Blogs

Van leuke tips tot interessante verhalen uit ons werkveld. In onze blogs lees je het allemaal. Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn als er een nieuwe blog verschijnt? Vergeet dan niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor de nieuwsbrief:
StapIn Jeugdzorg: wat houdt het in? Leonie vertelt!

StapIn Jeugdzorg is een samenwerkingsverband tussen Advizo, Jeugdbescherming west en Prokino. Het traject leidt starters die nog niet SKJ-geregistreerd zijn of zij-instromers op tot jeugdprofessional. Leonie, HR-adviseur bij Advizo vertelt meer over dit opleidingstraject.

Lees meer
Personeelstekort in de jeugdzorg aflevering 1: de visie van Advizo

Het personeelstekort in de jeugdzorg is al jaren een nijpend en complex probleem, dat leidt tot schrijnende situaties. Kinderen en jongeren moeten te lang wachten op adequate zorg vanwege wachtlijsten, bestaand jeugdzorgpersoneel valt om vanwege de hoge werkdruk en nieuw personeel is lastig aan te trekken. Wij willen hier in deze serie dieper op ingaan. In deze eerste aflevering: wat is onze eigen visie op het personeelstekort in de jeugdzorg?

Lees meer
Mooie verhalen in de jeugdzorg - Aflevering 3: Aagje

In de serie ‘Mooie verhalen in de jeugdzorg’ zetten we onze jeugdzorghelden in de schijnwerpers. Zij startten allemaal bij Advizo, en zorgen er op diverse manieren voor dat gezinnen weer met elkaar door kunnen. In deze 3e aflevering spreken we Aagje. Zij werkt sinds maart 2021 als teamcoördinator van het crisisteam bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond. Hier ging een heel werkverleden in de jeugdzorg aan vooraf. Wat voor situaties komt zij tegen? En wat drijft haar in haar werk?

Lees meer
Eerste open middag Jeugdbescherming west groot succes!

Eerst meer te weten komen over de functie en de organisatie, dan pas zweten bij een sollicitatiegesprek. Het is een win-winsituatie, want de werkgever krijgt sollicitanten die echt bij het bedrijf willen werken en de sollicitant is extra goed voorbereid.

Lees meer
Mooie verhalen uit de jeugdzorg – Aflevering 2: Marieke

In de serie “Mooie verhalen uit de jeugdzorg” vertellen we de verhalen van onze jeugdzorghelden. Want ondanks alle moeilijkheden die zij tegenkomen, hebben zij altijd het beste met jongeren voor. Dankzij hun inzet en doorzettingsvermogen kunnen gezinnen weer met elkaar verder. In de vorige aflevering was Paul aan het woord, die als jeugdbeschermer jongeren in probleemgezinnen helpt. In deze tweede aflevering spreken we gezinswerker Marieke over haar werk in het buurtteam.

Lees meer
Hoe selecteer je kwalitatief jeugdzorgpersoneel?

Goed jeugdzorgpersoneel is lastig te vinden, en kwalitatieve kandidaten worden steeds schaarser. Hier delen we graag onze ervaringen en geven we je 5 tips om je te helpen bij het werven en selecteren van kwalitatief jeugdzorgpersoneel.

Lees meer
Mooie verhalen uit de jeugdzorg – Aflevering 1: Paul

In de serie “Mooie verhalen uit de jeugdzorg” vertellen we de verhalen van onze jeugdzorghelden. Want ondanks alle moeilijkheden die zij tegenkomen, houden onze mensen vast aan hoop en hebben zij altijd het beste met jongeren voor. Dankzij hun inzet en het doorzettingsvermogen is kinderen en jongeren in probleemgezinnen al een hoop leed bespaard gebleven. In deze aflevering: het verhaal van jeugdbeschermer Paul.

Lees meer
Leonie gaat met zwangerschapsverlof

Het is bijna zover! Over precies een week is onze collega Leonie voorlopig voor het laatst, zij gaat dan namelijk met zwangerschapsverlof! In haar laatste week is ze dan ook druk bezig met de overdracht van haar werk en het afronden van de laatste dingetjes.

Lees meer
Werken als HR-adviseur, Larissa vertelt!

“Mijn complimenten voor jullie als bedrijf, ik zou mij zo aansluiten bij jullie!” liet ze vallen nadat ze eigenlijk voor een inhoudelijke functie op gesprek kwam. En zo geschiedde! Meerdere van jullie kennen onze goedlachse Larissa waarschijnlijk al. Om iets meer over haar te weten te komen, beantwoordde zij een aantal vragen.

Lees meer
De Wmo-consulent maakt participatie van elke inwoner mogelijk

Advizo’s Wmo-recruiter Renata komt zelf uit het werkveld. Ze omschrijft de functie van Wmo-consulent als afwisselend en uitdagend. Waarom deze baan zo leuk is om te doen? ‘Ik vond het een grote uitdaging om zowel de inwoner als de gemeente tevreden te stellen. Dat bemiddelen tussen partijen en tot een oplossing komen waar iedereen blij van wordt, dat is waar ik het voor deed!’

Lees meer
Pien zit helemaal op haar plek als Jeugdconsulent

Pien kwam in contact met Advizo, omdat ze op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Via een online sollicitatie voor Jeugdconsulent kwam ze langs op gesprek. Nu werkt ze alweer vijf maanden met veel plezier bij haar nieuwe baan! 

Lees meer
Lisa ging na haar studie gelijk als Jeugdbeschermer aan de slag

Lees over de ervaring van Lisa met Advizo en hoe zij direct na haar studie aan de slag is gegaan als Jeugdbeschermer. Wil jij net als Lisa ook graag direct het werkveld in stappen? Via onze connecties kunnen we kijken naar passende mogelijkheden en jou allicht aan je eerste baan helpen! 

Lees meer
Jesse vindt haar droombaan als medewerker Veilig Thuis

Lees over Jesse's ervaring met Advizo en hoe zij nu de rol medewerker Veilig Thuis met veel plezier vervult. Wil jij net als Jesse ook werken bij Veilig Thuis? Twijfel je over de taken en de verantwoordelijkheid, of beschik je nog niet over de juiste werkervaring? Kom langs op gesprek, wij denken graag met je mee! 

Lees meer
Farida's nieuwe uitdaging: Jeugdbescherming

Farida werkt nu via Advizo als Jeugdbeschermer in Rotterdam. Voordat ze deze stap maakte, wist ze niet zo goed of deze baan bij haar zou passen. In gesprek hebben we met elkaar gekeken of haar ambities zouden aansluiten op het werken bij de Jeugdbescherming. Lees hier meer over Farida's ervaring met Advizo.

Lees meer
Djiani's sprong als ZZP'er

Is ZZP ook iets wat je aanspreekt?  Samen gaan we dit nieuwe avontuur aan! Lees over hoe Djiani aan de slag is gegaan als beginnend ZZP'er via Advizo.

Lees meer
De carrièremove van Daniek

Daniek maakte de stap van ambulant persoonlijk begeleider naar pleegzorgbegeleider. Welke rol had Advizo hierin en hoe heeft ze deze stap gezet? Lees verder over hoe Daniek haar horizon verbreedt.

Lees meer
Onze succesverhalen: met Advizo zijn zij drie stappen verder

We delen een greep uit de succesverhalen die eruit springen. Omdat deze gedetacheerden een bijzondere stap hebben gezet of een sprankelende groei hebben doorgemaakt. Lees hier verder!

Lees meer
Aangescherpte meldcode per 1 januari 2019

Veel jeugdhulpverleners hebben het al wel gehoord: per 1 januari 2019 komt er een verbeterde Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Maar wat verandert er nu precies?

Lees meer
SKJ-registratie: Tips & Tricks

Dagelijks krijgen we bij Advizo meerdere telefoontjes met vragen over SKJ-registratie. In dit blog lees je de belangrijkste tips en tricks om toch je SKJ-registratie rond te kunnen krijgen.

Lees meer
7 tips over het werken in complexe scheidingen

Bijna elke jeugdzorgwerker heeft er wel eens mee te maken: complexe scheidingen. Trainer en jeugdbeschermer Melissa gaf ons een aantal tips die jeugdzorgwerkers kunnen helpen in hun dagelijkse praktijk.

Lees meer
Een werkdag bij het Crisis Interventie Team (CIT)

Het Crisis Interventie Team, meestal CIT genoemd, komt bij gezinnen als het écht niet goed gaat. We gingen een dag mee met Suzet, medewerker bij het CIT.

Lees meer