij opdrachtgever

Het is zover: je gaat langs bij de opdrachtgever. Altijd spannend, maar je bent goed voorbereid. Dankzij ons gesprek weet je precies in wat voor organisatie je terechtkomt en wat er van je verwacht wordt in het werkveld. Ook heb je nagedacht over jouw belangrijkste eigenschappen en ervaring die hierbij aansluiten, en welke drijfveren je hierin voor jezelf wilt benoemen. En natuurlijk is het vooral belangrijk dat je een fijne klik hebt met je toekomstige werkgever!

Stap 5. Arbeidsvoorwaardengesprek + contract

We bespreken samen met jou hoe het sollicitatiegesprek bij de opdrachtgever is gegaan. Ben je aangenomen? Gefeliciteerd! De laatste en cruciale stap is dan het arbeidsvoorwaardengesprek, dat wij met je hebben. Na afloop maken we het contract voor je in orde. Veel succes met je nieuwe baan!
Is het dit keer niet gelukt? Dan gaan we terug naar stap 3. Op naar jouw droombaan in de jeugdzorg!

Lees binnenkort verder!

Je las deel 1 van 2 van de serie sollicitatieproces. Binnenkort volgt deel 2: van baan tot overname. Hierin lees je wat erbij komt kijken vanaf dat je in dienst bent bij Advizo tot en met indiensttreding bij de opdrachtgever (je nieuwe werkgever).