Je bent onderdeel van het Crisis Interventie Team (CIT). Bij het CIT komen meldingen binnen over onveiligheid binnen gezinnen. Deze meldingen kunnen overal vandaan komen: van cliënten, van medewerkers, maar ook van scholen, politie of het sociaal wijkteam. Elk melding die binnenkomt beoordeel jij als medewerker van het Crisis Interventie Team op ernst en urgentie. Als het nodig is, schakel je direct de juiste hulp in. Met als doel om het kind een veilig thuis te bieden. Bij elke beslissing die je maakt, staat de veiligheid van het kind voorop.
Als medewerker bij het Crisis Interventie Team is elke werkdag afwisselend en uitdagend. Zowel binnen als buiten kantoortijden sta jij klaar om gezinnen in crisis te ondersteunen. Je krijgt te maken met uiteenlopende problemen. Denk aan situaties met huiselijk geweld en complexe scheidingen. Maar ook aan kinderen met forse gedragsproblematiek en multiprobleemgezinnen.
De contacten met de gezinnen zijn kortdurend. Zodra je de juiste hulpverlening hebt ingeschakeld, draag je het gezin over naar bijvoorbeeld een medewerker Sociaal Wijkteam of een jeugdbeschermer. Je werkt veelal zelfstandig; je draagt verantwoordelijkheid voor jouw eigen caseload en plant je eigen afspraken in. Belangrijke beslissingen over gezinnen bespreek je in multidisciplinair overleg.
De werksfeer binnen het Crisis Interventie Team is informeel. Er wordt hard gewerkt en collegiale ondersteuning, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak, is aanwezig.
Gezinnen in crisis ondersteunen;
Bemiddelen in complexe gezinssituaties, waarbij sprake is van een bedreiging voor de veiligheid of ontwikkeling van het kind;
Veiligheidsplannen opstellen;
Hulpverlening binnen een gezin op gang zetten;
Bijhouden van de voortgang van de gezinsdoelen.
Salaris volgens schaal 10 van de CAO Jeugdzorg: tussen de € 3.352,22 en € 5.036,05 per maand, bij een fulltime dienstverband (36 uur);
Eindejaarsuitkering;
Pensioenopbouw;
Gunstige reiskostenvergoeding voor woon-/werkverkeer;
Persoonlijk opleidingsbudget;
Thuiswerken is mogelijk;
Laptop en mobiele telefoon van de opdrachtgever;
Het gaat om een tijdelijk contract, bij goed functioneren heb je uitzicht op overname door de opdrachtgever.
Een afgeronde hbo- of wo-opleiding waarmee SKJ-registratie mogelijk is, bijvoorbeeld Social Work, MWD, SPH, Pedagogiek, Orthopedagogiek of Psychologie;
Een SKJ-registratie (of de mogelijkheid om je te registreren);
Minimaal twee jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening;
Kennis van en ervaring met o.a. signalen van (on)veilig opgroeien, psychopathologie en ontwikkelingspsychologie.
Je helpt gezinnen om de rust in huis terug te laten keren;
Je analyseert de gezinssituatie en maakt een risico-inschatting op basis van ingewonnen informatie;
Als het nodig is, organiseer je de hulpverlening binnen het gezin;
Je bevordert een integrale aanpak door het samenwerken met lokale instellingen, scholen en geïndiceerde jeugdzorg.
In de gezinnen waar je komt, krijg je te maken met verschillende complexe problematiek. Houd jij wel van een uitdaging en deins je daar niet voor terug? Solliciteer dan vooral! De belangrijkste persoonskenmerken waar we op letten bij de vacature zijn:
Je bent empathisch, stressbestendig, en professioneel;
Je werkt planmatig, waardoor je goed het overzicht houdt over jouw cases;
Je gaat uitdagingen niet uit de weg;
Je kunt snel beslissingen nemen.
Bij Advizo krijg je altijd de juiste begeleiding en ondersteuning om als medewerker Crisis Interventie Team je plek te vinden. We zorgen voor vaste contactmomenten waarin jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Tijdens deze gesprekken bespreken we niet alleen jouw voortgang, maar ook je ambities en eventuele uitdagingen. Samen werken we aan een plan dat jou helpt groeien in je rol en je verder voorbereidt op toekomstige stappen in je carrière. Jouw succes is ons gezamenlijke doel!
Advizo zorgt voor:
Persoonlijke begeleiding door een coach;
Toffe personeelsuitjes!