Veelgestelde vragen

Hier hebben we alle vragen verzameld die we met regelmaat van andere kandidaten en sollicitanten ontvangen.

We hopen dat de antwoorden je duidelijkheid geven. Mocht je toch nog aanvullende vragen hebben, dan kun je ons altijd even bellen of mailen.

Filter op onderwerp:

Ben je al werkzaam via Advizo en heb je daar vragen over?

Veelgestelde vragen voor medewerkers vind je in het portaal

Medewerkersportaal

Hoe werkt detachering via Advizo?

Bij Advizo gaan we voor de beste match tussen professional en opdrachtgever. Wij krijgen doorlopend vacatures binnen en zijn daarom altijd op zoek naar bevlogen professionals die in de jeugdzorg aan de slag willen.

Nadat je hebt gesolliciteerd zullen wij je opleidingsachtergrond en werkervaring beoordelen. Als wij voldoende aanknopingspunten zien, nodigen we je uit voor een gesprek bij ons op kantoor. In dit gesprek staat jouw ontwikkeling centraal, samen gaan we op zoek naar wat het beste bij jou past. Naar aanleiding van dit gesprek gaat de recruiter van Advizo voor je aan de slag om de beste match te vinden. De recruiter zal de opties met jou bespreken en als jij hierover enthousiast bent zal Advizo je bij de desbetreffende opdrachtgever voorstellen. Als de opdrachtgever jou wil ontmoeten regelen wij de afspraak en bereiden we je voor op het gesprek. Is het gesprek bij de opdrachtgever positief? Dan ga je daar via Advizo aan de slag! Wij blijven tenminste 6 tot 9 maanden betrokken bij jou en ondersteunen je waar nodig. Ook organiseren we leuke personeelsuitjes en SKJ-trainingen. Bij goed functioneren word je na een aantal maanden overgenomen door de opdrachtgever: wij detacheren dus met het oog op de lange termijn!  Lees meer over onze werkwijze.

Hoe kan ik me bij jullie inschrijven?

Je hoeft je bij ons niet in te schrijven, je hoeft slechts te solliciteren op de vacature die je het meeste aanspreekt. Wij zullen naar aanleiding van je sollicitatie dan contact met jou opnemen om te bespreken welke mogelijkheden er zijn. Bekijk direct onze vacatures!

Krijg ik altijd een reactie op mijn sollicitatie bij Advizo?

Naar aanleiding van je sollicitatie zullen wij binnen een paar werkdagen een reactie geven, ofwel per mail of telefonisch om een afspraak met je te maken.

Kan ik bij Advizo alleen terecht voor een tijdelijke baan?

Bij Advizo koppelen wij (jeugd)zorgprofessionals aan werkgevers met één achterliggend doel: een stabiele toekomst voor iedereen in Nederland. Wij gaan een duurzame samenwerking met onze medewerkers aan: 90% procent van onze medewerkers wordt uiteindelijk overgenomen door de opdrachtgever!

Ik vind meerdere vacatures interessant, moet ik op elke vacature apart solliciteren?

Het is niet nodig om op meerdere vacatures te solliciteren. Ook als meerdere vacatures je aanspreken is het voldoende om op één vacature te reageren. Als we je uitnodigen voor een gesprek bij ons op kantoor zullen we samen onderzoeken welke mogelijkheden er allemaal voor je zijn.

Hoe bereid ik me voor op een sollicitatiegesprek bij Advizo?

Als we je hebben uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, ontvang je van ons per mail een bevestiging. In die mail zit ook een bijlage met een aantal vragen, waar je van te voren alvast over na kunt denken. We zijn in ieder geval benieuwd naar wie jij bent als persoon, wat je aanspreekt in een bepaalde functie en waarom jij hiervoor de juiste professional bent.

Waar staat SKJ voor?

Wat is de betekenis van SKJ? De Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector. SKJ ziet toe op kwaliteit, toetsing en scholing. Als je op hbo- of wo-niveau werkt in de jeugdhulpverlening, en je hebt direct contact met kinderen en jeugd, dan heb je vrijwel altijd een SKJ-registratie nodig. Alleen als je al een BIG-registratie hebt, hoef je geen aparte SKJ-registratie aan te vragen. De SKJ stelt registratie verplicht bij functies waar sprake is (of kan zijn) van:

  • crisis;
  • risicovolle taken;
  • een onveilige omgeving;
  • levensbedreigende situaties;
  • meerdere problemen tegelijkertijd;
  • complexe problematiek waarvan de achterliggende oorzaak onbekend is;
  • sterk wisselend verloop.
Wat is het proces voor het halen van een SKJ?

Om in aanmerking te komen voor een SKJ-registratie moet je of de juiste opleiding hebben afgerond of een SKJ-traject hebben gevolgd. Hierna kom je in aanmerking voor een SKJ-registratie. Je kan je registreren via de website van het SKJ. Hiervoor heb je een account op de site nodig en onder andere de volgende documenten: je diploma en een geldige VOG. Als je deze bij de hand hebt kan je beginnen met de aanvraag.

Wat kost de SKJ-registratie?

De kosten voor registratie bij de SKJ zijn € 65,00 per jaar. Word je verzoek tot registratie afgewezen, bijvoorbeeld omdat je dossier niet wordt goedgekeurd, dan krijg je een creditnota waarbij de SKJ een bedrag van € 50,00 aan administratiekosten vraagt. Ben je geregistreerd, dan krijg je jaarlijks een factuur. Medewerkers van Advizo kunnen hun registratiekosten bij ons declareren.

Wat is een SKJ-registratie?

Wat is een SKJ-registratie? Wil je op hbo- of wo-niveau in de jeugdhulp of jeugdbescherming werken? Dan moet je een SKJ-registratie hebben. Dit is een registratie in het beroepsregister voor professionals in de jeugdzorg.

Wat moet ik doen om mijn SKJ-registratie te behouden?

Wanneer je geregistreerd bent, is deze vijf jaar geldig. Voor een herregistratie na deze periode, dien je punten te behalen. Bijvoorbeeld door het volgen van trainingen, workshops of opleidingen die bekend zijn bij het SKJ. Advizo biedt o.a. trainingen en een opleidingsbudget voor het behalen van SKJ-punten. Ben je WO-geschoold? Houd er dan rekening mee dat het zonder diagnostiekaantekening wel mogelijk is om je te registreren in de WO-kamer maar je de aantekening binnen 5 jaar moet halen om je registratie te behouden.

Tip voor het aanvragen VOG

Voldoe je aan alle eisen om je te registreren, maar heb je nog geen werkgever die jouw VOG kan aanvragen? Daar heeft het SKJ een oplossing voor: dit kan namelijk ook uit naam van het SKJ. Gebruik hiervoor het volgende aanvraagformulier, die je kunt indienen bij jouw gemeente: Download het formulier

Kan ik zonder SKJ-registratie worden gedetacheerd via Advizo?

Over het algemeen is de SKJ-registratie voor al onze vacatures in de jeugdhulpverlening een harde eis, zonder SKJ-registratie wordt het dus lastig om via Advizo gedetacheerd te worden. Wel helpen we je hier graag mee op weg, op onze pagina SKJ registratie kun je hier meer over lezen.

Hoe lang duurt het voordat ik definitief SKJ geregistreerd ben?

Op het moment dat je een definitieve aanvraag hebt ingediend, heeft de SKJ 6 weken de tijd om de aanvraag te beoordelen. Houd er rekening mee dat je alle gevraagde documenten goed aanlevert, zodat het SKJ op basis van de juiste informatie een besluit kan nemen.

Wat houdt de hardheidsclausule SKJ in?

Wil je je als jeugd- of gezinsprofessional in de SKJ laten registreren, maar voldoe je niet aan de officiële registratie-eisen? Dan zijn er nog 2 mogelijkheden waarop je de registratie alsnog met succes kunt afronden. De overgangsregeling en de hardheidsclausule SKJ.

  • Al is de overgangsregeling officieel niet meer actueel sinds 1 januari 2019, het lijkt erop dat de SKJ hier soepel mee omgaat. Dit is dus zeker het proberen waard.
  • Voldoe je ook niet aan de eisen voor de overgangsregeling, en heeft het niet kunnen registreren buitenproportionele gevolgen voor jou? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor SKJ-registratie via de hardheidsclausule. Dit betekent dat voor jouw specifieke situatie wordt afgeweken van het registratiereglement. Wil je een beroep doen op deze clausule? Maak een account aan voor MijnSKJ, log in en volg de stappen die bij dit proces horen.
In welke regio of plaats staat de vacature open?

Advizo werkt landelijk, dat betekent dat wij in verschillende regio’s doorlopend vacatures binnen krijgen. Dat maakt dat wij op basis van jouw praktische wensen, die we in het sollicitatiegesprek met je hebben besproken, gaan kijken voor welke vacatures jij in aanmerking komt.

Hebben jullie ook stageplekken of leer-/werktrajecten?

Op dit moment biedt Advizo geen stageplekken of leer-/werktrajecten. Wel zijn wij op dit gebied volop in ontwikkeling. Zodra deze mogelijkheid bestaat, komt dit op onze website te staan.