Advizo is per direct op zoek naar kandidaten voor de functie van:

Jeugdbeschermer in opleiding

1 jul. 2024 geplaatst

Is deze vacature voor jou?

Heb jij hart voor de jeugdzorg én de juiste motivatie? Dan zoeken wij jou! Lees onderstaande vacature en solliciteer snel.

Solliciteer nu!

Utrecht
Utrecht
Vast
€3352.22 - €5036.05
32 - 36 uur
Jeugdbeschermer in opleiding
Utrecht
€3352.22 - €5036.05
32 - 36 uur
Solliciteer direct

Ben je op dit moment niet werkzaam in de jeugdzorg, maar zou je heel graag een overstap willen maken? Wil jij graag van betekenis zijn voor gezinnen met complexe hulpvragen en jouw expertise inzetten om jeugdbeschermers in hun werk te ondersteunen? Als jeugdbeschermer in opleiding werk je samen met een jeugdbeschermer met gezinnen waarbij voor het kind een ondertoezichtstelling is ingesteld door de rechter. De hulpverlening in het gezin wordt dan overgedragen aan de jeugdbescherming, omdat de veiligheid van het kind structureel in gevaar is. Wij leren je graag wat het inhoudt om dit betekenisvolle en intensieve werk te doen!


Zo ziet het traject eruit:

Allereerst gaan we bekijken welk scholingstraject jij moet volgen om je SKJ-registratie te behalen. Hoe dit traject eruit ziet is afhankelijk van je opleidingsachtergrond en werkervaring. Vervolgens kijken we naar jouw ontwikkelpunten en ambities: welke kennis en vaardigheden heb jij nog nodig om al jouw potentie te kunnen benutten binnen dit werkveld?

We begeleiden je tijdens alle stappen in dit traject, zo zorgen we voor een duurzaam loopbaanpad voor jou als jeugdbeschermer. Gedurende het scholingstraject ga je vanuit een ondersteunende rol aan de slag. Op jouw tempo zal je steeds meer taken oppakken en uiteindelijk doorgroeien naar volwaardig jeugdbeschermer met SKJ-registratie!

Als je op deze vacature wilt solliciteren willen we je vragen om eerst zicht te krijgen op wat er voor jou nodig is om (op termijn) SKJ geregistreerd te kunnen raken. Je kunt hiervoor contact opnemen met het SKJ via www.skjeugd.nl of met HaKa Nederland via www.haka-nederland.nl. Graag zien we de inschatting van het SKJ of HaKa terug bij je sollicitatie, zodat wij de mogelijkheden voor jou zo goed mogelijk kunnen inschatten.


Dit wordt jouw functie:

Als jeugdbeschermer in opleiding bied jij hulp aan gezinnen die problemen hebben met de opvoeding van hun kind(eren), door uiteenlopende problematiek. In eerste instantie heb je een ondersteunende rol waarin je collega’s helpt bij de uitvoering van hun taken als jeugdbeschermer. De jeugdbescherming wordt ingeschakeld nadat een kinderrechter een maatregel voor kinderbescherming heeft uitgesproken. Vanaf dat moment neemt de jeugdbeschermer de verantwoordelijkheid over de veiligheid van het kind op zich. Je hebt als jeugdbeschermer een coördinerende rol met als doel om met behulp van de juiste hulpverlening de veiligheid van het kind te waarborgen.

De werksfeer binnen de jeugdbescherming is informeel. Je krijgt ruim voldoende ondersteuning van jouw collega’s zodat je je werk op een prettige manier kunt doen.


Als jeugdbeschermer in opleiding ga je:

 • Op je eigen tempo kennis maken met de werkzaamheden van een jeugdbeschermer;
 • Rechtszittingen bijwonen over de veiligheidssituatie van het kind of de kinderen binnen de gezinnen waar het om gaat;
 • Betrokken scholen, hulpverleningsinstanties en pleeggezinnen bezoeken;
 • Specialistische hulpverlening in gang zetten wanneer dit nodig is;
 • De voortgang van gezinnen tijdens de inzet van hulpverlening monitoren;
 • Rapporteren naar de rechtbank over de vorderingen van de gezinnen, gedurende de inzetperiode van de jeugdbescherming.

Dit krijg je:

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring wordt je ingeschaald volgens schaal 10 van de CAO Jeugdzorg: tussen € 3.352,22 en € 5.036,05 bij een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Gunstige reiskostenvergoeding voor woon-/werkverkeer;
 • Het scholingstraject wordt vergoed;
 • Thuiswerken is mogelijk;
 • Laptop en mobiele telefoon van de opdrachtgever;
 • Het gaat om een tijdelijk contract, en bij goed functioneren heb je uitzicht op overname door de opdrachtgever.

Advizo hielp al vele anderen:

Advizo heeft mij erg goed geholpen om de overstap naar de jeugdzorg te maken. Ik heb fijne gesprekken gehad met Esmay de Schipper en zij heeft alle stappen in overleg genomen die nodig waren. Bij vragen kreeg ik zeer snel respons. Ik heb de...
Advizo heeft mij ongelooflijk geholpen met het vinden van mijn nieuwe uitdaging. Na te hebben gesolliciteerd werd er binnen een korte tijd contact met mij opgenomen om samen te kijken naar de mogelijkheden rondom mijn interesses.Na dit te h...
Door de hulp van Advizo heb ik eindelijk de overstap kunnen maken naar de jeugdzorg! Zij hebben mij heel goed weten te matchen met een organisatie en functie waar ik zelf nog nooit aan had gedacht. Ik heb de medewerkers (Berber en Melissa) ...
Dankzij Advizo heb ik me kunnen ontwikkelen als professional. Ik ben hier heel tevreden en voer mijn werk met veel plezier en energie uit. Pros Gratis, gezamelijke lunch, fijne werksfeer, leuke collega's, doorgroeimogelijkheden, warme organ...
Ik heb Advizo ervaren als belangstellend en makkelijk benaderbaar. Bedankt voor de fijne samenwerking.
Lees meer ervaringen

Dit heb jij in huis:

 • Een afgeronde hbo-opleiding
 • Zelfstandig, planmatig en in teamverband kunnen werken;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Creativiteit en initiërend vermogen;
 • Affiniteit met de doelgroep.

Jouw toegevoegde waarde:

 • Je ondersteunt ouders om zelf de opvoeding en het opgroeien van hun kinderen weer op een goede manier vorm te geven; 
 • Je activeert en versterkt de mogelijkheden en vaardigheden van ouders en kind, gebruikmakend van hun sociale netwerk; 
 • Je zet passende (gespecialiseerde) hulp door derden in en werkt samen met lokale instellingen, scholen en geïndiceerde jeugdzorg; 
 • Je herkent signalen en kunt hier adequaat mee omgaan om de onveiligheid en ontwikkelingsbedreigingen van het kind op te heffen.
Solliciteer nu!

Ben jij geschikt als Jeugdbeschermer in opleiding?

Twijfel je nog of je geschikt bent voor een functie als jeugdbeschermer (in opleiding), laat dat je vooral niet tegenhouden om te solliciteren! Heb je de juiste motivatie voor de jeugdzorg, dan geven wij jou graag de kans om je te ontwikkelen tot jeugdbeschermer. De belangrijkste persoonlijke eigenschappen waar we verder op letten zijn:


 • Je bent empathisch, stressbestendig, en professioneel;
 • Je werkt planmatig, waardoor je goed het overzicht houdt over jouw taken;
 • Je kunt goed reflecteren over je handelen;
 • Je deinst niet terug voor pittige situaties, sterker nog: daar haal jij jouw uitdaging uit;
 • Je bent doortastend en durft (met de juiste ondersteuning) zwaarwegende beslissingen te nemen.

Je staat er niet alleen voor 

Bij Advizo krijg je altijd de juiste begeleiding en ondersteuning om als Jeugdbeschermer je plek te vinden. We bieden je vaste contactmomenten die in het teken staan van persoonlijke ontwikkeling. Ook word je als professional automatisch onderdeel van de Advizo Academy, waardoor je altijd up-to-date blijft in je vakgebied en prettig kunt blijven werken. 


De organisatie en Advizo zorgen voor: 

 • Persoonlijke begeleiding door een coach 
 • Extra intervisie-momenten met andere jeugdbeschermers 
 • Toffe personeelsuitjes! 

Solliciteer direct!

Vul het sollicitatieformulier in, of neem contact op met Chiara Scherpenhuijzen en stel direct al je vragen. Ook als je nog twijfels hebt: gewoon doen. We spreken je graag!

Meer weten over deze vacature?

Chiara Scherpenhuijzen is onze HR Adviseur en vertelt je graag meer.

06 -16157217 c.scherpenhuijzen@advizo.nl

Werken bij Advizo

Bij Advizo werken HR-consultants met een achtergrond in de jeugdzorg. Wij weten dus precies hoe het werkveld in elkaar zit, wat er leeft en wat professionals zoals jij nodig hebben. Zo zorgen we altijd voor de juiste match, begeleiding en ondersteuning!

Meer over onze werkwijze

Zo verloopt het sollicitatieproces

 1. Je solliciteert bij ons
 2. We nemen contact met je op
 3. Kennismaken
 4. We leggen je voor aan één van onze opdrachtgevers
 5. Optioneel: assessment
 6. Op gesprek bij de opdrachtgever
 7. Aan de slag!