Terug naar overzicht

Jeugdconsulent

Vast
Nederland
29 nov. 2021

Advizo is per direct op zoek naar kandidaten voor de functie van:

Jeugdconsulent (24-36 uur)

Ben jij een echte aan- en doorpakker en beschik je over een scherp analytisch vermogen? Heb je minimaal een jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening? Dan zoeken wij jou! Neem onderstaande vacature door en solliciteer snel. 


Dit ga je doen:

Als hulpverlenende coördinator ben jij het eerste aanspreekpunt voor gezinnen die problemen ervaren bij de opvoeding en het opgroeien van hun kinderen. Jouw kwaliteiten worden voornamelijk ingeschakeld als de gezinnen zelf om hulp vragen of hier in ieder geval voor open staan. Ieder kind heeft recht op een veilige omgeving om op te groeien, waarbij de opvoeding en verzorging is afgestemd op zijn of haar ontwikkeling, mogelijkheden en beperkingen. Als Jeugdconsulent draag je bij aan het mogelijk maken van deze veilige omgeving.

Als Jeugdconsulent is iedere werkdag uitdagend en afwisselend. Het analyseren van hulpvragen en de eigen kracht van cliëntsystemen activeren is een belangrijk onderdeel van je werk. Je legt huisbezoeken af, hebt contacten met ketenpartners en zorgt dat je de doelen van jouw cliënten duidelijk vastlegt in rapportages. Je werkt veelal zelfstandig; je draagt verantwoordelijkheid voor jouw eigen caseload en maakt je eigen afspraken. Belangrijke beslissingen over gezinnen bespreek je in multidisciplinair overleg.

De werksfeer binnen de Sociale Wijkteams is informeel. Er wordt hard gewerkt en collegiale ondersteuning, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak, is aanwezig.


Jouw toegevoegde waarde:

 • je bent verantwoordelijk voor een aantal gezinnen (eigen caseload);
 • je maakt de afweging of het gezin zelf en/of met hulp van hun eigen netwerk weer op eigen benen kan staan of dat externe hulp ingeschakeld moet worden;
 • je stelt ondersteuningsplannen op en coördineert de hulpverlening;
 • je vergroot de zelfredzaamheid van het gezin door gebruik te maken van hun eigen kracht, hulp vanuit het netwerk en door het aanleren van nieuwe vaardigheden;
 • je zet passende (gespecialiseerde) hulp in door derden;
 • je werkt samen met lokale instellingen, scholen, geïndiceerde jeugdzorg en bevordert een integrale aanpak;
 • e bent empathisch, stressbestendig, professioneel en planmatig.


Nieuwsgierig hoe een dag als Jeugdconsulent in een Sociaal Wijkteam eruit ziet? Lees hier het blog van Yana.

Dit ben jij:

 • je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding waarmee SKJ registratie mogelijk is;
 • je hebt een SKJ registratie (of de mogelijkheid om je te registreren);
 • je hebt minimaal een jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening;
 • je hebt kennis van en inzicht in de problematiek van de doelgroep;
 • je hebt ervaring in het werken met gezinnen.

Dit bieden wij:

De functie van Jeugdconsulent is ingeschaald conform CAO van de opdrachtgever. Het brutosalaris bij 36 uur bedraagt minimaal € 2.603,56,- en maximaal € 3.888,56 afhankelijk van ervaring. Advizo biedt een gunstige reiskostenvergoeding m.b.t. woon-/werkverkeer.

Thuis werken behoort tot de mogelijkheden. Vanuit de opdrachtgever worden een laptop en mobiele telefoon beschikbaar gesteld. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk contract, met uitzicht op overname door de opdrachtgever bij goed functioneren.


Daarnaast profiteer jij als PROFF van Advizo van de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • deelname aan de Advizo Academy waarbij jouw ontwikkeling centraal staat;
 • persoonlijk opleidingsbudget;
 • deelname aan de kwartaalbijeenkomsten met SKJ geregistreerde trainingen;
 • persoonlijke aandacht en begeleiding vanuit Advizo door middel van een coach;
 • toffe personeelsuitjes!


Geïnteresseerd?

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer snel. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via 0184 - 633842 of stuur een mailtje naar info@advizo.nl.

Werken bij Advizo:

Advizo is een fris en jong advies- en detacheringsbureau. We gaan voor de beste match tussen professional en opdrachtgever, met als doel een langdurige samenwerking en overname. 90% van onze medewerkers wordt na een aantal maanden overgenomen!


Vanaf het eerste contact zijn we intensief betrokken bij jou, op die manier weten we het beste wat we voor je kunnen betekenen. Door middel van persoonlijke begeleiding, coaching, scholing, intervisie en andere ontwikkelmogelijkheden binnen onze Advizo Academy blijf je up-to-date en blij met je werk.


Iedereen uit ons team komt uit de hulpverlening of heeft er affiniteit mee. Deze combinatie van ervaring en talenten zorgt ervoor dat we als geen ander weten wat er leeft binnen de jeugdhulpverlening en hoe hierop in te spelen. Zo zorgen we altijd voor de juiste match, begeleiding en ondersteuning!