Onvoldoende ervaring in de jeugdzorg? StapIn Jeugdzorg helpt je!  

Heb jij altijd al de ambitie gehad om aan de slag te gaan in de jeugdzorg, maar heb je nog onvoldoende ervaring of niet het juiste hbo-diploma? Of weet je niet waar je moet beginnen? We bieden jou met ons samenwerkingsverband StapIn Jeugdzorg de mogelijkheid om relevante werkervaring op te doen!  

Wat is StapIn Jeugdzorg? 

StapIn Jeugdzorg is een samenwerkingsverband tussen Advizo, Prokino Zorg en Jeugdbescherming West. Ons doel is om zij-instromers en starters een betere kans te geven om in de jeugdzorgsector in te stromen. Zo willen we zoveel mogelijk kwalitatief personeel voor de jeugdzorg werven én behouden op lange termijn. We helpen je onder andere met het halen van je SKJ-registratie: een verplicht beroepsregister voor professionals in de jeugdzorgsector dat toeziet op kwaliteit.  

Wanneer kom je in aanmerking? 

Om in aanmerking te komen voor StapIn Jeugdzorg moet één van de drie onderstaande situaties op jou van toepassing zijn:  

 • Je hebt een hbo-opleiding binnen het sociaal-agogisch onderwijs of binnen de sector hogere sociale studies. Bijvoorbeeld: pedagogiek, social work (mwd, sph, cmv), toegepaste psychologie, creatieve therapie of een andere soortgelijke opleiding.  
 • En je bent langer dan 5 jaar geleden afgestudeerd. Je hebt werkervaring in een ander werkveld opgedaan, waardoor je niet direct in aanmerking komt voor een SKJ-registratie.  

Of 

 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen de (jeugd)zorg, maar je beschikt niet over de juiste hbo-opleiding voor een SKJ-registratie.  

Of 

 • Je bent net afgestudeerd en je hebt behalve stage-ervaring nog geen werkervaring in de jeugdzorg.  

Meer weten wat StapIn Jeugdzorg voor jou kan betekenen? Bekijk hun website!

Ga naar StapIn Jeugdzorg

Hoe ziet je traject bij StapIn Jeugdzorg eruit?

 1. Solliciteren - Na jouw sollicitatie starten we met een kennismakings- en sollicitatiegesprek.  
 2. Werkervaring opdoen in de jeugdzorg - Je gaat aan de slag in de jeugdhulpverlening bij Prokino Zorg. Tijdens deze periode volg je trainingen en intervisie en doorloopt de stappen voor je SKJ-registratie.  
 3. Evaluatie - Na een jaar evalueren we jouw ontwikkeling en bespreken we de vervolgstappen.  
 4. Werkervaring opdoen in de jeugdbescherming - Je stroomt door naar de jeugdbescherming. Naast je werkzaamheden bij Prokino Zorg loop je mee bij Jeugdbescherming West. Na twee jaar kun je aan de slag als jeugdbeschermer.  
 5. Doorstromen naar een andere functie (optioneel) - Wil je liever doorstromen naar een andere functie dan jeugdbeschermer? Dan kijken we samen naar mogelijke vervolgstappen binnen Prokino Zorg.  

Wat zijn de voordelen van StapIn Jeugdzorg?

Afhankelijk van jouw situatie stellen we samen een plan op waarbij we de meest passende stappen voor jouw loopbaan in de jeugdzorg uitwerken. Voordelen van StapIn Jeugdzorg zijn onder andere:  

 • Een persoonlijk loonbaantraject op maat;  
 • Doorlopen van benodigde stappen voor je SKJ-registratie; 
 • Deelname aan diverse trainingen; 
 • Persoonlijke begeleiding van A tot Z; 
 • Baangarantie aan het einde van het traject.  

Lees meer over StapIn Jeudgzorg