Advizo volgen? Meld je aan voor de nieuwsbrief:


SKJ-registratie

Veel professionals hebben vragen over SKJ-registratie. Ook bij Advizo ontvangen wij dagelijks meerdere telefoontjes met vragen over de SKJ. We hebben daarom een handboek opgesteld om je te helpen. Hierin staat hoe jij jouw SKJ-registratie het beste aan kunt pakken. Doorloop de stappen zoals beschreven in het handboek en raadpleeg waar nodig de checklist of de vrijstellingsprocedure. De laatste twee documenten zijn opgesteld door/in overleg met Haka Nederland.

De benoemde documenten zijn ook te benaderen via onderstaande links:

Waar staat de SKJ voor?

De Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector. SKJ ziet toe op kwaliteit, toetsing en scholing. Je bent verplicht om je te registreren bij de SKJ als je op hbo-niveau of hoger werkt in de jeugdhulpverlening. Indien je reeds in het bezit bent van een BIG-registratie, is het niet nodig je apart te registeren bij de SKJ. De SKJ stelt registratie verplicht bij functies waar sprake is (of kan zijn) van:

  • een onveilige omgeving;
  • levensbedreigende situaties;
  • meerdere problemen tegelijkertijd;
  • complexe problematiek waarvan de achterliggende oorzaak onbekend is;
  • sterk wisselend verloop.

Geaccrediteerd praktijkprogramma

Veel professionals die korter dan vijf jaar geleden afgestudeerd zijn, maar geen uitstroomprofiel ‘jeugd’ hebben, kunnen registreren met als extra herregistratie-eis dat zij een geaccrediteerd praktijkprogramma volgen. Advizo beschikt sinds enige tijd over een eigen praktijkprogramma dat gebruikt kan worden binnen Veilig Thuis, de Jeugdbescherming en de Sociale Wijkteams. Als je via ons aan het werk gaat en deze eis hebt gekregen van de SKJ, neem dan even contact op. Meer informatie is ook te vinden in ons handboek.

 

Nog niet SKJ-geregistreerd

Iedere PROFF die werkzaam is via Advizo moet SKJ-geregistreerd zijn. Ben je dit nog niet en wil je graag werken via ons? En weet je zeker dat registratie mogelijk is binnen afzienbare tijd? Laat dit je niet weerhouden te solliciteren! Wij vergoeden jouw registratie.

 

Meer informatie over een SKJ-registratie

Mocht de informatie in het handboek onvoldoende antwoord geven op jouw vragen over registratie, dan kun je, afhankelijk van jouw vraag, het beste direct contact opnemen met HaKa Nederland of met de SKJ zelf via 030 – 303 64 77. Tevens kun je op de website van de SKJ veel informatie vinden bij de veel gestelde vragen.

 

Meest gelezen
Delen via:
×

Meer weten?
Neem contact met ons op!

0184-633 842

info@advizo.nl

Stel je vraag

Wij nemen je vragen altijd serieus en reageren zo snel mogelijk.