Terug naar overzicht

Jeugdbeschermer

Vast
Utrecht
18 okt. 2021

Advizo is per direct op zoek naar kandidaten voor de functie van:


Jeugdbeschermer (32-36 uur)


Heb jij hart voor kinderen, minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening, sta je stevig in je schoenen en draag je graag bij aan het veilig opgroeien van een kind? Dan zoeken wij jou! Lees onderstaande vacature en solliciteer snel.


Dit ga je doen:

Als coördinator met helikopterview ben je verantwoordelijk voor adequate hulpverlening aan gezinnen met ernstige en/of complexe problemen bij de opvoeding en het opgroeien van hun kinderen. Jouw kwaliteiten worden voornamelijk ingeschakeld nadat een kinderrechter een maatregel voor kinderbescherming heeft uitgesproken. Elk kind heeft recht op een veilige omgeving om op te groeien, waarbij de verzorging en opvoeding is afgestemd op zijn of haar ontwikkeling, mogelijkheden en beperkingen. Jij draagt als Jeugdbeschermer dagelijks bij aan het mogelijk maken van deze veilige omgeving.


Als Jeugdbeschermer is elke werkdag afwisselend en uitdagend. Het activeren van cliënten en ondersteuning bieden in complexe gezinssituaties is jouw dagelijkse puzzel. Je legt huisbezoeken af, gaat naar rechtszittingen, en bezoekt o.a. scholen, hulpverleningsinstanties en pleeggezinnen. Daarnaast leg je informatie vast in rapportages en breng je geregeld verslag uit aan de rechtbank over de vorderingen. Je werkt veelal zelfstandig; je draagt verantwoordelijkheid voor jouw eigen caseload en plant je eigen afspraken in. Belangrijke beslissingen over gezinnen bespreek je in multidisciplinair overleg.


De werksfeer binnen de jeugdbescherming is informeel. Er wordt hard gewerkt en collegiale ondersteuning, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak, is aanwezig.


Jouw toegevoegde waarde:

 • je ondersteunt ouders om zelf de opvoeding en het opgroeien van hun kinderen weer op een goede manier vorm te geven;
 • je activeert en versterkt de mogelijkheden en vaardigheden van ouders en kind, gebruikmakend van hun sociale netwerk;
 • je zet passende (gespecialiseerde) hulp door derden in en werkt samen met lokale instellingen, scholen en geïndiceerde jeugdzorg;
 • je monitort de impact van ingezette hulpverlening en in hoeverre opgestelde doelen behaald worden;
 • je herkent signalen en kunt hier adequaat mee omgaan om de onveiligheid en ontwikkelingsbedreigingen van het kind op te heffen;
 • je bent doortastend en durft zwaarwegende beslissingen te nemen;
 • je bent empathisch, stressbestendig, professioneel, planmatig en reflectief.


Nieuwsgierig hoe een dag als Jeugdbeschermer eruit ziet? Lees hier het blog van Benny.

Dit ben jij:

 • je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding waarmee SKJ registratie mogelijk is;
 • je hebt een SKJ registratie (of de mogelijkheid om je te registreren);
 • je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening;
 • je hebt kennis van de wet- en regelgeving met betrekking tot Jeugdbescherming, zowel in vrijwillig als justitieel kader;
 • je hebt kennis van en inzicht in de problematiek van de doelgroep.

Dit bieden wij:

De functie van Jeugdbeschermer is ingeschaald in schaal 10 van de CAO Jeugdzorg. Het brutosalaris bij 36 uur bedraagt minimaal € 2.832,96 en maximaal € 4.255,95 afhankelijk van ervaring. Advizo biedt een gunstige reiskostenvergoeding m.b.t. woon-/werkverkeer.


Thuis werken behoort tot de mogelijkheden. Laptop en mobiele telefoon worden vanuit de opdrachtgever beschikbaar gesteld. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk contract, met uitzicht op overname door de opdrachtgever bij goed functioneren.


Bovendien profiteer jij als PROFF van Advizo van de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:


 • deelname aan de Advizo Academy waarbij jouw ontwikkeling centraal staat;
 • persoonlijk opleidingsbudget;
 • deelname aan de kwartaalbijeenkomsten met SKJ geregistreerde trainingen;
 • persoonlijke aandacht en begeleiding vanuit Advizo door middel van een coach;
 • leuke personeelsuitjes!


Geïnteresseerd?

Word jij onze nieuwe collega? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Jeugdzorg? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer snel. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.


Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via  0184 - 633842 of stuur een mailtje naar info@advizo.nl.

Werken bij Advizo:

Advizo is een jong en fris advies- en detacheringsbureau. We zorgen voor een goede match tussen professional en opdrachtgever, met als doel een langdurige samenwerking en overname. 90% van onze medewerkers wordt na een aantal maanden overgenomen!


Vanaf het eerste contact zijn we intensief betrokken, op die manier weten we feilloos wat we voor je kunnen betekenen. Middels persoonlijke begeleiding, coaching, scholing, intervisie en andere ontwikkelmogelijkheden binnen onze Advizo Academy blijf je up-to-date en blij met je werk.


Iedereen uit ons team komt uit de hulpverlening of heeft er affiniteit mee. Deze combinatie van ervaring en talenten zorgt ervoor dat we als geen ander weten wat er leeft binnen de jeugdhulpverlening en hoe hierop in te spelen. Zo zorgen we altijd voor de juiste match, begeleiding en ondersteuning!