Terug naar overzicht

Een kansrijke kweekvijver

Met het projectplan “Arbeidsproblematiek in de jeugdzorg: alle kansen benut!” wordt er vol goede verwachtingen gewerkt aan een groot probleem, namelijk het personeelstekort binnen deze sector.

Initiatiefnemer Inge Kuipers, teammanager van Jeugdbescherming west richt zich als projectcoördinator op het terugdringen van dit personeelstekort door middel van het creëren van meer arbeidsplekken voor zij-instromers.

“Met deze doelgroep haal je hele interessante mensen binnen, met een boel werk- en levenservaring.” Binnen Jeugdbescherming west draait dit plan al op volle toeren en is er intussen een eigen kweekvijver opgericht waar twintig zij-instromers de kans krijgen om hier aan de slag te gaan. Het succes van dit initiatief zal zich in 2021 blijven voortzetten binnen het landelijk project van Jeugdzorg werkt! Zo bieden zij ook andere werkgevers dé handvaten om kansen te zien en benutten.

Hiermee richt Inge Kuipers een blik op de toekomst en weet zij mensen samen te brengen en te inspireren. Benieuwd wat dit jou als werkgever kan opleveren? Lees er hier alles over: https://www.jeugdzorg-werkt.nl/nieuws/kansrijke-kweekvijvers