Terug naar overzicht

Medewerker Veilig Thuis

Vast
Noord-Holland
18 okt. 2021

Advizo is per direct op zoek naar kandidaten voor de functie van:

Medewerker Veilig Thuis (32-36 uur)

Ben jij analytisch ingesteld, durf je op onbekende situaties af te gaan en en wil je een steentje bijdragen aan een veiliger thuis voor kinderen en volwassenen? Dan zoeken wij jou! Neem onderstaande vacature door en solliciteer snel!


Dit ga je doen:

Elke melding die bij Veilig Thuis binnenkomt wordt beoordeeld op de mate van onveiligheid voor de betrokkenen. Als er sprake is van grote onveiligheid of (te) veel onduidelijkheid rondom een situatie, kan Veilig Thuis besluiten om een onderzoek in te zetten.

De melding wordt vervolgens door jou of een collega onderzocht. Hiervoor ga je in gesprek met de betrokkenen en de mensen in hun omgeving. Met behulp van de informatie die je hebt verzameld beoordeel je samen met collega’s, een gedragswetenschapper en/of een vertrouwensarts welk advies of welke hulpverlening nodig is om toekomstige meldingen te voorkomen.

Werken bij Veilig Thuis is afwisselend en uitdagend. Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan problemen, zoals huiselijk geweld, psychiatrie, ouderenmishandeling, complexe scheidingen en opvoedproblemen. De leeftijd van cliënten loopt uiteen van 0 tot 100 jaar. Soms is er sprake van een eenmalig incident, in andere gevallen is er sprake van een terugkerend patroon. Je gaat op huisbezoek, gaat in gesprek met betrokkenen, kinderen, professionals en het netwerk. Alle informatie en bevindingen leg je vast in rapportages. Je werkt veelal zelfstandig; je plant je eigen afspraken in en draagt verantwoordelijkheid voor jouw eigen onderzoeken.

De werksfeer binnen Veilig Thuis is informeel. Er wordt hard gewerkt en collegiale ondersteuning, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak, is aanwezig.


Jouw toegevoegde waarde:

 • je doet onderzoek naar vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling door het voeren van gesprekken met bijvoorbeeld ouders, kinderen en informanten;
 • je maakt een inschatting van de emotionele en fysieke veiligheid binnen het cliëntsysteem, waar nodig maak je afspraken om de veiligheid te herstellen;
 • je zet passende hulpverlening in gang door deze aan te vragen bij de gemeente of betrokkenen zelf te stimuleren om dit te doen;
 • je werkt samen met lokale instellingen, scholen, geïndiceerde jeugdzorg en helpt een een integrale aanpak bevorderen;
 • je monitort of de adviezen van Veilig Thuis op langere termijn het gewenste effect hebben door middel van een (telefonische) check of gemaakte afspraken nagekomen zijn;
 • je bent empathisch, stressbestendig, professioneel, planmatig en analytisch.


Nieuwsgierig hoe een dag als Medewerker Veilig Thuis eruit ziet? Lees hier het blog van Leanne.

Dit ben jij:

 • je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding waarmee SKJ registratie mogelijk is;
 • je hebt een SKJ registratie (of de mogelijkheid om je te registreren);
 • je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening;
 • je beschikt over werkervaring in het werken met gezinnen en het omgaan met weerstand;
 • je hebt kennis van complexe gezinssystematiek en de signalen van kindermishandeling;
 • je hebt kennis van en inzicht in de problematiek van de doelgroep.

Dit bieden wij:

De functie van Medewerker Veilig Thuis is ingeschaald conform CAO van de opdrachtgever. Het brutosalaris bij 36 uur bedraagt minimaal € 2.702,- en maximaal € 4.255,95 afhankelijk van ervaring. Advizo biedt een gunstige reiskostenvergoeding m.b.t. woon-/werkverkeer.

Laptop en mobiele telefoon worden vanuit de opdrachtgever beschikbaar gesteld. In eerste instantie betreft het een tijdelijk contract, met uitzicht op overname door de opdrachtgever bij goed functioneren.


Ook profiteer jij als PROFF van Advizo van de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • persoonlijk opleidingsbudget;
 • deelname aan de Advizo Academy waarbij jouw ontwikkeling centraal staat;
 • deelname aan de kwartaalbijeenkomsten met SKJ geregistreerde trainingen;
 • begeleiding vanuit Advizo door middel van een coach;
 • toffe personeelsuitjes!


Geïnteresseerd?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Jeugdhulpverlening? Dan hopen we dat jij onze nieuwe collega wordt! Solliciteer snel. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via 0184 - 633842 of stuur een mailtje naar info@advizo.nl.

Werken bij Advizo:

Advizo is een fris en jong advies- en detacheringsbureau. We gaan voor de beste match tussen professional en opdrachtgever, met als doel een langdurige samenwerking en overname. 90% van onze medewerkers wordt na een aantal maanden overgenomen!


Vanaf het eerste contact zijn we intensief betrokken bij jou, op die manier weten we het beste wat we voor je kunnen betekenen. Door middel van persoonlijke begeleiding, coaching, scholing, intervisie en andere ontwikkelmogelijkheden binnen onze Advizo Academy blijf je up-to-date en blij met je werk.


Alle medewerkers van Advizo komen zelf uit de hulpverlening of hebben er affiniteit mee. De combinatie van ervaring en talenten zorgt ervoor dat we als geen ander weten wat er leeft binnen de jeugdhulpzorg en hoe hierop in te spelen. Zo zorgen we altijd voor de beste match, begeleiding en ondersteuning!