Nieuws van Advizo

Geen dag is hetzelfde, want wij en het werkveld zijn continu in beweging. We delen graag alle ontwikkelingen met je via deze nieuwspagina. Je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste vacatures en ontwikkelingen binnen het werkveld en Advizo.

Met een positieve blik vooruit

Omdat alles anders is gelopen, hebben we dit jaar nog geen kwartaalbijeenkomst voor onze medewerkers kunnen organiseren. En deze zijn juist altijd zo waardevol en gezellig.

Daarom besloten wij onze toppers te verrassen met een leuk brievenbus presentje om ze even extra in het zonnetje te zetten! 🌞

Lees meer
Vaderdagvaders, een ode aan de allerliefsten!

Vandaag staat in het teken van alle lieve vaders. Maar ook van alle andere kanjers die (gedeeltelijk) deze rol invullen; Vaderdagvaders! Op Vaderdag denken veel kinderen binnen de Jeugdzorg namelijk niet alleen aan hun eigen vader of moeder, maar ook aan iemand die hun eigen ouders ondersteunt of zelfs de zorg (gedeeltelijk) overneemt.

Lees meer
De zomer gaat van start!

We hebben al flink wat dagen mogen genieten van prachtig weer, terwijl de zomer officieel nog moet beginnen ☀️. Komende zaterdag is het dan zover en daar worden we blij van! 

Lees meer
Bij ons op kantoor, gaan de gesprekken weer live door

Bij ons op kantoor, is er hard gewerkt aan voorzorgsmaatregelen om zo veilig mogelijk te kunnen werken. Naast de efficiëntie hiervan, is het ook een stuk gezelliger om collega’s weer in real-life te kunnen zien.

Lees meer
Mondkapjes in het OV

Stap voor stap komt er meer ruimte in de anderhalve meter-samenleving. Voorzichtig aan kunnen dagelijkse werkzaamheden herpakt worden en reizen meer mensen weer naar hun werk. Vanaf 1 juni a.s. is het verplicht gesteld om een mondkapje te dragen in het OV.


Lees meer
Van halfstok naar volledig in de top!

De vrijheid waarin we in Nederland leven, mag gevierd worden! Gisteren hebben we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog herdacht, 75 jaar geleden. Vandaag hijsen we de vlag van halfstok naar volledig in de top!

Lees meer
Oer-Hollandse spelletjes en ouderwetse gezelligheid

Dit jaar zal Koningsdag er anders uitzien, dan alle andere jaren. Omdat we met elkaar thuis moeten blijven, is de naam dan ook in een nieuw jasje gestoken en noemen we het dit jaar ‘Woningsdag.’ 

Lees meer
Advizo nu ook gevestigd in het Noorden!

We zijn trots te kunnen meedelen dat we officieel ons 3e kantoor hebben geopend in het Noorden van het land. Onze nieuwe vestiging bevindt zich in Zwolle.

Lees meer
Een box vol geluk

Geluk zit in de kleine dingen. In deze hectische tijd, zul je ontspanning zoeken op vele manieren en is het fijn als je even puur kan genieten van een momentje voor jezelf.

Lees meer
Advizo zet de bloemetjes binnen

Het is fantastisch om te zien hoeveel initiatieven er de afgelopen weken zijn opgestart om elkaar te helpen. Juist in deze tijd moeten we er voor elkaar zijn. Waar mogelijk je steentje bijdragen en de mensen om je heen steunen en inspireren.

Lees meer
Wij werken door, live vanuit de huiskamer!

De corona crisis dwingt velen van ons tot thuiswerken. Werken binnen de Jeugdzorg is één van de vitale beroepen waarbij dit vaak geen optie is. Daarom zijn wij extra trots op al onze kanjers die zich, dag in dag uit, blijven inzetten voor de monitoring en het waarborgen van de veiligheid binnen gezinnen.

Lees meer
Ontroerend applaus voor onze helden

Gisterenavond om klokslag acht uur, klonk er vanuit veel Nederlandse straten een oorverdovend applaus. Applaus bedoelt voor alle helden in ons land die ervoor zorg dragen dat Nederland draaiende wordt gehouden tijdens deze spannende en treurige strijd tegen het coronavirus.

Lees meer
CORONA-UPDATE: Advizo blijft up and running via (video) bellen!

CORONA-UPDATE: Momenteel worden in Nederland ingrijpende maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het Corona-virus getroffen. Ook wij volgen deze maatregelen en de adviezen vanuit het RIVM op de voet.

Lees meer
Vacature: Cliëntenvertrouwenspersoon, kom jij op voor hún belang?

Sinds 1 januari 2020 is de nieuwe Wet zorg en dwang (Wzd) van kracht. Dat betekent dat mensen met een verstandelijke of psychogeriatrische beperking die gedwongen zorg (gaan) ontvangen, voortaan een beroep kunnen doen op een onafhankelijke cliëntenvertrouwenspersoon.  

 

 

Lees meer
Stop het wisselen van Hulpverleners, de petitie!

Wij als Advizo waren aanwezig tijdens Het Vergeten Kind Talks en hebben hierbij aangegeven graag op de hoogte gehouden te willen worden van de petitie-overhandiging. Wij hebben vanuit Advizo allen de petitie getekend, om het wisselen van Hulpverleners te stoppen! Tijdens de Week van Het Vergeten Kind is hier extra aandacht voor gevraagd. 

 

 

Lees meer
Landelijke Schrapweek Jeugd

Minder regels, meer zorg. En bovendien: meer kwaliteit van zorg én meer werkplezier. De behoefte is groot – bleek na de Landelijke Schrapdagen vorig jaar. En het moet kunnen, laat nu de Landelijke Schrapweek Jeugd zien.

Lees meer
5e editie van 'Het Vergeten Kind Talks!' 2020

Afgelopen dinsdag was de 5e editie van 'Het Vergeten Kind Talks'. Een talkshow voor, door en mét kwetsbare kinderen in Nederland. Advizo was erbij!

Lees meer
Eindejaarsfeest Advizo

Advizo is al 4 jaar vol op stoom. En dat hebben we gevierd! Geheel in stijl op ons spetterend eindejaarsfeest op de ss Rotterdam.

Lees meer
Nooit te jong om de wereld te veranderen!

Een kwart van de slachtoffers van mensenhandel is minderjarig. Dat zijn meer dan 6 miljoen kinderen en jongeren. En het komt overal ter wereld voor, óók in Nederland. 

Lees meer
Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en Meisjes

Vandaag is het de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en Meisjes. Omdat we hierbij móeten stilstaan. Maar vooral omdat we hieraan iets móeten doen.

Lees meer
Internationale Dag van de Rechten van het Kind

Vandaag is het precies 30 jaar geleden dat de Verenigde Naties unaniem het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind aannam. Met 54 rechten waarop elk kind op de wereld zou moeten kunnen vertrouwen. 

Lees meer