Terug naar overzicht

Samenwerking tussen Lokalis en Advizo succesvol

Lokalis is de drijvende kracht achter de buurtteams Jeugd & Gezin in Utrecht. In de buurtteams biedt Lokalis hoogwaardige generalistische basiszorg voor jeugd en gezinnen die het nodig hebben. Zo versterken zij het eigen oplossend vermogen van deze mensen in hun directe omgeving. Kinderen kunnen hierdoor gezond en veilig opgroeien en zich maximaal ontwikkelen en ontplooien. Lokalis ziet de mogelijkheden van de mensen, hun woonomgeving en sociale netwerk, en bevordert de inzet hiervan bij het opvoeden en opgroeien.
 

 

Lokalis werkt inmiddels al weer geruime tijd samen met Advizo op het gebied van detachering. René Goorsenberg, adviseur Personeel & Organisatie van Lokalis, is zeer te spreken over de samenwerking: “Lokalis is op 1 januari 2015 gestart en telde toen 159 medewerkers. Dat aantal is ondertussen gestegen naar 385, een flinke groei dus. Hierdoor hebben wij eigenlijk altijd wel goede medewerkers nodig. Na ons eerste gesprek met Advizo, hebben zij direct goede professionals voorgesteld. Mensen vanuit het zorgveld, met een hoge betrokkenheid. Een jaar na de eerste samenwerking hebben wij in Advizo de personeelsbemiddelaar gevonden die begrijpt welke mensen wij zoeken. Zij zijn een echte expert in de zorgbranche. Nu weet Advizo precies wat wij nodig hebben, een half woord is voldoende, Advizo weet wat onze mensen moeten kennen en kunnen.”

Advizo is een echte expert in de zorgbranche.

René vertelt wat Lokalis onderscheidt van andere instanties en waarom een goede afstemming rondom detachering dus zo belangrijk is: “Het grote verschil tussen ons en andere stichtingen is dat gezinnen vrijwillig bij ons aankloppen voor hulp of advies. We begeleiden hen hierbij en zoeken oplossingen binnen het eigen netwerk van de klant. Wij verrichten lange termijn werk, van minstens een half jaar. Dit sluit goed aan op de detacheringsmogelijkheden van Advizo. Ook regelen zij vervanging bij uitval, en bestaat de optie om maatwerk te leveren rondom overnemen van gedetacheerde medewerkers. Daarbij zijn de medewerkers bij Advizo flexibel, oplossingsgericht én hebben ze inlevingsvermogen. Dat gecombineerd met hun kennis van de arbeidsmarkt. Het moet raar lopen als we in de toekomst niet zouden samenwerken met Advizo.”

René Goorsenberg, adviseur P&O bij Lokalis.