Terug naar overzicht

Een goede band opgebouwd met elkaar

Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond werkt samen met ouders en het netwerk van het gezin aan een veilige opvoedsituatie. Totdat de ouders de zorg weer volledig kunnen overnemen. 

Sharon Sloot aan het woord
Ooit begonnen bij de Raad voor de Kinderbescherming, werkt Sharon Sloot hedendaags als HR-adviseur bij JBRR. In gesprek met Sharon, vertelt zij over haar ervaringen met Advizo en de samenwerking tussen Advizo en JBRR.

“Ik ken Pieter en Wim al vanuit de tijd dat ik nog werkzaam was bij Jeugdbescherming West en heb de gehele start van Advizo meegemaakt!” Vanaf de oprichting tot op heden, is zij op de hoogte van het reilen en zeilen binnen Advizo. Ze heeft de gehele ontwikkeling en veranderingen meegemaakt en inmiddels een goede band opgebouwd met Wim en Pieter, de twee oprichters van Advizo.

Sharon richt zich binnen JBRR op veel verschillende werkzaamheden op het gebied van Human Resources en houdt zich daarnaast ook deels bezig met de Werving & Selectieprocedure. Zij zorgt ervoor dat dit proces in goede banen wordt geleid en is het vaste aanspreekpunt van Advizo.

 

 

Advizo kijkt verder dan cijfers, niks is teveel gevraagd!
“De lijntjes binnen Advizo zijn kort. Er kan makkelijk aangeven worden of we links- of rechtsaf willen gaan en hierin wordt altijd meegedacht”, vertelt Sharon. “Ook als iets niet goed gaat of wanneer we op korte termijn iemand zoeken, kan ik direct met Advizo schakelen!”

Wat de samenwerking vooral heel prettig maakt volgens Sharon, is dat er ruimte is om dingen aan te geven. “Alles is bespreekbaar en in overleg met elkaar, daarnaast is het contact laagdrempelig en duidelijk. Mede doordat we door de jaren heen zo´n band met elkaar opgebouwd, dat we aan een paar woorden genoeg hebben. Je kent elkaar en dat werkt heel fijn!”

Overname 
Binnen Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond werken veel ervaren medewerkers. Ook investeren zij zelf in Young Professionals en bieden ze stagiaires vaak de mogelijkheid om zich binnen de organisatie door te ontwikkelen. “Via Advizo komen er kandidaten binnen die al minstens 2 jaar ervaring hebben opgedaan en het werk zich snel eigen kunnen maken. Een groot gedeelte van de kandidaten die voor worden gesteld vanuit Advizo, krijgen dan ook de kans om hier aan de slag te gaan. Veel van de kandidaten die ooit gedetacheerd zijn geweest via Advizo, zijn nog steeds werkzaam bij ons. De intentie is ook altijd om de kandidaten over te nemen, structureel. Zij krijgen hetzelfde inwerktraject als alle andere medewerkers en worden volledig in het team opgenomen!”

– Sharon Sloot  – Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond