Jeugdconsulent vacatures bij Advizo

Als jeugdconsulent jouw ideale vacature vinden, moeilijk? Bij Advizo is het onze missie om jou écht op de juiste plek te krijgen, waar je tot je recht komt. Persoonlijke aandacht en begeleiding zijn hierbij de belangrijkste pijlers. Al onze begeleiding is gericht op jóuw wensen en ambities; dat geldt overigens voor al onze jeugdzorg vacatures. We hebben vacatures beschikbaar voor zowel starters als ervaren jeugdconsulenten. Ben je dus op zoek naar een nieuwe uitdaging als jeugdconsulent, bekijk hieronder onze vacatures!

Wat doe je als jeugdconsulent?

Het werk van een jeugdconsulent bestaat uit het begeleiden en adviseren van gezinnen met probleemkinderen en -jongeren. Je komt als jeugdconsulent te werken in een Sociaal Wijkteam van een gemeente. Je bent het eerste aanspreekpunt voor deze gezinnen. Dit start met een eerste huisbezoek, waarbij je samen de hulpvraag formuleert en doelen opstelt op om naartoe te werken. De doelen zijn gericht op het versterken van de zelfredzaamheid van het gezin. Komt de veiligheid van het kind in gevaar? Dan zet je de hulp van (gespecialiseerde) hulpinstanties in. Je bent dus de verbindende factor tussen de instanties en de cliënt, en hierbij heb je de verantwoordelijkheid voor je eigen caseload (enkele gezinnen).

Werkzaamheden van een jeugdconsulent

De werkzaamheden als jeugdconsulent zijn divers:

  • Van crisissen tot huisbezoeken;
  • Administratieve taken: up-to-date houden van het cliëntdossier;
  • Je houdt (telefoon)gesprekken met instanties, zoals jeugdzorg, scholen, en instellingen en maakt hier afspraken mee;
  • Rapportages maken over de voortgang van de jongere en het gezin, aan de hand van doelen die je vooraf samen opstelt.

Ben ik geschikt als jeugdconsulent?

Natuurlijk is het belangrijk om als jeugdconsulent goed te kunnen luisteren naar het gezin en je hierin empathisch op te stellen. Maar daarnaast moet je als jeugdconsulent ook stevig in je schoenen staan, en beschik je over een redelijk organisatorisch vermogen. Je moet in crisissituaties snel kunnen optreden en je zoekt actief de samenwerking op met andere partijen. Iets voor jou?

5 redenen om als jeugdconsulent te werken bij Advizo!

Er zijn voor jou als jeugdconsulent verschillende organisaties om voor te kiezen. Waarom zou je dan gaan voor Advizo? We geven je 5 redenen:

  • Je komt terecht in een groot netwerk van jeugdzorg professionals;
  • Zekerheid: 90% van onze medewerkers wordt overgenomen door de opdrachtgever;
  • Diversiteit: de kans om bij verschillende opdrachtgevers te werken;
  • Gratis trainingen volgen via de Advizo Academy;
  • Uitstekende persoonlijke coaching en begeleiding.

Jeugdconsulent vacatures bij Advizo

Durf jij het aan? Bekijk nú het actuele vacature-overzicht voor jeugdconsulent.

Vacatures bekijken