Blogs

Van leuke tips tot interessante verhalen uit ons werkveld. In onze blogs lees je het allemaal. Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn als er een nieuwe blog verschijnt? Vergeet dan niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

“Kijk breder dan de standaardprofielen”

“De diversiteit die zij-instromers meebrengen is heel waardevol.” Tanuya Sikking heeft ervaring als het gaat om het werven en selecteren van zij-instromers die aan de slag willen in jeugdzorg. Tanuya kent de branche goed: voorheen werkte ze voor diverse organisaties binnen jeugdzorg en sinds september 2021 is ze werkzaam als jeugdzorgexpert en teammanager. Hierbij houdt ze zich onder andere bezig met het plaatsen en begeleiden van zij-instromers binnen jeugdzorg. “We krijgen een heleboel positieve verhalen terug.”

Lees meer
Een kijkje binnen Ouder- en Kindteams Amsterdam

Ouder en Kindteams Amsterdam (OKT) is hard op zoek naar nieuwe collega Ouder- en Kind Adviseurs. Advizo pakt hiervoor de werving op. Denk jij: ‘Ouders en kinderen klinkt interessant, maar wat ga je nu echt doen bij OKT?’ Lees dan snel verder!

Het leek ons goed om dieper in te zoomen op de functie van Ouder- en Kind Adviseur. Hiervoor hebben wij Chiva Simons, één van onze medewerksters, geïnterviewd. Zij is sinds mei 2022 via Advizo werkzaam bij OKT en vertelt graag wat meer over het werk als Ouder- en Kind Adviseur en Veiligheidsfunctionaris. Lees hieronder Chiva’s verhaal!

Lees meer
Advizo's Eindejaarsfeest: The Special Edition

Sluit het jaar in stijl af bij Advizo's eindejaarsfeest! Een feestelijke reünie vol elegantie, muziek en vrolijkheid. Meld je nu aan en mis het niet!

Lees meer
Streven naar optimale zorg in de Jeugdzorg begint achter de schermen

Je kent Advizo als detacheringsbureau in de jeugdzorg. Onze visie? Wij streven naar een situatie waarin alle (jeugd)hulpverleningsinstanties in Nederland werken met voldoende gekwalificeerde en gemotiveerde professionals om optimale zorg aan cliënten te kunnen bieden. Om dit te waarborgen, hebben we niet alleen professionele jeugdzorgers nodig, maar ook toppers op de stafafdeling van Advizo. Dit is het verhaal van Nermin, die als HR-adviseur bij Advizo werkt.

Lees meer
Nieuwe campagne Jeugd- en kinderbescherming: "Wat zou jij doen?"

In de wereld van de jeugdzorg is elke dag uniek, Niet alleen is geen dag hetzelfde, ook elke situatie en kind zijn uniek. Bij Advizo geloven we in het maken van de juiste verbinding tussen kandidaten en functies in de jeugdzorg. Waarom wij ons hiervoor inzetten? Omdat wij geloven dat ieder kind moet kunnen opgroeien en ontwikkelen vanuit een veilige basis. Helaas is dit niet altijd het geval.

Lees meer
Werken als jeugdbeschermer, dit is wat je functie inhoudt

Ben je op zoek naar een uitdagende functie in de jeugdzorg? Wil je een betekenisvolle rol spelen in het leven van kinderen en jongeren? Als jeugdbeschermer kun je een cruciale rol spelen in het leven van jongeren die onze hulp het meest nodig hebben. De rol van jeugdbeschermer heeft verschillende takken? Van het werken met Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV) tot het begeleiden van jongeren in hun groei naar volwassenheid, er zijn veel manieren om een impact te maken. Lees verder en ontdek wat deze uitdagende functies inhouden!

Lees meer
Werken met de doelgroep AMV

Riad kwam in 2022 het team van Nidos versterken. Hiervoor had hij al veel ervaring opgedaan als jeugdbeschermer. Nu hij werkt met de doelgroep alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV) zijn zijn werkdagen erg divers. In dit interview vertelt hij over zijn werk met de doelgroep AMV. Hij begeleidt minderjarigen die nieuw in Nederland zijn en zorgt ervoor dat zij onderdak, begeleiding, zorg en juridische ondersteuning krijgen.

Lees meer
Meet&Greet met Jeugdbescherming West | Advizo

Ieder kind moet vanuit een veilige basis kunnen opgroeien en zich kunnen ontwikkelen. Helaas heeft niet ieder kind die veilige basis. Ouders kunnen deze bijvoorbeeld niet kunnen creëren of niet in stand houden. In sommige gevallen grijpt zelfs er een rechter in. In die situatie komt Jeugdbescherming West in beeld. Ieder kind blijvend veilig, dat is hun missie.

Lees meer
Wat bepaalt de inhoud van jouw werk als jeugdzorger?

Het werk als jeugdzorgwerker is ontzettend veelzijdig. De inhoud van het werk kan ontzettend variëren. Dit komt door het werken op verschillende locaties tot de complexiteit van de problematiek waar je mee te maken krijgt. Dit zijn een aantal factoren die de inhoud van jouw werk als jeugdzorger kunnen beïnvloeden:

Lees meer
Hoe jij jeugdzorger kan worden

Wil jij werken in de jeugdzorg? Dat kan via verschillende manieren. De jeugdzorg is een heel interessant werkveld, waarin je aan de slag kan in veel verschillende functies. Zo kun je aan de slag als groepsbegeleider of als jeugdbeschermer. Al deze banen hebben één ding gemeen: je werkt met kinderen of jongeren en je zorgt dat zij op een zo prettig en veilig mogelijke manier opgroeien.

Lees meer
Ontmoet team Advizo

Wij zijn Advizo: dé detacheerder in de Jeugdzorg. Bij Advizo vinden we dat alle kinderen in Nederland op zouden moeten groeien in een veilige en liefdevolle omgeving en dat iedereen recht heeft op een mooie toekomst.

Lees meer
De Kwartaalbijeenkomsten van Advizo

Bij Advizo staat professionaliteit hoog in het vaandel. Sinds de oprichting in 2015 is dit één van onze belangrijkste kernwaarden. Professionaliteit zien wij als een tweeledig begrip. In de basis is het een kwaliteit die je bezit. Tegelijkertijd is het een kwaliteit die voortdurend wordt ontwikkeld. Hoe kan professionaliteit ontwikkeld worden? Door deel te nemen aan de Advizo Kwartaalbijeenkomsten! 

Lees meer
Wat doet een gedragswetenschapper in de jeugdzorg?

Al sinds Dianne werkzaam was in de jeugdzorg wilde ze gedragswetenschapper worden. Via Advizo kon ze deze droom waar maken. Lees nu Diannes verhaal.

Lees meer
Careflex & Advizo: samen de zorg in beweging brengen

In 2021 hebben Advizo, Careflex en Medical Groep hun krachten gebundeld. De daaruit ontstane Careflex Zorg Groep, die blijft acteren vanuit bovenstaande separate namen, hebben dezelfde motivatie om vanuit goed werkgeverschap de zorg elke dag een beetje mooier, beter en leuker te maken.

Lees meer
Ambulant begeleider jeugdzorg: Evelyns droombaan

Evelyn is ambulant begeleider en een ware inspiratie voor het vak. Ze heeft haar studie Social Work in Londen afgerond, en is daar direct de zorg in gegaan. Lees haar verhaal!

Lees meer
Personeelstekort in de jeugdzorg aflevering 2: Jeugdbescherming Overijssel

Het personeelstekort in de jeugdzorg is een groeiend probleem. Daarom maakte Jeugdbescherming Overijssel (JbOV) in maart 2022 de stap om hun volledige werving en selectie uit te besteden aan Advizo. Teammanager en MT-lid Janet Noordman vertelt over wat zij zelf al doen en hoe Advizo ondersteunt.

Lees meer
Jeugdzorgwerker Laura had long covid: “Advizo was heel betrokken”

Jeugdzorgwerker Laura vertelt over haar tijd bij Advizo, de overname door de opdrachtgever en haar ziekteverzuim door long covid. Lees haar verhaal.

Lees meer
Ervaren jeugdbeschermer meets Careflex/Advizo: Yvonne vertelt

Ervaren jeugdzorgwerker Yvonne vertelt hoe ze bij het Careflex/Advizo team terecht is gekomen, wat het haar tot nu toe gebracht heeft en haar verdere ambities.

Lees meer
Interim jeugdzorgprofessionals via Careflex/Advizo: Sharida vertelt

Teammanager Sharida, vertelt over ons Careflex/Advizo team, hoe dit ontstaan is en wat het team onderscheidt van de andere diensten van Advizo.

Lees meer
Solliciteren bij Advizo: zo gaat dat - Deel 2: van baan tot overname

In het vorige deel over solliciteren bij Advizo hebben we het gehad over het sollicitatieproces totdat je een baan hebt. Stel: het is allemaal gelukt en je bent aangenomen voor een baan in de jeugdzorg, wat kun je daarna van ons verwachten? En wanneer hebben we dan contact? Dat vertellen we je hier!

Lees meer
Solliciteren bij Advizo: zo gaat dat - Deel 1: van sollicitatie tot baan

Hou jij van werken met kinderen of jongeren en denk je erover om bij ons te gaan solliciteren? In deze blog vertellen we je de 5 stappen van solliciteren in de jeugdzorg bij Advizo. Wat moet je doen en wat je kun je van ons verwachten? Lees snel verder, wie weet verwelkomen we je binnenkort als sollicitant!

Lees meer