Blogs

Van leuke tips tot interessante verhalen uit ons werkveld. In onze blogs lees je het allemaal. Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn als er een nieuwe blog verschijnt? Vergeet dan niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Hoe jij jeugdzorger kan worden

Wil jij werken in de jeugdzorg? Dat kan via verschillende manieren. De jeugdzorg is een heel interessant werkveld, waarin je aan de slag kan in veel verschillende functies. Zo kun je aan de slag als groepsbegeleider of als jeugdbeschermer. Al deze banen hebben één ding gemeen: je werkt met kinderen of jongeren en je zorgt dat zij op een zo prettig en veilig mogelijke manier opgroeien.

Lees meer
Ontmoet team Advizo

Wij zijn Advizo: dé detacheerder in de Jeugdzorg. Bij Advizo vinden we dat alle kinderen in Nederland op zouden moeten groeien in een veilige en liefdevolle omgeving en dat iedereen recht heeft op een mooie toekomst.

Lees meer
De Kwartaalbijeenkomsten van Advizo

Bij Advizo staat professionaliteit hoog in het vaandel. Sinds de oprichting in 2015 is dit één van onze belangrijkste kernwaarden. Professionaliteit zien wij als een tweeledig begrip. In de basis is het een kwaliteit die je bezit. Tegelijkertijd is het een kwaliteit die voortdurend wordt ontwikkeld. Hoe kan professionaliteit ontwikkeld worden? Door deel te nemen aan de Advizo Kwartaalbijeenkomsten! 

Lees meer
Wat doet een gedragswetenschapper in de jeugdzorg?

Al sinds Dianne werkzaam was in de jeugdzorg wilde ze gedragswetenschapper worden. Via Advizo kon ze deze droom waar maken. Lees nu Diannes verhaal.

Lees meer
Careflex & Advizo: samen de zorg in beweging brengen

In 2021 hebben Advizo, Careflex en Medical Groep hun krachten gebundeld. De daaruit ontstane Careflex Zorg Groep, die blijft acteren vanuit bovenstaande separate namen, hebben dezelfde motivatie om vanuit goed werkgeverschap de zorg elke dag een beetje mooier, beter en leuker te maken.

Lees meer
Ambulant begeleider jeugdzorg: Evelyns droombaan

Evelyn is ambulant begeleider en een ware inspiratie voor het vak. Ze heeft haar studie Social Work in Londen afgerond, en is daar direct de zorg in gegaan. Lees haar verhaal!

Lees meer
Personeelstekort in de jeugdzorg aflevering 2: Jeugdbescherming Overijssel

Het personeelstekort in de jeugdzorg is een groeiend probleem. Daarom maakte Jeugdbescherming Overijssel (JbOV) in maart 2022 de stap om hun volledige werving en selectie uit te besteden aan Advizo. Teammanager en MT-lid Janet Noordman vertelt over wat zij zelf al doen en hoe Advizo ondersteunt.

Lees meer
Jeugdzorgwerker Laura had long covid: “Advizo was heel betrokken”

Jeugdzorgwerker Laura vertelt over haar tijd bij Advizo, de overname door de opdrachtgever en haar ziekteverzuim door long covid. Lees haar verhaal.

Lees meer
Ervaren jeugdbeschermer meets Careflex/Advizo: Yvonne vertelt

Ervaren jeugdzorgwerker Yvonne vertelt hoe ze bij het Careflex/Advizo team terecht is gekomen, wat het haar tot nu toe gebracht heeft en haar verdere ambities.

Lees meer
Interim jeugdzorgprofessionals via Careflex/Advizo: Sharida vertelt

Teammanager Sharida, vertelt over ons Careflex/Advizo team, hoe dit ontstaan is en wat het team onderscheidt van de andere diensten van Advizo.

Lees meer
Solliciteren bij Advizo: zo gaat dat - Deel 2: van baan tot overname

In het vorige deel over solliciteren bij Advizo hebben we het gehad over het sollicitatieproces totdat je een baan hebt. Stel: het is allemaal gelukt en je bent aangenomen voor een baan in de jeugdzorg, wat kun je daarna van ons verwachten? En wanneer hebben we dan contact? Dat vertellen we je hier!

Lees meer
Solliciteren bij Advizo: zo gaat dat - Deel 1: van sollicitatie tot baan

Hou jij van werken met kinderen of jongeren en denk je erover om bij ons te gaan solliciteren? In deze blog vertellen we je de 5 stappen van solliciteren in de jeugdzorg bij Advizo. Wat moet je doen en wat je kun je van ons verwachten? Lees snel verder, wie weet verwelkomen we je binnenkort als sollicitant!

Lees meer
Werken in de jeugdzorg: dit zijn de 5 belangrijkste functies

Wil jij werken in de jeugdzorg? We helpen je graag bij het vinden van jouw ideale jeugdzorgbaan! Dit zijn de 5 belangrijkste jeugdzorgfuncties.

Lees meer
Jeugdbescherming personeel van Advizo

Heeft u jeugdbescherming personeel nodig? Kies dan voor een samenwerking met Advizo. Wij staan als wervingsspecialist naast u in de zoektocht.

Lees meer
Jeugdzorg medewerkers via Advizo: 4 redenen om met ons samen te werken

Een goede jeugdzorgmedewerker vind je niet zomaar. Daarvoor heb je veel kennis nodig van het werkveld en de juiste persoonlijkheid die past bij elke functie. Zoek je een ambulant hulpverlener, een groepswerker, jeugdconsulent, medewerker Veilig Thuis of een jeugdbeschermer? Voor elk van deze functies is een specifieke set hard en soft skills nodig. Dat vraagt om inzicht in wat het werk van iemand vraagt en het goed kunnen inschatten van een persoon. Waarom zou je dan samenwerken met Advizo? We geven je 4 redenen.

Lees meer
Welke opleiding heb je nodig om te werken in de jeugdzorg?

In de jeugdzorg werken mensen met diverse achtergronden, maar een passende opleiding of studie is hiervoor wel belangrijk. Welke opleiding je voor het werk nodig hebt, hangt af van de inhoud van de jeugdzorgfunctie. Meestal gaat het om een opleiding op hbo-niveau. Dit zijn de meest voorkomende jeugdzorg opleidingen.

Lees meer
StapIn Jeugdzorg: wat houdt het in? Leonie vertelt!

StapIn Jeugdzorg is een samenwerkingsverband tussen Advizo, Jeugdbescherming west en Prokino. Het traject leidt starters die nog niet SKJ-geregistreerd zijn of zij-instromers op tot jeugdprofessional. Leonie, HR-adviseur bij Advizo vertelt meer over dit opleidingstraject.

Lees meer
Personeelstekort in de jeugdzorg aflevering 1: de visie van Advizo

Het personeelstekort in de jeugdzorg is al jaren een nijpend en complex probleem, dat leidt tot schrijnende situaties. Kinderen en jongeren moeten te lang wachten op adequate zorg vanwege wachtlijsten, bestaand jeugdzorgpersoneel valt om vanwege de hoge werkdruk en nieuw personeel is lastig aan te trekken. Wij willen hier in deze serie dieper op ingaan. In deze eerste aflevering: wat is onze eigen visie op het personeelstekort in de jeugdzorg?

Lees meer
Mooie verhalen uit de jeugdzorg - Aflevering 3: Aagje

In de serie ‘Mooie verhalen uit de jeugdzorg’ zetten we onze jeugdzorghelden in de schijnwerpers. Zij startten allemaal bij Advizo, en zorgen er op diverse manieren voor dat gezinnen weer met elkaar door kunnen. In deze 3e aflevering spreken we Aagje. Zij werkt sinds maart 2021 als teamcoördinator van het crisisteam bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond. Hier ging een heel werkverleden in de jeugdzorg aan vooraf. Wat voor situaties komt zij tegen? En wat drijft haar in haar werk?

Lees meer
Eerste open middag Jeugdbescherming west groot succes!

Eerst meer te weten komen over de functie en de organisatie, dan pas zweten bij een sollicitatiegesprek. Het is een win-winsituatie, want de werkgever krijgt sollicitanten die echt bij het bedrijf willen werken en de sollicitant is extra goed voorbereid.

Lees meer
Mooie verhalen uit de jeugdzorg – Aflevering 2: Marieke

In de serie “Mooie verhalen uit de jeugdzorg” vertellen we de verhalen van onze jeugdzorghelden. Want ondanks alle moeilijkheden die zij tegenkomen, hebben zij altijd het beste met jongeren voor. Dankzij hun inzet en doorzettingsvermogen kunnen gezinnen weer met elkaar verder. In de vorige aflevering was Paul aan het woord, die als jeugdbeschermer jongeren in probleemgezinnen helpt. In deze tweede aflevering spreken we gezinswerker Marieke over haar werk in het buurtteam.

Lees meer